Λάρισα: Βαριά «καμπάνα» 3.000 ευρώ, έριξε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στην γυναικολόγο, η οποία τον περασμένο Μάιο είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με αναρτήσεις κατά του εμβολιασμού που είχε κάνει μέσα στο προσωπικό της προφίλ στο facebook.

Η εν λόγω γυναικολόγος ονόματι, Κωνσταντίνα Καρβέλλα, το μόνο… έγκλημα που έκανε ήταν να εκφράσει την προσωπική άποψη της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας πως τα εμβόλια έχουν «μεγάλες παρενέργειες», πως τα «κέρδη πολυεθνικής φαρμακευτικής είναι τρισεκατομμύρια», πως υφίσταται «καταστροφή αγγείων» ως πιθανή παρενέργεια από τα εμβόλια και πως πολλοί νεκροί στα νοσοκομεία έφυγαν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Άλλα τι ακριβώς από όλα αυτά δεν συμβαίνει όντως στην πραγματικότητα;

Τα εμβόλια όντως έχουν σπάνιες μεν άλλα σοβαρότατες παρενέργειες που έχουν οδηγήσει συμπολίτες μας στον θάνατο. Τα κέρδη των πολυεθνικών φαρμακευτικών στην περίοδο της πανδημίας είναι όντως τεράστια. Η καταστροφή αγγείων και οι θρομβώσεις είναι επίσημα καταγεγραμμένες παρενέργειες ακόμα και από τις ίδιες τις εταιρείες των εμβολίων, και στη χώρα μας, συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από θρομβώσεις.

Το ότι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θέρισαν κόσμο ειδικά στην περίοδο που τα νοσοκομεία ήταν φρακαρισμένα (το είδαμε να συμβαίνει σε τρομακτικό βαθμό στην Ιταλία), είναι και αυτό ένα γεγονός που το έχει τονίσει επανειλημμένως και ο τεραστίου βεληνεκούς επιστήμονας Ιωάννης Ιωαννίδης άλλα και άλλοι επιστήμονες.

Η γυναικολόγος απολογήθηκε στις 10 Ιουνίου, ενώ στις 16 Ιουλίου εκδόθηκε η απόφαση με την οποία της επιβλήθηκε «πρόστιμο ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας.

Το θέμα είναι άλλο:

Φτάσαμε στο σημείο να ποινικοποιείται η όποια αντίθετη επιστημονική άποψη; Και μάλιστα με μοναδικό κριτήριο και αποδεικτικό στοιχείο, μια ανάρτηση στο Facebook;

Τι απέγινε ο επιστημονικός διάλογος και πως ακριβώς προάγεται η επιστήμη αν μοιράζονται τριχίλιαρα σε όποιον επιστήμονα εκφέρει διαφορετική άποψη από την επικρατούσα; Υπάρχει ελευθερία λόγου και άποψης ή όχι;

Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών και θα πρέπει να μας προβληματίζει σοβαρά.