ΤΩΡΑ 12:50 • Λάρισα: Στους δρόμους οι πολίτες μετά τον ισχυρό σεισμό! 12:46 • Survivor trailer 3/3: Ομηρική μάχη για το έπαθλο με… Ατζούν να παρουσιάζει! «Τελείωσε» το παρεάκι των Μπλε (vid) 12:44 • Survivor αποχώρηση 3/3: ΟΡΙΣΤΙΚΟ! SPOILER! Αυτός ο παίκτης φεύγει από το ριάλιτι επιβίωσης! Αναμενόμενο ή όχι; 12:42 • Πολεμικό Ναυτικό: Ανεβαίνουν στη λίστα οι ισραηλινές κορβέτες για ενδιάμεση λύση 12:35 • Ζίβκοβιτς: Δώρισε 23.000 ευρώ σε 8χρονη με όγκο στον εγκέφαλο! 12:30 • Με Σβάρνα και στο Βόλο η ΑΕΚ Sportime Latest News

Ελληνοτουρκικά: Ξεκινά τουρκική άσκηση με 87 πλοία και 27 αεροπλάνα


Διονύσης Αντωνέλλος

Ελληνοτουρκικά: Ξεκινά τουρκική άσκηση με 87 πλοία και 27 αεροπλάνα


Ελληνοτουρκικά: Ξεκινά τουρκική άσκηση με 87 πλοία και 27 αεροπλάνα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Πρόκειται για την άσκηση Mavi Vatan-2021 η οποία θα διεξαχθεί από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου.

Ελληνοτουρκικά: Ξεκινά τουρκική άσκηση με 87 πλοία και 27 αεροπλάνα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Οι Έλληνες έστειλαν F-16 κατά του τουρκικού ερευνητικού, υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, τέσσερα ελληνικά F-16 παρενόχλησαν το τουρκικό υδατογραφικό του Τσεσμέ, το οποίο κάνει έρευνες στο Κεντρικό Αιγαίο.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, κάνει αναφορά για πέρασμα των ελληνικών F-16 σε ύψος 1.000 μέτρων από το Τσεσμέ.

«Τέσσερα αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πλησίασαν το TCG Çeşme στα δυτικά του νησιού της Λήμνου. Ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκε πυροδοτώντας flares, δύο ναυτικά μίλια από το TCG Çeşme», αναφέρουν οι Τούρκοι.

«Δυστυχώς, είναι μια από τις συχνές πράξεις παρενόχλησης των Ελλήνων», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, αναφορικά με το περιστατικό. «Το έργο μας αφορά μία καθαρά υδρογραφική μελέτη, μια επιστημονική και τεχνική έρευνα αναφορικά με σεισμούς», σημείωσε.

Να τονίσουμε πως όλα όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι διαψεύδονται από ελληνικές στρατιωτικές πηγές.

Μην μπερδεύεστε με το Oruc Reis, το TCG Cesme είναι τουρκικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικου της Τουρκίας, με αριθμό νηολογίου Α 599.

Το Τσεσμέ, που θα αλλωνίζειι το Κεντρικό Αιγαίο μέχρι τις 2 Μαρτίου είναι υδρογραφικό πλοίο του τουρκικό Πολεμικού Ναυτικού και θα κάνει έρευνες στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX στο Κεντρικό Αιγαίο.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πηγές, το τουρκικό υδατογραφικό έχει ως μυστική αποστολή την χαρτογράφηση του ανάγλυφου του βυθού για τα τουρκικά υποβρύχια,  σε αντίθεση με το Oruc Reis που έκανε έρευνες για πετρέλαιο και αέριο.

Αυτή είναι η μυστική αποστολή του Τσεσμέ στο Κεντρικό Αιγαίο, να δείξει το δρόμο στα τουρκικά υποβρύχια.

