Τσεσμέ: Δεν θα κάνουμε έρευνες στον βυθό λένε οι Τούρκοι


Διονύσης Αντωνέλλος

Τσεσμέ: Δεν θα κάνουμε έρευνες στον βυθό λένε οι Τούρκοι


Τσεσμέ: Δεν θα κάνουμε έρευνες στον βυθό, υποστηρίζουν πηγές του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που κλήθηκαν να αξιολογήσουν, την αντίδραση της Ελλάδας για το τουρκικό ερευνητικό πλοίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι έρευνες του Τσεσμέ, «δεν καλύπτουν τον βυθό» και θα πραγματοποιηθούν «σε πλήρη συμμόρφωση με τη Σύμβαση της Βέρνης του 1976».

Οι τουρκικές πηγές υπενθυμίζουν ότι «παρόμοιες δραστηριότητες είχαν πραγματοποιηθεί πρόσφατα από την Ελλάδα», τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2020, από «το ερευνητικό σκάφος του ελληνικού ναυτικού HS Naftilos», στα βόρεια και δυτικά του νησιού της Λέσβου και στα βόρεια του νησιού της Χίου, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων».

Το Τσεσμέ είναι «φορτωμένο» με αρκετούς Τούρκους στρατιώτες, γεγονός όμως που δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τις ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις λόγω της παλαιότητας του συγκεκριμένου σκάφους.

Οπως αναφέρει ο veteranos.gr , με ειρωνική διάθεση και δόσεις χιούμορ οι «Ναυταίοι» αντιμετωπίζουν την εισβολή του Τούρκικου Πλοίου που λόγω καιρού έχει καθίσει σαν νεροχελώνα ανατολικά της Ίμβρου και δεν λέει να κουνηθεί μήτε μίλι.

Ενώ όπως άπαντες γνωρίζουν στο Τούρκικο δεν έχει μόνο πλήρωμα αλλά ενόπλους Τούρκους Στρατιώτες που ανάθεμα αν γνωρίζει κανείς Κολύμπι.

Σχετικά λοιπόν με το Τουρκικό ερευνητικό πλοίο Τσεσμέ (A599) μια άπαιχτη ατάκα φιλοξένησε ο «Βηματοδότης». Το «Τσεσμέ» είναι ένα πολύ παλιό καράβι με τα ξεπερασμένα ερευνητικά συστήματα, έβγαινε χρόνια πριν στο Αιγαίο…

Έτσι δεν είναι λίγοι στο Πεντάγωνο που ναι μεν καταγράφουν τη νέα τουρκική πρόκληση, αλλά δεν παύουν να την αντιμετωπίζουν & με το ανάλογο χιούμορ.

«Στο ΓΕΝ θα παρακολουθούν από κοντά το Τσεσμέ, μπας και χρειαστεί να προστρέξουν να ρυμουλκήσουν και σώσουν τον κόσμο από πιθανό… ναυάγιο». Αφού τόσο παλιό είναι το τουρκικό σκάφος.

Διαβάστε επίσης:

Τσεσμέ: Είναι το τουρκικό πολεμικό πλοίο Α 599

Φρεγάτες: Πολιτική η απόφαση για τις φρεγάτες – Χαμός με τις αξιλογήσεις

Τσεσμέ: Δεν θα κάνουμε έρευνες στον βυθό λένε οι Τούρκοι

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras