SPECIALS

Champions League: Ποιος θα περάσει και γιατί

Η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League έβγαλε ζευγάρια με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Τα βάλαμε κάτω και τα αναλύουμε. Ενα προς ένα. Ποιος θα περάσει. Και γιατί.
Champions League: Ποιος θα περάσει και γιατί

Η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League έβγαλε ζευγάρια με εξαιρετικό ενδιαφέρον, παράδοση και (ιδιαιτέρως υποσχόμενο) μέλλον.

Τα βάλαμε κάτω και τα αναλύουμε. Ένα προς ένα. Ποιος θα περάσει. Και γιατί.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ Vs ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ: Την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά. Με τον Μέσι να καθορίζει τα τι και πώς της διαδικασίας. Όσο και αν η Γιουνάιτεντ έχει ξεφορτωθεί την αρνητικότητα που δηλητηρίαζε κάθε κύτταρο του οργανισμού της επί Μουρίνιο και είχε ως συνέπεια παίκτες γεμάτοι ταλέντο να σκουντουφλάνε (μόνοι τους ή μεταξύ τους), δεν παύει να δομήθηκε λάθος και δύσκολα θα μπορέσει να μακιγιάρει τα μελανά της σημεία.

ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ: Τον Σόλσκιερ να πανηγυρίζει ξανά στο «Καμπ Νόου». Όπως το 1999, ξέρετε, τότε που έμαθε στην Μπάγερν ότι της τα ‘χαν πει λάθος ότι «στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί». Στην πραγματικότητα, στο τέλος κέρδιζε, συνήθως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον. Εν προκειμένω στον, μαζί με αυτόν της Πόλης του 2005, πιο ανατρεπτικό τελικό ever. Ο «δολοφόνος» (με το αγγελικό πρόσωπο) επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος.

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ: Από τη Ρώμη το 2009 στο Λονδίνο του 2011 δεν άλλαξαν πολλά. Μόνο το σκορ (2-0, 3-1). Δύο τελικοί Τσάμπιονς Λιγκ κατά τους οποίους η Γιουνάιτεντ αποδείχτηκε ανήμπορη να (παρ)ακολούθησει το τέμπο που όριζε η χιλιοτραγουδισμένη και δοξασμένη Μπάρτσα του Γκουαρδιόλα, στο πικ της τέχνης της. Αν αυτό παρηγορεί τους φαν της αγγλικής ομάδας, ήταν μια από τις πολλές εκείνη την εποχή.

https://www.youtube.com/watch?v=CuVpb_ufUCE

 

ΑΓΙΑΞ Vs ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ: Το καλοκαίρι, η Γιουβέντους έκανε μια ανήκουστη για τα μέτρα της παραδοχή: ότι είναι, στην Ευρώπη, looser και ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να της διδάξει τι εστί «winning culture». Ο αποκλεισμός της Ατλέτικο έδειξε ότι καλώς έριξε τα μούτρα της. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το Τσάμπιονς Λιγκ προσωποποιημένο. Ο Αγιαξ θα το κάνει, αναμφίβολα, δύσκολο. Απώλεσε όμως το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ενώ ο CR7 είναι κυριευμένος από ιερή μανία για το 6ο.

ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ: Κάτι παρόμοιο με το σόου του «Αίαντα» στο «Μπερναμπέου», ως προς την βαθύτερη ουσία του. Το πώς δηλαδή μια ομάδα 100% δομημένη με ποδοσφαιρικά κριτήρια, μπορεί να δημιουργήσει μόνη της εκρηκτική (υπέρ)αξία, με απαράμιλλη τεχνογνωσία και φυσικότητα. Κάτι υπέροχο ως θέαμα για όποιον αγαπάει πραγματικά την μπάλα. Μια τέλεια ιστορία για τους αθεράπευτα ρομαντικούς.

