SPORT

Τι έκαναν η Σοφία Σακοράφα, ο Κώστας Κεντέρης και ο… Μπομπ Σφουγγαράκης το Σάββατο το πρωί στην Ελευσίνα;

Μια μοναδικοί εμπειρία έζησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στους Φιλικούς Αγώνες Στίβου το πρωϊ του Σαββάτου.
Τι έκαναν η Σοφία Σακοράφα, ο Κώστας Κεντέρης και ο… Μπομπ Σφουγγαράκης το Σάββατο το πρωί στην Ελευσίνα;

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας για τους 2ους Φιλικούς Αγώνες Στίβου που διοργάνωσε η μεγάλη πρωταθλήτρια στα 100μ. εμπόδια Φλώρα Ρεντούμη και ο Αθλητικός Όμιλος Στίβου Ελευσίνας. Το παρόν δεν έδωσαν μόνο εκατοντάδες παιδιά, γονείς και φιλοι του στίβου αλλά και κάποιοι πολύ γνωστοί «ήρωες» που ο καθένας τους έχει τη δική του ιστορία.

Τους δυο τους ξέρουμε πολύ καλά. Είναι η Σοφία Σακοράφα και ο Κώστας Κεντέρης. Άνθρωποι που και μόνο που ακούς το όνομα τους αμέσως σου έρχεται στο μυαλό το ερυθρό χρώμα των διαδρόμων του στίβου. Ήρωες που τίμησαν για χρόνια την Ελλάδα με τα αλλεπάλληλα ρεκόρ τους αλλά και συνεχίζουν να την τιμούν μέσα από τη διοίκηση πλέον του ΣΕΓΑΣ, παλεύοντας να παραδώσουν στη νέα γενιά έναν αθλητισμό αντάξιο της ιστορίας του στη χώρα μας.

Ένας τρίτος ήρωας ήταν αυτός όμως που – όπως ήταν αναμενόμενο – τράβηξε τα βλέμματα των μικρών (και όχι μονο) παρευρισκόμενων. Δεν ηταν άλλος από τον Μπομπ Σφουγγαράκη. Ο Μπομπ Σφουγγαράκης είναι πρωταθλητής σε έναν άλλου είδους στίβο, αυτόν της … τηλεθέασης. Με καθημερινές πρωτιές στην πρωϊνή ζώνη το πιο αγαπημένο σφουγγάρι του κόσμου κρατάει συντροφιά σε όλα τα παιδιά στην προετοιμασία τους για το σχολείο. Ο Μπομπ δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη γιορτή του Στίβου, αφού πάντα βρίσκεται δίπλα σε κάθε διοργάνωση με επίκεντρο το παιδί.

 

Οι μικροί φίλοι άρπαξαν την ευκαιρία και χαιρέτισαν, φωτογραφήθηκαν και αγκάλιασαν τους ήρωες αυτους για να θυμούνται για πάντα το πρωινό του Σαββάτου. Όπως θα το θυμούνται και οι μεγάλοι πρωταθλητές μας , αφου ούτε αυτοί έχασαν την ευκαιρία για μια φωτογραφία με τον επισης πρωταθλητή Μπομπ. Εξάλλου είναι γονείς και ξέρουν πολύ καλά ότι για τα παιδιά μια τέτοια φωτογραφία φαντάζει σαν ένα ακόμη μετάλλιο.

Οι 2οι αγώνες Στίβου της Ελευσίνας στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και όλα δείχνουν ότι ο θεσμός που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αξέχαστου αθλητικογράφου Σωκράτη Γκιόλια , ήρθε, μεγάλωσε και θα μείνει

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι έκαναν η Σοφία Σακοράφα, ο Κώστας Κεντέρης και ο… Μπομπ Σφουγγαράκης το Σάββατο το πρωί στην Ελευσίνα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γρηγόρης Κεντητός

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.