SPECIALS

2019, μία χρονιά γεμάτη αθλητική τρέλα!

Για να μη ψάχνεται το τί θα γίνει στην νέα χρονιά…
2019, μία χρονιά γεμάτη αθλητική τρέλα!

Το 2019 είναι μια χρονιά που αναμένεται να έχει έντονες συγκινήσεις. Μεγάλες διοργανώσεις στο ποδόσφαιρο, αλλά τα άλλα σπορ, θα μας φέρουν μεγάλες στιγμές και το Sportime προσπαθεί να κάνει μια… σοβαρή και πάνω απ΄ όλα έγκυρη πρόβλεψη, για τα όσα θα συμβούν φέτος στον παγκόσμιο αθλητισμό.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

6 Ιανουαρίου: Το ράλι Ντακάρ από την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, μεταφέρθηκε στο Περού. Όμως επειδή η απόσταση ήταν μεγάλη και στην Λίμα αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ως διοργανωτές, η ομοσπονδία αποφάσισε να στείλει τους αγώνες στον πλανήτη Άρη, καθώς δεν βρέθηκε πιο κοντινός προορισμός από το Ντακάρ.

27 Ιανουαρίου: Η Σερένα Γουίλιαμς φτάνει σε έναν ακόμη τελικό γκραν σλαμ. Η αντίπαλός της, Μαρτίνα Χίνγκις, που αποφάσισε να κατέβει στο μονό μετά από καμιά εικοσαριά χρόνια γιατί λέει περνάει δεύτερη νιότη, σερβίρει στις κερκίδες, αλλά ο διαιτητής έδωσε μέσα, γιατί τον χτυπούσε ο ήλιος από τα 40αρια της Μελβούρνης αυτή τη περίοδο. Η Σερένα του πέταξε την ρακέτα στο κεφάλι και άρχισε να τον γρονθοκοπεί όπως ο Τζόν Σνόου τον Ράμσεϊ Μπόλτον.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

21 Φεβρουαρίου: Ο Ολυμπιακός μετά από την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη με την Ντιναμό Κιέβου, πάει στην Ουκρανία για την πρόκριση. Το ματς στο 0-0 δίνει την πρόκριση στην Ντιναμό. Στο 89’ ο Φετφατζίδης έχει την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας του αγώνα. Όμως ξαφνικά πίσω από την εστία εμφανίζεται ο Μασούντ και του χαμογελά. Από το ένα μέτρο ο Φέτφα στέλνει την μπάλα πλάγιο άουτ καθώς αιφνιδιάστηκε και στην ομάδα του Κιέβου ζητούν ορισμό με ελληνικές ομάδες στα νοκ άουτ του Europa για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΜΑΡΤΙΟΣ

5 Μαρτίου: Το Κόπα Λιμπερταδόρες αρχίζει και μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε ο διπλός τελικός με Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς, η ομοσπονδία Λατινικής Αμερικής αποφασίζει τιμής ένεκεν να βάλει τις δύο ομάδες να παίξουν μαζί στη φάση των ομίλων. Το πρώτο ματς θα γίνει στην ειρηνική Υεμένη όπου ο πόλεμος εκεί είναι… παιχνιδάκι για τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς των δύο ομάδων. Η ρεβάνς μετά από 57 αναβολές, αποφασίζεται να γίνει στην Αλάσκα τον προσεχή Νοέμβρη, με τις κερκίδες να γεμίζουν από Εσκιμώους, οι οποίοι πήραν προσκλήσεις και μπήκαν μόνο μετά από face control.

