SPORTMINUTE

«Μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπερασπίζεται το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τονίζει πως δεν μπορούν να αλλάξουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη
«Μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα»

Συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» έδωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι δεν μπορεί να μηδενίζεται το έργο και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και τα σενάρια περί «φιλίας», στην συνάντηση του με τον Γιώργο Μποροβήλο που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για το «koriopolis» και στα στημένα παιχνίδια.

Για Τον Βαγγέλη Γραμμένο: «Με τον κύριο Γραμμένο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Προσπαθεί μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό. Έχει την πλήρη στήριξη και των διεθνών οργάνων και την δική μας. Προφανώς θέλουμε περισσότερα πράγματα και θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο για να τα κάνει».

Το τι έχει γίνει στην θητεία του και επί ΣΥΡΙΖΑ στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό: «Το τι έχουμε πετύχει 3 χρόνια δεν δέχομαι να το μηδενίζει κανείς. Έχουμε καταφέρει πράγματα που μια τριετία πριν ήταν ζητούμενα. Πιστεύετε πως αυτή την ομορφιά των 40 ετών θα την φτιάχναμε σε έξι μήνες»;

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο κύριος Σαββίδης δεν ανδρώθηκε επιχειρηματικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. ‘Η θα καταλογίζετε κάτι συγκεκριμένο ή δεν θα αφήνετε να αιωρείται κάτι. Αντιδράσαμε ακαριαία για τον φίλο μας όπως τον λέτε και καταδικάσαμε άμεσα την ενέργειά του».

Για τις καταγγελίες περί εξαγοράς ψήφων στις εκλογές της ΕΠΟ: «Προφανώς η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Υπάρχουν διάφορες καταγγελίες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Θα επεκτείνουμε το τμήμα της αθλητικής βίας. Και θα το κάνουμε αθλητικής βίας και αθλητικού εγκλήματος. Η λογική μας είναι γνωστή. Όλα στο φως».

Για τον νόμο Κοντονή: «Είχε εξαιρετικά σημεία μέσα ο Νόμος Κοντονής και είχε και ζητήματα».

Το γιατί μίλησε με τον Μποροβήλο, σε συνάντηση με τους 12, επειδή έχει καταδικαστεί σε πρωτοβάθμιο βαθμό για 3 στημένα ματς: «Επίσημος συνομιλητής μου δεν είναι κανένας. Έκανα μια πρόσκληση στους προέδρους της ΠΑΕ για να ανακοινώσω τις αποφάσεις μας. Εμείς τα φέρνουμε τα κολλήματα. Θυμάστε και την περίπτωση του Ολυμπιακού και του Λεβαδειακού και του Ατρομήτου και του συμβούλου της Ομοσπονδίας».

Για τους κανόνες: «Έχουμε σκληρούς κανόνες που κατά γενική ομολογία τηρούνται έναντι όλων. Όλοι έχουν περάσει φέτος από την δικαιοσύνη! Έχουμε λοιπόν τους τακτικούς δικαστές και όλοι έχουν τιμωρηθεί. Ο ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο τον έπαιξε κεκλεισμένων των Θυρών. Η ΑΕΚ είχε πέντε ματς χωρίς κόσμο. Ο Ολυμπιακός επίσης έπαιξε ματς χωρίς κόσμο».

Για τους παράγοντες: «Αυτήν την στιγμή οι παράγοντες του ποδόσφαιρου δεν αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο ως επένδυση. Μέσα από το ποδόσφαιρο ο καθένας από την μεριά του προσπαθεί να καλύψει τα δικά του εγώ τα δικά του θέλω, χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτα. Υπάρχει ιδιαίτερη διαπλοκή. Δεν αποδέχομαι από κανέναν τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν γίνει πράγματα. Προφανώς και θα γίνουν ακόμα περισσότερα».

Για τα στημένα παιχνίδια: «Ένα μόνο θα πω για τα στημένα παιχνίδια. Ένας φάκελος ήρθε μόνο φέτος από την SportRadar για τα στημένα παιχνίδια. Είναι λιγότεροι από είκοσι φάκελοι στην Football League».

Για την παρέμβαση της FIFA: «Έχει δικαίωμα η FIFA να παρέμβει για να διασώσει το ίδιο το άθλημα».

Για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Όταν οι φορείς του ποδοσφαίρου συμφωνήσουν στο μίνιμουμ ζητήματα. Μπορεί να ξεκινήσει και την επόμενη εβδομάδα».

Για τη ΔΕΑΒ: «Η ΔΕΑΒ λειτουργεί, συνομιλούμε συνεχώς μαζί τους. Όταν βρήκαμε χρήματα, τους πληρώσαμε. Το 2016 τους πληρώσαμε, το 2017 θα πληρωθεί τις επόμενες ημέρες».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.