Η σειρά της «Της Ελλάδος τα παιδιά» προβλήθηκε τις σεζόν 1993-1994 και 1994-1995 και παρότι από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια δεν έχει ξεχαστεί από το ελληνικό κοινό.

Της Ελλάδος τα Παιδιά: Και μπορεί οι πρωταγωνιστές της σειράς του ΑΝΤ1 να ήταν οι Γιάννης Μπέζος, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Σαββιδάκης και Νίκος Αλεξίου, ο χαρακτήρας όμως που «έκλεβε» την παράσταση στα περισσότερα επεισόδια ήταν άλλος.

Ο λόγος για τον θρυλικό «Χλαπάτσα», κατά κόσμος Δημήτρη Φραγκιόγλου που είχε τον ρόλο του «καρφιού», του «σπιούνου» και του ανθρώπου του διοικητή.

Ο συγκεκριμένος τύπος ό,τι έκανε το έκανε γύρω από το προσωπικό του συμφέρον. Δεν δίσταζε δηλαδή να «καρφώσει» τους άλλους σμηνίτες, αν ήταν να κερδίσει κάποια άδεια ή έξοδο.

Τον ρόλο αυτό ενσάρκωσε άριστα ο εξαιρετικός Δημήτρης Φραγκιόγλου ο οποίος ήταν μάλιστα μεταξύ εκείνων που έγραφαν και το σενάριο της σειράς.

Αγαπημένη ατάκα του «Χλαπάτσα» ήταν «Θα σας δείξω εγώ θα δείτε τι θα πάθετε!», η οποία μάλιστα συνοδευόταν συνήθως και από ένα σαρδόνιο γέλιο.

Σήμερα ο Δημήτρης Φραγκιόγλου παραμένει ενεργός στην υποκριτική και μάλιστα διαθέτει και σελίδα στο instagram που ανεβάζει διάφορες φωτογραφίες του.

Δείτε πως είναι σήμερα και θυμηθείτε μερικές από τις πιο επικές σκηνές