6 Μαρτίου: Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει κερδίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 στην Αγγλία, αλλά στη ρεβάνς χάνει με 4-1, με καρέ του Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος μετά το ιστορικό του επίτευγμα, δηλώνει πως αφιερώνει την εμφάνισή του στον Ζοσέ Μουρίνιο, γιατί αν δεν ήταν αυτός (λέει), δεν θα ήταν ο ποδοσφαιριστής και ο άνθρωπος που είναι σήμερα (λέει). Αμέσως πήρε ένα sms από τον Μπαλοτέλι, με τρια emoji που ξεκαρδίζονται στα γέλια.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

17 Απριλίου: Η Ρεάλ έχει προσλάβει βοηθό του Σολάρι τον Ζοσέ Μουρίνιο και στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πολ Πογκμπά σπάει το ρεκόρ των 4 γκολ και σημειώνει 5 στην αναμέτρηση που έληξε 5-5, όπως και στο πρώτο ματς. Στην διαδικασία των πέναλτι, ο Γάλλος σημαδεύει τον διαιτητή, γιατί νωρίτερα δεν του είχε δώσει άλλο καθαρό πέναλτι. Η Ρεάλ προκρίνεται και λίγο καιρό μετά κάνει πρόταση για ανταλλαγή τον Γάλλο, με τον Σέρχιο Ράμος. Πογκμπά και Μουρίνιο θα συναντηθούν ξανά τον Αύγουστο…

ΜΑΪΟΣ

17-19 Μαΐου: Στο φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας μετέχουν ο Παναθηναϊκός, η Μπαρτσελόνα με τον Πασκουάλ στον πάγκο, η Φενέρ και ο Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» κερδίζουν την Φενέρ, με τον Ομπράντοβιτς να αλλάζει 35 χρώματα και την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με αυτοκαλάθι στη λήξη από τον Βεζένκοφ, ο οποίος ξεχάστηκε γιατί νόμιζε ότι έπαιζε ακόμη στους Καταλανούς. Στον τελικό μετά από ένα συναρπαστικό ματς, οι «πράσινοι» κερδίζουν με… 40-38 και οι παίκτες ανεβαίνουν στο βάθρο, με τον Πασκουάλ να κάνει… photobombing σαν τον Μητσάρα, αφού νοιώθει ακόμη μέλος της ομάδας.

21 Μαΐου: Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς χάντμπολ, η Ελλάδα στέλνει για πρώτη φορά Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κέρλινγκ. Εκεί, σπάει όλα τα προγνωστικά και στον τελικό κερδίζει την Νορβηγία (όπως και στο μπιτς χάντμπολ) και κατακτά το τρόπαιο. Χιλιάδες Έλληνες σπεύδουν στα ειδικά παγοδρόμια που έχουν χτιστεί σε όλη τη χώρα, για να μάθουν το νέο εθνικό μας άθλημα.

25 Μαΐου: Η Λίβερπουλ και ο ΠΑΟΚ είναι μια ανάσα από το πρώτο τους πρωτάθλημα σε αυτόν τον αιώνα, με τον «δικέφαλο» να το έχει κλειδωμένο. Η Λίβερπουλ θέλει έναν βαθμό με την υποβιβασμένη Χάντερσφιλντ, αλλά στο 87’ ο Μίλνερ γυρίζει την μπάλα στον Άλισον και αυτός βρίσκει αέρα, με το σκορ να γίνεται 1-0. Μετά το ματς, έγινε ανταλλαγή του Βραζιλιάνου με τον Κάριους, όπου ο Κλοπ δήλωσε: «Δεν έπρεπε να έχει φύγει ποτέ».

29 Μαΐου: Ο τελικός του Europa League διεξάγεται στο μακρινό Μπακού, με την Σεβίλλη να αντιμετωπίζει την Μπάτε Μπορίσοφ που έκανε την έκπληξη. Επειδή όμως γνωρίζουν την κατάληξη όταν παίζει στον τελικό η Σεβίλλη, απλά πάνε κατευθείαν για την απονομή του μεταλλίου τους και οι θεατές παρακολουθούν συναυλία του Ντίμα Μπίλαν καθώς δεν του έδωσαν την ευκαιρία να τραγουδήσει και φέτος στην Eurovision.

