Ερντογάν παραιτήσου ήταν το κεντρικό σύνθημα των Τούρκων στο Twitter λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Τουρκία αυτόν τον καιρό.

Στην Τουρκία η πτώση της αξίας της λίρας, έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι μισθοί και να ανέβει η αξία βασικών αγαθών. Με τον κόσμο να τα βάζει σε διαδηλώσεις με τον Ερντογάν όπως και η αντιπολίτευση.

Ερντογάν παραιτήσου ήταν το κεντρικό σύνθημα των Τούρκων στο Twitter λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Τουρκία αυτόν τον καιρό.

Πιο συγκεκριμένα το νόμισμα στην γειτονική χώρα, η τουρκική λίρα βυθίζεται σε μία πρωτοφανή οικονομική κρίση. Η πτώση που σημείωσε χθες Τρίτη 23 Νοεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη από τις 10 Αυγούστου του 2018. Με την ισοτιμία της έναντι του Αμερικανικού δολαρίου να έχει φτάσει στο 13 προς 1.

Έτσι με την ισοτιμία ο μισθός έφθασε τα 199 ευρώ περίπου. Ενώ την ίδια ώρα βασικά αγαθά έχουν φτάσει στα ύψη, γιατί ακριβαίνουν πάρα πολύ οι εισαγωγές όπως στις περισσότερες χώρες. Οπότε ο κόσμος αδυνατεί να τα αγοράσει.

Στα σούπερ μάρκετ οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα με δελτίο. Πέντε κιλά ζάχαρη, πέντε κιλά αλεύρι και πέντε κιλά λάδι. Ενώ παρακαλούν τον κόσμο να σεβαστεί στις εκπτώσεις, όμως να πάρουν τόση ποσότητα από τα αγαθά για να μείνουν και για άλλους.

Έτσι πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια της Τουρκίας, για την αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική κρίση. Στην κεντρικότερη πλατεία στην Κωνσταντινούπολη στην Ταξίμ, στήθηκαν οδοφράγματα από την αστυνομία.

Διαδήλωση έγινε και στην Άγκυρα, ενώ στη Χαλκηδόνα και στα Ταταύλα ο κόσμος στους δρόμους χτυπούσε κατσαρόλες και τηγάνια, για να δείξει πως δεν έχει να φάει.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζει πως δεν θα αλλάξει η νομισματική πολιτική. Ενώ καταγγέλλει πόλεμο προς την τουρκική οικονομία, όμως δεν θα λυγίζει μπροστά στις πιέσεις. Την ίδια ώρα στην αντιπολίτευση είναι έξαλλοι και συνεδρίασαν για την οικονομική κατάσταση στην χώρα.

Μάλιστα ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος σημειώνει πως δεν έχει υπάρξει ποτέ ανάλογη καταστροφή στην ιστορία της δημοκρατίας. Ενώ ρίχνει την ευθύνη αποκλειστικά στον ίδιο τον Ερντογάν.