SPORTMINUTE

Ως την επόμενη φορά

Συνήθως, ένα φιλικό παιχνίδι εν μέσω της σεζόν, ηχεί στα αυτιά των ποδοσφαιριστών ως μια λαμπρή ευκαιρία για να χαλαρώσουν. Οταν δε, η σωματική αλλά και ψυχολογική κούραση του ρόστερ είναι εμφανής, τότε η παραπάνω τάση μετατρέπεται σε κανόνα. Στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία όμως, ορισμένοι παίκτες αποδείχτηκαν οι εξαιρέσεις που τον επιβεβαίωσαν,...
Ως την επόμενη φορά

Συνήθως, ένα φιλικό παιχνίδι εν μέσω της σεζόν, ηχεί στα αυτιά των ποδοσφαιριστών ως μια λαμπρή ευκαιρία για να χαλαρώσουν. Οταν δε, η σωματική αλλά και ψυχολογική κούραση του ρόστερ είναι εμφανής, τότε η παραπάνω τάση μετατρέπεται σε κανόνα. Στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία όμως, ορισμένοι παίκτες αποδείχτηκαν οι εξαιρέσεις που τον επιβεβαίωσαν, ενώ ένας, το πήγε λίγο…παραπέρα δίνοντας σαφή απάντηση προς μία πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο λόγος για τον Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος ξεχώρισε ανάμεσα σε αρκετούς συμπαίκτες του. Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις για ένα ημίχρονο, αλλά τον σκοπό του τον πέτυχε. Η γενικότερη εμφάνισή του, μαρτυρά πως ο 23χρονος επιθετικός δεν επαναπαύεται και συνεχίζει να δουλεύει, ακόμα και σε μέρες που δεν χρειάζεται να φορτσάρει. Ωστόσο, κάτι έδειξε να του δίνει κίνητρο για να πιεστεί λίγο παραπάνω.

Η μη κλήση του Γιακουμάκη στην Εθνική ομάδα από τον Μίκαελ Σκίμπε για τα δύο φιλικά ματς της «γαλανόλευκης» με Ελβετία και Αίγυπτο εξέπληξε αρκετούς. Κυρίως γιατί ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός ήξερε ακριβώς τι χρειαζόταν για την επιθετική του γραμμή. Να εμπιστευτεί έναν νέο και ταλαντούχο στράικερ συλλόγου που πρωταγωνιστεί και που έχει το εύκολο γκολ. Ισως φέτος να μην «ματώνει» τα δίχτυα με την ίδια συχνότητα που το έκανε πέρυσι στον Πλατανιά, αλλά ο 23χρονος Ηρακλιώτης διαθέτει όλα τα υπόλοιπα προσόντα. Επίσης, μην ξεχνάμε πως έχει πετύχει το γκολ της σεζόν. Αυτό της εκπληκτικής ανατροπής στον Ολυμπιακό.

Παρόλα αυτά, ο Σκίμπε τον….προσπέρασε και επέλεξε να καλέσει τον Ευθύμη Κουλούρη, του οποίου οι επιθετικές επιδόσεις σίγουρα δεν συγκινούν έχοντας μόλις δύο τέρματα. Προσοχή! Μην πάει ο νους σας στο πονηρό και στο… οπαδικό. Εξελίξιμος κι ο Κουλούρης, αλλά μπροστά στον Γιακουμάκη, τη συγκεκριμένη χρονιά που διανύουμε, καλώς ή κακώς υπολείπεται. Εξάλλου, τους διεθνείς παίκτες του ΠΑΟΚ που κάνουν τη διαφορά ( Πέλκας, Λημνιός), ο προπονητής της Εθνικής τους έχει ήδη πάρει στην 23αδα. Στην ουσία μιλάμε για μία μικρή λεπτομέρεια, που όμως πρέπει να αναφερθεί καθώς πρόκειται για μια μορφή επιβράβευσης για την υπομονή του φορ των «κιτρινόμαυρων».

Διότι ο Γιακουμάκης έχει «φάει» πάγκο μέσα στη χρονιά, σε ματς που ενδεχομένως να μπορούσε να φανεί χρήσιμος. Σε κάθε περίπτωση, με τα δύο του γκολ (παραλίγο χατ-τρικ) επί της Λαμίας, ο 23χρονος, έδειξε πως η κλήση του στο ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι θέμα χρόνου. Κι ο Σκίμπε (μάλλον) το πήρε το μήνυμα. Ως την επόμενη φορά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ως την επόμενη φορά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.