ΙΟΥΝΙΟΣ

1 Ιουνίου: Η Ρεάλ ξανά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτή τη φορά με την Μπαρτσελόνα. Το clasico που όλοι ονειρευόμασταν, γίνεται στον τελικό που φιλοξενείται στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Σέρχιο Ράμος κόβει στα δύο τον Μέσι στο 20’ και λέει ότι ήταν ένα ατύχημα. Ο Πικέ εμφανίζεται στο ματς με την καταλανική σημαία ζωγραφισμένη στο μέτωπό του, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάνει αναγκαστική αλλαγή τον Μέσι, βάζοντας τον φορμαρισμένο Βερμάελεν που με μια οβίδα κάνει το 1-0 και δίνει το τρόπαιο στους Καταλανούς.

30 Ιουνίου: Στους τελικούς του ΝΒΑ, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πάνε σε έναν ακόμη τελικό, όπου θα βρουν μπροστά τους τον Λεμπρόν Τζέιμς. Οι Λέικερς ήταν δυσαρεστημένοι από την απόδοσή του και τον έκαναν ανταλλαγή με τον Τζέι Αρ Σμιθ, στέλνοντας τον πίσω στο Κλίβελαντ, που έκανε σερί 28-0 για να μπει στα πλέι οφ. Εκεί από 0-3 στη σειρά, το Κλίβελαντ ισοφάρισε σε 3-3 και στο έβδομο ματς είχε το προβάδισμα με δύο πόντους, 0.3 πριν τη λήξη του αγώνα. Την επαναφορά είχαν οι Γουόριορς και ο Ντρέιμοντ Γκριν πέταξε την μπάλα στο κεφάλι του Ντουράντ από τα νεύρα του (τσακώθηκαν στο τάιμ άουτ γιατί νωρίτερα ο Γκριν δεν του έκανε πάσα), με την μπάλα να καταλήγει στο καλάθι με κάποιον μαγικό τρόπο. Στην απονομή ο Γκριν είπε πως ήταν μια ομαδική δουλειά η τελευταία φάση που έκρινε τον τίτλο.

ΙΟΥΛΙΟΣ

7 Ιουλίου: Τελικός Κόπα Αμέρικα. Η Βραζιλία έχει χάσει στα ημιτελικά μέσα στο σπίτι της με 7-1 από την Βολιβία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Γερμανίας. Οι Βολιβιανοί παίζουν στον τελικό με την Αργεντινή, με τον Μέσι να επιστρέφει στην εθνική ομάδα για 34η φορά μετά από ισάριθμες αποχωρήσεις. Ούτε τώρα κέρδισε στον τελικό όμως, καθώς η ομάδα του έχασε με 1-0 με γκολ στην παράταση από γκολ ενός πυροσβέστη που κλήθηκε να συμπληρώσει την 18αδα γιατί δεν έβρισκαν παίκτες της προκοπής στη χώρα τους.

14 Ιουλίου: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει τον πρώτο τελικό γκραν σλαμ της καριέρας του και μάλιστα απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ που κυνηγάει τον 100ο τίτλο του (πλήρης αποτυχία στα προηγούμενα τουρνουά της σεζόν). Ο Τσιτσιπάς έχει τρία match point, αλλά Έλληνες οπαδοί πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί ο Φέντερερ διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή επειδή έκαναν φασαρία. Ο αγώνας διακόπτεται και ο Ελβετός παίρνει το ματς στα χαρτιά, με τον Στέφανο να χρεώνεται με -3 (θέσεις στην κατάταξη, γιατί δεν γινόταν με βαθμούς).

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

20 Αυγούστου: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου διεξάγεται στην Νότια Κορέα και ο περίφημος Ερίκ Μουσαμπάνι, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ, έκανε 19 χρόνια προετοιμασίας για να κατέβει σε φουλ επίπεδο. Στον ημιτελικό των 100 μέτρων ελεύθερο κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά στον τελικό τερμάτισε όγδοος γιατί δεν νόμιζε ότι οι αντίπαλοί του είχαν κάνει άκυρη εκκίνηση και έτρεχε περιμετρικά της πισίνας για να τους πει να γυρίσουν πίσω.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

