Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Όταν το αυτοκίνητο έχανε από…σκύλο!

Συντάκτης Νίκος Μπουρλάκης Νίκος Μπουρλάκης
Όταν το αυτοκίνητο έχανε από…σκύλο!

Βρισκόμαστε λοιπόν στο 1932, δηλαδή 86 χρόνια πίσω. Το αυτοκίνητο είχε μπει πλέον για τα καλά στην ζωή των ανθρώπων αλλά η αλήθεια είναι ότι υπήρχε και μια…καχυποψία. Διοργανώθηκε λοιπόν ένας «παράδοξος διαγωνισμός ταχύτητας» όπως διαβάζουμε σε εφημερίδα της εποχής. Η απόσταση ορίστηκε στις 300 γιάρδες (δηλαδή 274 μέτρα) και οι διαγωνιζόμενοι ήταν ένας σκύλος...

Βρισκόμαστε λοιπόν στο 1932, δηλαδή 86 χρόνια πίσω. Το αυτοκίνητο είχε μπει πλέον για τα καλά στην ζωή των ανθρώπων αλλά η αλήθεια είναι ότι υπήρχε και μια…καχυποψία.

Διοργανώθηκε λοιπόν ένας «παράδοξος διαγωνισμός ταχύτητας» όπως διαβάζουμε σε εφημερίδα της εποχής. Η απόσταση ορίστηκε στις 300 γιάρδες (δηλαδή 274 μέτρα) και οι διαγωνιζόμενοι ήταν ένας σκύλος ράτσας λεβριέ, μια μοτοσυκλέτα, ένα αυτοκίνητο κούρσας και ένα άλογο.

Ποιος νίκησε; «Το παράδοξον των αγώνων αυτών οι οποίοι προκάλεσαν ζωηρόν ενδιαφέρον μεταξύ των άλλων φιλάθλων, έγκειται εις το απροσδόκητον αποτέλεσμά του» όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

Προσέξτε: Πρώτη ήρθε η μοτοσυκλέτα που κάλυψε την διαδρομή σε 14 δευτερόλεπτα. Δεύτερος ήταν ο σκύλος με 17 δευτερόλεπτα, τρίτο το άλογο με 20 και τέταρτο το αυτοκίνητο με 21 δευτερόλεπτα!!!

«Το οποίον αυτοκίνητον» όπως διαβάζουμε, «εις μίαν τόσο σύντομον απόστασιν έχασε πολύτιμον χρόνον εις την αλλαγή των ταχυτήτων μέχρις ότου αμπαλλάρει»!!!

Αυτά συνέβαιναν 86 χρόνια πριν.

Δημοφιλη Αρθρα