Ελληνοτουρκικά: Γερμανία και Τουρκία μεταδίδουν τα ίδια πλάνα από το Αιγαίο. Τυχαίο;


Αλέξανδρος Κωτάκης

Ελληνοτουρκικά: Γερμανία και Τουρκία μεταδίδουν τα ίδια πλάνα από το Αιγαίο. Τυχαίο;


Ελληνοτουρκικά: Το ότι ενώ η Γερμανία είναι χώρα της της Ευρώπης εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας για οικονομικούς λόγους, το γνωρίζουμε. 

Όπως έχει αποδείξει η καγκελάριος Μέρκελ δεν ενδιαφέρεται ούτε για την Ευρώπη ούτε για την Ελλάδα, παρά μόνο για το καλό της Γερμανίας. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα στηρίξει την φανατισμένη και δικτατορική Τουρκία του Ερντογάν.

Τώρα Γερμανοί και Τούρκοι πάνε τη φιλία τους και ένα βήμα παρακάτω κάνοντας προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και στο μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, μετέδωσε εικόνες από παράνομη (όπως τη χαρακτήρισε) παρεμπόδιση των δήθεν προσφύγων από έναν σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Όπως έγραψε και η Κρατική Τουρκική TRT.

Η ομάδα της ZDF η οποία συνόδευε τις ομάδες Τουρκικής Ακτοφυλακής που επιτηρούν το θαλάσσιο διάδρομο με την Μυτιλήνη κατέγραψε την επαναπροώθηση των μεταναστών.

Στις εικόνες παρατηρείται ότι δυο ελληνικά σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής πηγαίνουν κοντά σε ένα σκάφος του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) στα σύνορα των ελληνικών χωρικών υδάτων στα ανοιχτά της Λέσβου και ακινητοποιούν τη φουσκωτή λέμβο των λαθρομεταναστών.

Ο Παλαιστίνιος πρόσφυγας Γιουσούφ Αλί ο οποίος διασώθηκε από την Τουρκική Ακτοφυλακή μετά από την επαναπροώθηση της Ελλάδας προέβη σε δηλώσεις στον ανταποκριτή της ZDF.

Σε μια προσπάθεια να προπαγανδίσει κατά της δικαιολογημένης επέμβασης της ελληνικής ακτοφυλακής ισχυρίστηκε ότι:

«Μας χτυπήσανε με γροθιές και ξύλα. Προσπάθησαν να μας βυθίσουν. Φώναξαν ‘φύγετε, επιστρέψτε στην Τουρκία’».

Μια γυναίκα πρόσφυγας προέβη επίσης σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, θέλοντας να δημιουργήσει εντυπώσεις για κακομεταχείριση.

«Πριν από μερικές ημέρες κατάφερα να περάσω στο ελληνικό νησί απέναντι. Αλλά εκεί μας επιβίβασαν σε μια φουσκωτή λέμβο μαζί με τα παιδιά και μας άφησαν στο θάλασσα».

Όλα αυτά την ώρα που η Τουρκία ενθαρρύνει τους δουλέμπορους προκειμένου να μεταφέρουν διαρκώς παράνομους μετανάστες στα ελληνικά νησιά και τον Έβρο.

Σχόλιο: Μην μας κάνει καμιά εντύπωση πρόσφατα όταν ή Ελλάδα ήταν στο χείλος της Χρεωκοπίας οι Γερμανοί απαίτησαν απο την Ελλάδα να φύγουν οι Τράπεζες από τα Βαλκάνια, να μειωθούν οι εισαγωγές Σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές και να μηδενιστούν οι Δαπάνες για την Άμυνα της Χώρας.

Πηγή veteranos.gr

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras