SPORT

Oceanman Greece 2019: Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης στην Ελλάδα

Ο Μολδαβός Ίον Λαζαρένκο Τίρον θα στείλει μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης από το Οίτιλο Έναν ξεχωριστό καλεσμένο θα έχει η φετινή διοργάνωση του Oceanman Greece 2019, που θα διεξαχθεί για 3η συνεχή χρονιά στο Οίτυλο στις 29 και 30 Ιουνίου. Ο Μολδαβός, Ίον Λαζαρένκο Τίρον, υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης και κάτοχος του τίτλου «Man of the...
Oceanman Greece 2019: Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης στην Ελλάδα

Ο Μολδαβός Ίον Λαζαρένκο Τίρον θα στείλει μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης από το Οίτιλο Έναν ξεχωριστό καλεσμένο θα έχει η φετινή διοργάνωση του Oceanman Greece 2019, που θα διεξαχθεί για 3η συνεχή χρονιά στο Οίτυλο στις 29 και 30 Ιουνίου.

Ο Μολδαβός, Ίον Λαζαρένκο Τίρον, υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης και κάτοχος του τίτλου «Man of the Year 2018» από την World Open Water Swimming Association, αναμένεται να δώσει το «παρών» στη κορυφαία διεθνή διοργάνωση κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, που θα κάνει και φέτος στάση στη χώρα μας, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη και της ένωσης των λαών.

Με μότο του το #swimofpeace, ο Λαζαρένκο, έχει καταφέρει μια σειρά από σπουδαία επιτεύγματα, στο χώρο του Open Water. Τον Ιανουάριο του 2018 ολοκλήρωσε το Ocean’s Seven, μια πρόκληση μαραθώνιας κολύμβησης, στην οποία πρέπει να κολυμπήσεις σε επτά απ’ τις πλέον δύσκολες περιοχές για μαραθώνια κολύμβηση στο κόσμο.

Το Ocean’s Seven, περιλαμβάνει το διάπλου του Βόρειου Καναλιού, του στενού Cook, του καναλιού Molokai, του στενού της Μάγχης, του καναλιού Καταλίνα, του στενού Tsugaru, και του στενού του Gibraltar. Μέχρι σήμερα, μόλις 15 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν τη πρόκληση του Ocean’s Seven κι ο Ίον Λαζαρένκο Τίρον είναι ένας από αυτούς. Εκτός από το μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης, ο Ίον έχει παράλληλα στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για το Cupa Verde, μια εκστρατεία που σαν πλάνο της έχει να ανοικοδομήσει στάδια στις αγροτικές επαρχίες της Μολδαβίας για να βοηθήσει τους νέους.

Ο ίδιος ήρθε σε επαφή με τη πρεσβεία της Μολδαβίας στην Ελλάδα, ζητώντας από τον πρέσβη να μεσολαβήσει προκειμένου να βρεθεί στο Οίτυλο και το Oceanman. Όπερ κι εγένετο, αφού ο πρέσβης ήρθε σε επαφή με την Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται το Oceanman, κι αυτή με τη σειρά της επικοινώνησε με τη διοργάνωση, που με μεγάλη χαρά δέχτηκε να φιλοξενήσει τη σπουδαία αυτή προσωπικότητα για το Open Water και τη παγκόσμια ειρήνη.

Η επιλογή του Ίον Λαζαρένκο Τίρον να παρευρεθεί στο φετινό Oceanman Greece, δείχνει τη τεράστια απήχηση της διοργάνωσης στο χώρο της ανοιχτής θάλασσας παγκοσμίως.

Oceanman Greece 2019: Περισσότεροι από 900 κολυμβητές

Περισσότεροι από 900 συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο θα βρεθούν το διήμερο αυτό στο Οίτυλο προκειμένου να πάρουν μέρος στις τρεις διαφορετικές αποστάσεις (2-5-10km), τους αγώνες σκυταλοδρομίας 3Χ500m καθώς και τον ξεχωριστό αγώνα 500m για τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης που θα βρεθούν με τις οικογένειές τους στο γραφικό Λιμένι.

Το Λιμένι, επίνειο της Aρεόπολης, είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ωραιότερα οικιστικά σύνολα της Λακωνικής Μάνης. Τα παραδοσιακά πυργόσπιτα, άρτια «δεμένα» με το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο της περιοχής, αποτελούν εικόνες που θα ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά της γης, μέσα από τους αθλητές, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες. Όλοι τους θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, αφού θα μεταφέρουν τα όσα είδαν κι έζησαν, διαφημίζοντας της ομορφιές της Ελλάδας σε όλο το κόσμο.

Το «Oceanman Greece», διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τη WayOut Adventures, εταιρεία με πολύχρονη εμπειρία στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην χώρας μας, με τη βοήθεια του Συλλόγου Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Μάνης, την υποστήριξη του Mani Water Sports και την καθοδήγηση από το διεθνή θεσμό του Oceanman. Στόχος όλων των συμβαλλόμενων, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να γίνουν «κομμάτι» της μεγαλύτερης διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης της χώρας και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους.

To κολυμβητικό ραντεβού δίνεται στο Λιμένι 29-30 Ιουνίου 2019.

Μείνετε συντονισμένοι:

http://oceanman-openwater.com/races/oitylo-bay/
https://www.facebook.com/OceanmanGreece/
https://www.instagram.com/oceanman_greece/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Oceanman Greece 2019: Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δημήτρης Μαργωμένος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.