15 Σεπτεμβρίου: Ολοκληρώνεται ο Γύρος Ισπανίας στην ποδηλασία, με τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου να τερματίζει δεύτερος στην γενική κατάταξη. Έξαλλος γι’ αυτή την αποτυχία, κατεβαίνει στο παγκόσμιο κύπελλο του κανόε-καγιάκ και μένει τρίτος. Υποσχέθηκε στις κάμερες πως θα επιστρέψει νικητής σε κάποια διοργάνωση.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

5 Οκτωβρίου: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Ντόχα, ο ελληνικός στίβος ζει μεγάλες στιγμές. Στεφανίδη και Κυριακοπούλου κάνουν το 1-2 στο επί κοντώ, ενώ η Παπαχρήστου κερδίζει στο τριπλούν με 14,60μ., την ώρα που τα δύο φαβορί κάνουν από έξι άκυρα. Στην απονομή του επί κοντώ η Γιέλενα Ισινμπάγιεβα καλείται να δώσει τα μετάλλια και όπως τα περνάει στις αθλήτριες, φωνάζει: «εγώ είμαι η καλύτερη! Εγώ είμαι η καλύτερη!». Οι σεκιουριτάδες την πετάνε έξω από το γήπεδο.

13 Οκτωβρίου: Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατεβαίνει με δύο χέρια και γύψο, στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης. Όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να κερδίσει το χρυσό, καθώς κάνει την άσκησή του στους κρίκους με τα πόδια, με την ίδια επιτυχία. Οι αντίπαλοί του δεν τον αντέχουν άλλο γιατί τους έχει πάρει και τα… σώβρακα, οπότε αποφασίζουν να ασχοληθούν με άλλο όργανο μέχρι να αποσυρθεί.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

10 Νοεμβρίου: Ο Γιώργος Παπανδρέου τρέχει στον Κλασικό μαραθώνιο και φτάνει στην τελική ευθεία μαζί με τον παγκόσμιο ρέκορντμαν, Έλιουντ Κιπτσόγκε, που αποδέχτηκε την πρόσκληση των διοργανωτών. Ο Γ.Α.Π., βρίσκει το σθένος και κερδίζει στο νήμα τον Κενυάτη, δηλώνοντας στο τέλος: «Ελληνικές επιτυχίες, υπάρχουν».

18 Νοεμβρίου: Η Ελλάδα υποδέχεται στην Τούμπα την Φινλανδία και με νίκη μπαίνει στα μπαράζ για την πρόκριση στο Euro. Οι οπαδοί στις κερκίδες φωνάζουν συνθήματα κατά της ΕΠΟ και της Αθήνας, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να προσεύχεται για την ανάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πούκι σκοράρει και αποθεώνεται από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που του δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία για να δεχτεί πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδος. Ο Φορτούνης ισοφαρίζει και στις καθυστερήσεις κάνει το 2-1, με τον κόσμο να βρίζει εν χορώ τον Ολυμπιακό. Ο Άγγελος κάνει λόγο για θέλημα των 12 Θεών του Ολύμπου, προκαλώντας παγκόσμιο σοκ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

11 Δεκεμβρίου: Τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Γιουβέντους και στο άλλο ματς του ομίλου, η Μάντσεστερ Σίτι παίζει με την Ντόρτμουντ. Ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη με 3 γκολ διαφορά και ισοπαλία στο άλλο ματς. Ο Πρίγιοβιτς με δύο γκολ στο 5’ και στο 8’ φέρνει σε απόσταση ανάσας τον ΠΑΟΚ από την πρόκριση. Ο Ρονάλντο μπερδεύεται με τις εμφανίσεις που είναι ολόιδιες και βάζει αυτογκόλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90’, αλλά ο Πάκο Αλκάθερ που έχει σημειώσει 99 τέρματα με την Ντόρτμουντ μέσα στη χρονιά, σκοράρει στο 90+8’ για τους Γερμανούς και στέλνει τον ΠΑΟΚ στο Europa και η Μάντσεστερ Σίτι, γίνεται Μάντσεστερ… Σπίτι.

Ντέρικ Ρόουζ: Το μεγαλύτερο «What if» στο NBA ακόμη ψάχνει την απάντηση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «2019, μία χρονιά γεμάτη αθλητική τρέλα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.