×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ολυμπιακός: Μύθοι και πραγματικότητα για Ντιλέινι, Σλούκα


Δεν ξέρουμε ποιος είπε πρώτος εκείνη την ατάκα: «Μύθοι και πραγματικότητα». Ξέρουμε, όμως, ότι πάει γάντι με την ακατάσχετη σεναριολογία που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό και αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός έχει εξαπολύσει αντεπίθεση και προσφέρει γη και ύδωρ για να φέρει πακέτο στο λιμάνι τους Κώστα Σλούκα και Μάλκολμ Ντιλέινι.

Το σενάριο περιλαμβάνει πολλούς μύθους, αλλά και πολλές πραγματικότητες και το Sportime αναλύει όλα τα δεδομένα.

Η πρώτη αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ομάδα στην Euroleague, που να μην ήθελε για δίδυμο τους Σλούκα και Ντιλέινι. Είναι δυο από τους κορυφαίους γκαρντ της διοργάνωσης και φυσικά δυο από τους top «κοντούς» που παίζουν στην Ευρώπη και φυσικά παίζοντας οι δυο τους μαζί θα δημιουργούσαν ένα «μαγικό» δίδυμο.

Ο Ολυμπιακούς φυσικά και θα τους ήθελε. Μάλιστα για τον Σλούκα έχει κάνει ήδη επαφές με το παίκτη και τον μάνατζέρ του. Και συνεχίζει να κάνει. Τα πράγματα όμως, δεν είναι τόσο απλά.

Κατ’ αρχάς ο Ολυμπιακός όπως και όλες οι ομάδες ταξιδεύουν σε αχαρτογράφητα νερά μετά την ιστορία με τον κορονοϊό. Δεν ξέρουν ακόμα ποιο θα είναι το αύριο.

Ολοι έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά και ακόμα δεν μπορούν να φτιάξουν τα μπάτζετ για τη νέα σεζόν.

Μα και πώς να τα φτιάξουν; Ακόμα δεν ξέρουν τι λεφτά θα πάρουν από τους χορηγούς, από τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

Μα υπάρχει κι άλλο θέμα. Το πιο βασικό. Στην Euroleague το σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να γίνονται σε άδεια γήπεδα οι αγώνες της νέας σεζόν, ως τον Δεκέμβριο και βλέπουμε. Αρα τα τεράστια έσοδα από τα διαρκείας και τα εισιτήρια, θα χαθούν κατά πολύ  φέτος.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το τι θα γίνει με το σήμερα και ποια θα είναι η χασούρα από την φετινή σεζόν. Βέβαια, όλες οι ομάδες θα… μπουν μέσα για τα καλά. Αν ξεκινήσει και πάλι η Euroleague οι απώλειες θα είναι κάπως πιο μικρές. Αν δεν ξεκινήσει όμως, τα… ταμεία θα αναστενάξουν και οι σύλλογοι θα… μπουν μέσα με τα μπούνια.

Πρέπει λοιπόν, πρώτα να φανεί το πως θα εξελιχθεί το σήμερα και το πώς θα είναι η επόμενη μέρα και σε τι κέρδη μπορούν να προσδοκούν οι ομάδες και μετά να φτιαχτούν τα μπάτζετ και να γίνουν οι μεγάλες κινήσεις.

Ολυμπιακός: Και οι δύο έχουν συμβόλαια

Οι δυο παίκτες έχουν συμβόλαια (με την Φενέρ ο Ελληνας γκαρντ και την Μπαρτσελόνα ο Αμερικανός). Αρα επίσημη πρόταση δεν μπορεί να γίνει. Με τον Σλούκα έχουν γίνει επαφές και γίνονται συνέχεια. Με τον Αμερικανό δεν έχει γίνει τίποτα.

Και δεν θα γίνει αν δεν φανεί το ποιο θα είναι το αύριο. Για τον Σλούκα, βέβαια, ο Ολυμπιακός θα το παλέψει. Ακόμα κι εκεί, όμως, τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει.

 

Ο ρόλος του Ομπράντοβιτς για Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα φύγει από την Φενέρ. Αν φύγει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι βέβαιο ότι θα φύγει κι αυτός. Το που θα πάει θα φανεί στην πορεία, διότι από την μια, αν ο Ζοτς κλείσει αλλού, ίσως αποφασίσει να πάει μαζί του, ενώ από την άλλη, αν ο Σλούκας φύγει, τότε θα πέσουν πάνω του όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης.

 

Ο Ολυμπιακός δεν έχει προσεγγίσει τον Αμερικανό

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κλείσει κανέναν από τους δυο και τους λόγους τους εξηγήσαμε παραπάνω. Αρα τα σενάρια που λένε ότι οι δυο παίκτες είναι κοντά στο ΣΕΦ δεν ευσταθούν. Ο Ντιλέινι από την άλλη είπε μόνος του προ καιρού ότι δεν έχει γίνει τίποτα με τον Ολυμπιακό και μάλιστα ζήτησε να μην τον εμπλέκουν σε τέτοιες ιστορίες. Για την ώρα επίσημη προσέγγιση δεν υπάρχει με τον Ντιλέινι.

Διαβάστε επίσης: Ο Ντιλέινι είναι μια πονεμένη ιστορία

 

Στα 5 εκατ. φτάνει η «ταμπακιέρα»

Για να αποκτήσει μια ομάδα τους Σλούκα και Ντιλέινι «πακέτο» θα πρέπει να δαπανήσει ένα μυθικό ποσό. Μόνο για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου τους η ταμπακιέρα θα είναι κοντά στα 5 εκατ. ευρώ!

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι φυσικά και θα ήθελαν και τους δυο κι αν κρίνουν ότι μπορούν να τους πάρουν ίσως τα δαπανήσουν αυτά τα λεφτά. Το θέμα είναι όμως, όπως είπαμε παραπάνω ότι αν δεν ξεκαθαριστεί οριστικά το οικονομικό τοπίο για φέτος και του χρόνου δεν μπορεί να γίνει καμία κίνηση.

 

Προηγείται ο Σλούκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας  ξέρει και τους δυο παίκτες. Απόλυτος στόχος του Ολυμπιακού όμως, είναι σίγουρα ο Κώστας Σλούκας. Είπαμε ότι αν ήταν δυνατόν να αποκτηθούν και οι δυο, ο Ολυμπιακός θα τους έπαιρνε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ενδεχόμενο να γίνει αυτό, μοιάζει πολύ πολύ δύσκολο. Σχεδόν απίθανο. Για τον Ντιλέινι άλλωστε δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα.

Διαβάστε επίσης: Ο Σλούκας είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού

Τις πιο πολλές πιθανότητες λοιπόν, τις έχει το σενάριο για Σλούκα. Το όλο θέμα όμως, είναι πολύ δύσκολο, διότι έχει πολλές παραμέτρους.


Τελευταία Νέα