Το logo του Big Brother- ΣΚΑΪ

Ο ΣΚΑΪ τρεις μέρες μετά από τη διαρροή του ακατάλληλου βίντεο προσπάθησε με μια ανακοίνωση να τα... μαζέψει. Αλλά κάτι δεν μας κολλάει.

Από τη Δευτέρα (22/11) πρώτο trend στις αναζητήσεις στο Google είναι η διαρροή του ροζ βίντεο από το Big Brother. Ο ΣΚΑΪ ετεροχρονισμένα αποφάσισε να εκδώσει μια ανακοίνωση η οποία όμως χωλαίνει.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι το υλικό που διέρρευσε στα σάιτ, όπου ο Παναγιώτης Πέτσας με την Ανχελίτα  βρίσκονται σε ακατάλληλες σκηνές, είναι προϊόν υποκλοπής και ο ΣΚΑΪ δεν είχε καμία γνώση και ευθύνη.

Βέβαια αυτό δεν στέκει γιατί τα άτομα που χειρίζονται τις κονσόλες είναι συγκεκριμένα. Και υπάρχουν βάρδιες και δεν έχουν όλοι πρόσβαση στον χώρο.

Άρα έχει ευθύνη και ο ΣΚΑΪ. Δεν γίνεται να… μπαίνει και να βγαίνει ο καθένας από την αίθουσα του μεγάλου και σημαντικού project του καναλιού. Έτσι χωρίς έλεγχο.

Οι κάμερες στο σπίτι του «Μεγάλου Αδελφού» πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτές και για να παρακολουθούν τι γίνεται μέσα στο σπίτι οι άνθρωποι της παραγωγής.

Δεν καταγράφουν πάντα, αρά παραμένουν ανοιχτές (στο παρελθόν σε ένα αντίστοιχο ριάλιτι του εξωτερικού ένας παίκτης είχε αυτοκτονήσει και οι κάμερες ήταν κλειστές).

Αυτό, όμως, μπορεί να δώσει σε κάποιον το δικαίωμα να σηκώσει το τηλέφωνο και να τραβήξει ένα βίντεο τόσο ευαίσθητο; Φυσικά και όχι!

Οι παίκτες ναι μεν μπορεί να έχουν υπογράψει συμβόλαιο και να έχουν δεχτεί -με το αντίστοιχο αντίτιμο- να προβάλουν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι του Big Brother, αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει και ένα όριο.

Η αλήθεια είναι πως η ανακοίνωση από τον Φαληρικό τηλεοπτικό σταθμό μας απογοήτευσε. Όπως και αρκετούς χρήστες του Twitter.

Και η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με αφορμή άρθρα, αναρτήσεις και σχόλια, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, σχετικά με το τηλεοπτικό πρόγραμμα Big Brother, διευκρινίζονται τα εξής:

Το οπτικοακουστικό υλικό που φέρεται να αφορά στο πρόγραμμα Big Brother δεν προέρχεται ούτε προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Αποτυπώθηκε και αποκτήθηκε αθέμιτα και στη συνέχεια διέρρευσε (πιθανότατα κατόπιν περαιτέρω επεξεργασίας) στο διαδίκτυο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς καμία δική μας γνώση, ευθύνη ή εμπλοκή.

Ο ΣΚΑΪ έχει εκκινήσει νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου, αλλά και εναντίον αυτών που, αναπαράγοντας και διακινώντας περαιτέρω το παρανόμως κτηθέν υλικό, έχουν επιλέξει να επωφεληθούν σε βάρος τρίτων ή να αποκτήσουν δημόσιο λόγο, εμφανιζόμενοι δήθεν ως ηθικοί κήνσορες».