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ: Τα δύο τους συναποτέλεσαν το ζευγάρι του τελικού του 1973, στην 3ο συνεχόμενη στέψη της εποχής που δημιούργησε το μύθο του Αγιαξ, του Κρόιφ. Τα δύο τους επίσης, συναποτέλεσαν το ζευγάρι του τελικού του 1996, με τη Γιούβε να επικρατεί στα πέναλτι και να κατακτά για 2η και τελευταία μέχρι σήμερα φορά το πιο όμορφο των ποδοσφαιρικών τροπαίων.

https://www.youtube.com/watch?v=-kXraMIPIq8

 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ Vs ΠΟΡΤΟ

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ: Το DNA της Λίβερπουλ στη διοργάνωση είναι τόσο ισχυρό που μοιάζει αδύνατο να απαρνηθεί τη δόξα για χάρη του τερματισμού της βασανιστικής εντός συνόρων αναμονής. Ακόμα και αν αμφιβολίες το μυαλό της βασανίσουνε πολλές, η λογική λέει πως θα αποκλείσει τους τίμιους αλλά φτωχούς γι’ αυτό το επίπεδο, «δράκους». Για να φτάσουν ως εδώ αυτοί, πέρασαν από όμιλο επιπέδου Europa (Γαλατασάρι, Λοκομοτίβ Μόσχας, Σάλκε) και την αιωνίως κομπλεξική Ρόμα. Δεν το λες «άθλο».

ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ: Για ακόμα μια φορά, την Πόρτο να εκθέτει όσους την υποτιμούν. Ο παλιόφιλος Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά παρότι το ρόστερ δεν ξεχωρίζει για την πληθωρικότητα του. Αμυντικά πάντως, υπάρχουν «θέματα» δυνατά. Κυρίως ο Εντερ Μιλιτάο, ο 21χρονος Βραζιλιάνος στόπερ θα παίζει από του χρόνου στη Ρεάλ (η Πόρτο τον αγόρασε 4 εκατ. ευρώ και τον πούλησε 50 σε λιγότερο από χρόνο!).

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ: Μόλις πέρυσι ήταν που η Λίβερπουλ πέρασε αέρα (5-0) από το «Ντραγκάο». Τόσο νωπό ως ανάμνηση ώστε είναι κάπου λογικό να το δει κανείς ως μπούσουλα για τα μελλούμενα. Μόνο που η Πόρτο έχει βελτιωθεί πολύ από τότε. Και, το είπαμε, το ξανάλεμε παραμένει διαχρονικά μια ομάδα που λατρεύει το ρόλο του αουτσάιντερ.

https://www.youtube.com/watch?v=aw1tQ1fiNg4

 

ΤΟΤΕΝΑΜ Vs ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ: Στα εγγλέζικα, όπως επιβάλουν οι περιστάσεις: Ποιος… shall pass (θα περάσει, δηλαδή); Απαντάμε «Σίτι». Βάθος και ποιότητα υπέρ της, όσο και αν το ότι γνωρίζονται άρτια μεταξύ τους «ντύνει» το ζευγάρι με αυξημένη αβεβαιότητα. Το (τεράστιο) «εγώ» του Γκουαρδιόλα υποφέρει όταν του λένε ότι ο μόνος λόγος που κατέκτησε παλαιότερα το Champions League (παρεμπιπτόντως, ο μόνος από όσους προπονητές συνεχίζουν) ήταν ο Μέσι, ο Τσάβι, ο Ινιέστα και τα άλλα παιδιά. Δεν είναι να τον τσιγκλάς τον Πεπ.

ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ: Οι «πολίτες» συνεχίζουν και στις τέσσερις διοργανώσεις που ξεκίνησαν εντός και εκτός συνόρων, έχουν συνεπώς μπροστά τους μια ιστορική ευκαιρία για ένα ανεπανάληπτο «καρέ». Μήπως όμως όποιος θέλει τα πολλά θα χάσει και τα λίγα; Η Τότεναμ έχει επίσης, ένα έξτρα εν δυνάμει αβαντάζ. Δεν είναι ψέμα, λογικά θα υποδεχτεί τη Σίτι στο καινούριο της γήπεδο! Θα τσιμπηθούμε για να το πιστέψουμε…

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ: Τόσα πολλά και τόσο συχνά, (συμ)πατριωτάκια είναι, που τι να πρωτοθυμηθείς τι να ξεχάσεις. Ας μείνουμε στην πιο πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση και μοναδική ως τώρα φετινή, την οποία και έκρινε ο Μαχρέζ (1-0) – τον Οκτώβριο ήταν. Σημειωτέον ότι τρεις μέρες μετά την ευρωπαϊκή ρεβάνς, θα ανταμώσουν εκ νέου, για την Premier League.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Champions League: Ποιος θα περάσει και γιατί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.