Ελληνοτουρκικά: Συνολικά 20 εφημερίδες κυκλοφορούν σε εθνικό επίπεδο στην Τουρκία και παράλληλα λειτουργούν 50 τηλεοπτικά κανάλια επίσης σε εθνικό επίπεδο.

Ελληνοτουρκικά: Το 95% αυτών ελέγχεται από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή από επιχειρηματίες – φίλους του κόμματος.

Όπως προκύπτει από την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο η Τουρκία βρίσκεται στην 153η θέση όσον αφορά το θέμα της Ελευθεροτυπίας,  Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016 στην Τουρκία, ξεκίνησε ένα πολύ μεγάλο κύμα βίας εναντίον δημοσιογράφων και όχι μόνο.

Δεκάδες βρέθηκαν στη φυλακή, άλλοι περιμένουν χρόνια να εκδικαστεί η υπόθεσή τους ή σε ξένους ανταποκριτές καθυστερείται ή δεν δίνεται διαπίστευση. Μέσα σε αυτό το μιντιακό περιβάλλον πώς βλέπουν τα τουρκικά ΜΜΕ την Ελλάδα;

Αποτελούν τα ελληνοτουρκικά κυριάρχο θέμα στα δελτία ειδήσεων και τον έντυπο Τύπο; Και τι λένε Τούρκοι πολίτες για τους Έλληνες; Ο δημοσιογράφος Μπυλέντ Μουμάι, μιλάει στο DW Greek.

Ακόμη ρεπορτάζ από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και ο γερμανικός Τύπος για την ελληνοτουρκική προσέγγιση.

 

Deutsche Welle: Μαρία Ρηγούτσου

Διαβάστε επίσης: 

Ευγενία Σαμαρά: Δείτε πώς είναι σήμερα το κορίτσι του Ράδιο Αρβύλα

Survivor: Ποιος παίκτης πάθαινε κρίσεις πανικού από τις κάμερες

Πετρούλα Κωστίδου: Αγνώριστη η κοπέλα που έλεγε τον καιρό στο Star