«Η προπόνηση της Λίβερπουλ θα είναι ανοικτή για τους δημοσιογράφους». Η σχετική ενημέρωση του εκπρόσωπου Τύπου της UEFA, μοιάζει με τυπική διαδικασία. Τίποτα δεν είναι… κρυπτό πριν από έναν τελικό. Κάπου εκεί ο Γιούργκεν Κλοπ αποφασίζει να προσθέσει την… πινελιά του. «Δεν ήταν δική μου ιδέα… », είπε ο Γερμανός, χαμογέλασε και κατευθύνθηκε στο χορτάρι....

«Η προπόνηση της Λίβερπουλ θα είναι ανοικτή για τους δημοσιογράφους». Η σχετική ενημέρωση του εκπρόσωπου Τύπου της UEFA, μοιάζει με τυπική διαδικασία. Τίποτα δεν είναι… κρυπτό πριν από έναν τελικό.

Κάπου εκεί ο Γιούργκεν Κλοπ αποφασίζει να προσθέσει την… πινελιά του. «Δεν ήταν δική μου ιδέα… », είπε ο Γερμανός, χαμογέλασε και κατευθύνθηκε στο χορτάρι.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο προπονητής της Λίβερπουλ αναφέρθηκε στον αντίπαλο προπονητή, τον Ζινεντίν Ζιντάν. «Ηταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών. Βρίσκομαι περισσότερο καιρό στη Λίβερπουλ, απ’ ότι αυτός στη Ρεάλ και όμως μπορεί να κερδίσει το τρίτο συνεχόμενο Champions League».

Κάπου εκεί η… ευγένεια έπρεπε να τελειώσει. Και ο Κλοπ να οριοθετήσει τις προθέσεις του.

«Όταν βλέπεις τη Ρεάλ να παίζει λες “ουάου, είναι τόσο δυνατή ομάδα”, αλλά δεν μας έχουν αντιμετωπίσει. Κανείς δεν περίμενε πως θα βρισκόμασταν εδώ, αλλά βρισκόμαστε επειδή είμαστε η Λίβερπουλ. Δεν είμαστε μόνο μία καλή ομάδα. Αυτό το κλαμπ το έχει στο DNA της, μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Πρέπει να το κάνουμε ιδιαίτερα δύσκολο για τη Ρεάλ».

Ως καλός… στρατάρχης, φρόντισε να παινέψει τον τρόπον τινά «χαϊδεμένο» του, τον Μο Σαλάχ.

Η ερώτηση αφορούσε τη σύγκριση του Αιγύπτιου με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. Ιδού τι αποκρίθηκε. «Δεν είναι σημαντική η σύγκριση. Ο Μέσι και ο Ρονάλντο δικαιούνται όλα τα καλά σχόλια και είναι νικητές, επειδή είναι επίμονοι.

Αν ο Μο μπορεί να φτάσει εκεί… Διαθέτει τρομερή προοπτική. Εχει κάνει μία απίθανη σεζόν, απίστευτη. Τα επόμενα χρόνια θα δείξουν αν μπορεί να πράξει κάτι παρόμοιο».

O Κλοπ χρησιμοποίησε μπόλικο από το χιούμορ του. Σε μία προσπάθεια να αποβάλλει το άγχος.

«Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό αυτή την εβδομάδα, σε σχέση με τις προηγούμενες. Η μόνη διαφορά είναι πως κάναμε μία συμφωνία με τους παίκτες: είμαι υπεύθυνος για τις ήττες, οπότε δεν έχουν κάτι να χάσουν».

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο