Μια ανάρτηση ανήμερα της κηδείας της άτυχης Γαρυφαλλιάς που έκανε η γνωστή συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη ήταν ικανή για να ανάψει… φωτιά στα social media.

Η παραδοχή της συγγραφέος ότι είχε πέσει θύμα επίθεσης από άνδρα στο παρελθόν, αλλά ότι αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας σχέσης, εξόργισε αρκετό κόσμο που έσπευσε να σχολιάσει κάτω από το ποστάρισμά της στο Facebook.

Αρχικά, το ποστ που έκανε η Μάρω Βαμβουνάκη ήταν το παρακάτω:

«Και έχω φάει ξύλο από άντρα και έχω ρίξει ξύλο. Το ομολογώ! Τουλάχιστον χαστούκια έχω ανταλλάξει. Κι αυτά δεν έγιναν από κακία, αλλά από αμοιβαίες απελπισίες, αμοιβαίες ζήλιες, τρόμους χαμού, παραφορά και πόνους και από τα δύο μέρη. Όσα δηλαδή περιέχει ένας ορμητικός έρωτας. Ο δυνατός έρωτας δεν ξέρει από καθωσπρεπισμούς, θέλει αλλά δεν μπορεί πάντα.

Αν υπήρχε φέισμπουκ και πολιτική ορθότητα την εποχή του Οθέλλου, την εποχή του Άμλετ, τον καιρό της Μήδειας, του Ορέστη, του Δαβίδ, θα γνωρίζαμε σήμερα τούτες τις εκθαμβωτικές τραγωδίες; Τι σοφά και ποιητικά μιλούν στο τέλος του έργου για τα επικίνδυνα πάθη, τα συνηθισμένα κοινά πάθη οι τραγικοί! Και αχ, τα ανθρώπινα πράγματα είναι μείγμα από άστρα και λάσπη».

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η συγγραφέας Μάρω Βαμβουνάκη έγραψε δύο νέες αναρτήσεις, που κρίνοντας από τα σχόλια, μάλλον εξόργισαν περαιτέρω τους θαυμαστές της. Η ίδια στην πρώτη της δημοσίευση έκανε λόγο για χολή και κακία ενώ στη δεύτερη αφού ξεκαθάρισε ότι η ανάρτησή της δεν συνδέεται με την γυναικοκτονία της Γαρυφαλλιάς μίλησε για παρανόηση. Κλείνοντας μάλιστα, κατηγόρησε τους επικριτές της ότι δεν έχουν ερωτευτεί πραγματικά!

Οι απαντήσεις μετά τα επικριτικά σχόλια

Όσα έγραψα τα είπα διαβάζοντας επί μέρες τόσα ποστ κ σχόλια έξαλλα, δικαστικά, γεμάτα τυφλή άγνοια για τον κίνδυνο των παθών μας, άγνοια για τους νοσογόνους πόθους της ανθρώπινης κτητικότητας στη σχέση. Τον πρωτόγονο εγωισμό και την θανάσιμη ευθιξία της ανασφάλειας στους δεσμούς.

Όμως πολλοί γράφοντες είναι τόσο αγνοί και άμεμπτοι στα δικά τους που σοκάρονται βαριά, βρίσκουν ευκαιρία να βρίσουν, να θίξουν, να υπογραμμίσουν την ολοκάθαρη, τέλεια ζωή τους, το ήθος τους, και να συνεχίσουν να αγνοούν τις γλιστερές παγίδες του έρωτα αφού ποτέ τους και ολοφάνερα δεν τον έχουν ζήσει. Να προσέχετε, η ζωή είναι αλλού! Σίγουρα έξω και μακριά από το φεις σας.» έγραψε η Μάρω Βαμβανάκη στη νέα της ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης: Survivor: Συγκλονίζει η Άμι Γιάμι – «Ήμουν σε σχέσεις που με κακοποιούσαν» (vid)

ΠΑΟΚ: Χαμόγελα για Μιχάι – Προπονήθηκε κανονικά

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο την Τετάρτη 21 Ιουλίου