Οι Τούρκοι φέρουν βαρέως την ήττα τους το καλοκαίρι στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το Τσεσμέ με την… πρόφαση της χαρτογράφησης του βυθού για την δημιουργία χαρτών για την ναυσιπλοϊα, στην ουσία θέλει να αποτυπώσει το ανάγλυφο του βυθού, ώστε να μην την… πατήσουν ξανά τα τουρκικά υποβρύχια, τα οποία δεν τολμούσαν να βγουν στο Αιγαίο το περασμένο καλοκαίρι.

Η Άγκυρα δεν ξέχασε τα χουνέρια που πέρασε το καλοκαίρι από τους Έλληνες, έτσι προετοιμάζεται για το μέλλον.

Ποτέ δεν κατάφεραν οι Τούρκοι να βρουν τα ελληνικά υποβρύχια, έτσι δεν θέλουν να την… ξαναπατήσουν.

Πολλές ήταν οι επιτυχίες των Ελλήνων επί των Τούρκων στον ουρανό καθώς και πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, από την αρχή της ελληνοτουρκικής κρίσης το καλοκαίρι έως και σήμερα.

Όπως διαπίστωσε και ο πιο δύσπιστος, το επιχειρησιακό επίπεδο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων παραμένει υψηλό, με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να καθηλώνουν τους Τούρκους όπου χρειάστηκε.

Αυτό επίσης που διαπιστώθηκε τις ημέρες τη κρίσης, έως και σήμερα, είναι πως τα ελληνικά υποβρύχια και ειδικά τα τύπου 214 «Παπανικολής» αποτελούν έναν μόνιμο πονοκέφαλο για την Τουρκία.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν πολλές φορές να βρουν τα ελληνικά υποβρύχια όμως αυτό στάθηκε αδύνατο.

Μάλιστα τα τουρκικά υποβρύχια πέρασαν δύσκολες ώρες από τους Έλληνες διώκτες τους όσες φορές προσπάθησαν να κάνουν επίδειξη σημαίας κοντά σε κάποια ελληνική ακτή.

Σε κάποιες περιπτώσεις το χουνέρι των Τούρκων έκανε και γύρο του κόσμου.

Αυτό που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι είναι όχι να βρουν τα ελληνικά υποβρύχια, αλλά να βρουν τα «καρτέρια» τους, δηλαδή τις κρυψώνες όπου αθόρυβα περιμένουν τους Τούρκους για να τους πλήξουν.

Τα «καρτέρια» αυτά παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό με τους Τούρκους να πονοκεφαλιάζουν κάθε φορά που βγάζουν τα πολεμικά πλοία τους από τα λιμάνια.

Ουσιαστικά βαδίζουν στο άγνωστο, μην έχοντας εικόνα που μπορούν να τους πλήξουν οι Έλληνες.

Τα 214 αποτελούν τα καλύτερα υποβρύχια του τύπου τους στον κόσμο.

Η Ελλάδα μπορεί βάσει τη σύμβασης που έχει με τους Γερμανούς να ενεργοποιήσει την αγορά άλλων έξι 214 (2+2+2) όμως η πλάτες της Γερμανίας στην Τουρκία και η αγορά από την Άγκυρα έξι γερμανικών τύπου 214 έχει εξοργίσει την Αθήνα.

Τα ελληνικά 214 διορθώθηκαν στην Ελλάδα, όμως οι άνθρωποι που δούλεψαν πάνω σ’ αυτά έχουν πλέον αποχωρήσει από τα ελληνικά Ναυπηγεία.

Έτσι η κατασκευή των άλλων γερμανικών υποβρυχίων δεν θα είναι εύκολη υπόθεση αφού θα πρέπει να εκπαιδευτεί και το προσωπικό των ναυπηγείων.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Ψάχνουν πως να βάλουν όπλα laser στα ελληνικά πολεμικά πλοία

Yποβρύχια: Οι Έλληνες τρέλαναν τους Αμερικανούς – Το μάθημα του USS Porter

Ελληνοτουρκικά: Ξεκινά τουρκική άσκηση με 87 πλοία και 27 αεροπλάνα

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras