×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ελληνική Basket League με… Έλληνες κομπάρσους!


Μια έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα στέλνουν ηχηρό μήνυμα προς τον ΕΣΑΚΕ, την Basket League και γενικότερα προς όσους διαφεντεύουν τις τύχες του ελληνικού μπάσκετ, παρουσιάζει το Sportime. Και πραγματικά αποδεικνύεται ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ (για πολλούς και διάφορους λόγους) η αναθεώρηση πολλών καταστάσεων προκειμένου το προϊόν να γίνει περισσότερο ελκυστικό, να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο και να εκλείψουν οι ξένοι της σειράς. Που πλέον δεν χαρακτηρίζονται «αμφιβόλου ποιότητας» αλλά… χαμηλής ποιότητας στο μεγαλύτερο μέρος τους. Ξεκάθαρα!!!

Ένα πρωτάθλημα κρίνεται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και χειροπιαστά επιχειρήματα και όχι αν ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από Περιστέρι και ΑΕΚ ή αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τον Προμηθέα. Ή ακόμα κι αν απουσιάζει ο Ολυμπιακός ή είναι φαβορί για υποβιβασμό ο ΠΑΟΚ και ο Άρης! Εδώ αποδεικνύεται ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων έχει εκλείψει το ελληνικό στοιχείο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και κυριαρχούν ξένοι παίκτες που δεν ανεβάζουν το επίπεδο και την ποιότητα ούτε της ομάδας ούτε του πρωταθλήματος.

Basket League: Σύνολο 245 παίκτες, οι 124 ξένοι και οι 121 Έλληνες!!!

Είτε το πιστεύετε είτε όχι κατά την σεζόν 2019-2020 στην Basket League χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι ξένοι απ’ ότι Έλληνες παίκτες!!!  Συνολικά έλαβαν μέρος 246 παίκτες (τέσσερις μάλιστα, οι Μαυροκεφαλίδης, Τσαλμπούρης, Σακελλαρίου, Μαραγκίδης και Μαραγκός είχαν συμμετοχή σε δύο ομάδες στην ίδια σεζόν). Οι 124 ήταν ξένοι και οι 121 ήταν Έλληνες.

Χονδρικά, 124 ξένοι σημαίνει περίπου…9 ανά ομάδα!!! Το πόσοι από τους 124 μας έχουν μείνει αξέχαστοι, το αφήνουμε στην κρίση σας, άλλωστε είναι εύκολη η απάντηση.

Αν δούμε αναλυτικά τις ομάδες, θα διαπιστώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Προμηθέας είχαν δυναμική παρουσία Ελλήνων παικτών. Το ποσοστό του Ιωνικού, επίσης υψηλό είναι πλασματικό αφού όλοι θυμάστε πόσες αλλαγές έγιναν στην ομάδα.

Basket League, ανάλυση Ελλήνων- ξένων ομάδα προς ομάδα

ΑΕΚ: Συνολικά 18 παίκτες, 10 Έλληνες και 8 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 45% και των ξένων στο 55%

Άρης: Συνολικά 18 παίκτες, 10 Έλληνες και 8 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 26% και των ξένων στο 74%… Χωρίς περισσότερα σχόλια ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του χρόνου των Ελλήνων ήταν από έναν παίκτη, τον Μποχωρίδη.

Ηρακλής: Συνολικά 16 παίκτες, 8 Έλληνες και 8 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 32% και των ξένων στο 68%. Μεγάλη η διαφορά δεν βρίσκετε;

Ήφαιστος Λήμνου: Συνολικά 14 παίκτες, 7 Έλληνες και 7 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 36% και των ξένων στο 64%. Μεγάλη η βελτίωση από πέρυσι αλλά και πάλι…

Ιωνικός Νίκαιας: Συνολικά 22 παίκτες, 12 Έλληνες και 10 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 40% και των ξένων στο 60%. Το σύνολο των παικτών (22) και των ξένων (10) λέει πολλά, μαζί με τα όσα είδαμε στον δεύτερο γύρο.

Παναθηναϊκός: Συνολικά 16 παίκτες, 8 Έλληνες και 8 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 45% και των ξένων στο 55%. Με δεδομένο ότι στην Basket League έκανε… προπόνηση για την Euroleague, συμπεράσματα δεν βγαίνουν. Και είναι και άλλο επίπεδο.

Κολοσσός Ρόδου: Συνολικά 16 παίκτες, 7 Έλληνες και 9 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 32% και των ξένων στο 68%… Ότι οι ξένοι ήταν περισσότεροι από τους Έλληνες τα λέει όλα!

Λάρισα: Συνολικά 19 παίκτες, 8 Έλληνες και 11 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 20% και των ξένων στο 80%… Κι αν αναλογιστούμε ότι το συντριπτικό μέρος του 20% ανήκει σε έναν (Νώντας Παπαντωνίου) συν τους άλλους αριθμούς, τότε κλείνει η συζήτηση.

Λαύριο: Συνολικά 16 παίκτες, 9 Έλληνες και 7 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 40% και των ξένων στο 60%. Σοβαρή προσπάθεια και αξιέπαινη με βάση και την καλή αγωνιστική πορεία της ομάδας.

Ομάδες που χρησιμοποίησαν περισσότερους ξένους!!!

Πανιώνιος: Συνολικά 20 παίκτες, 9 Έλληνες και 11 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 30% και των ξένων στο 70%. Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έντεκα ξένοι, ελάχιστη συμμετοχή Ελλήνων, μηδέν εις το πηλίκο.

ΠΑΟΚ: Συνολικά 18 παίκτες, 8 Έλληνες και 10 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 27% και των ξένων στο 73%… Από την πορεία που είχε ο ΠΑΟΚ φάνηκε πόσο πολύ τον βοήθησε το… παραπάνω project.

Περιστέρι: Συνολικά 17 παίκτες, 8 Έλληνες και 9 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 36% και των ξένων στο 64%. Η ουσία είναι ότι οι Ελληνες είχαν ρόλο.

Προμηθέας: Συνολικά 23 παίκτες, 14 Έλληνες και 9 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 46% και των ξένων στο 54%. Με δεδομένο ότι από τους 14 Έλληνες οι 8 ήταν… κάτω των 20 ετών, έχουμε μπροστά μας το μόνο ενθαρρυντικό παράδειγμα του πρωταθλήματος.

Ρέθυμνο: Συνολικά 17 παίκτες, 8 Έλληνες και 9 ξένοι. Ο χρόνος των Ελλήνων στο 23% και των ξένων στο 77%. Καλή αγωνιστική πορεία, τρομερός Φράνκαμπ (όντως «λαβράκι») μηδέν τοπικό στοιχείο.

Ο υπολογισμός βγάζει ότι οι  ξένοι έπαιζαν στα 2/3 του χρόνου των αγώνων (66% με 34% των Ελλήνων).

Και φυσικά δεν μιλάμε για τους ξένους των ‘90ς… Το πρόβλημα είναι μεγάλο.


Τελευταία Νέα