ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Γιώργος Βασιλειάδης στο Sportime για Athens Alive και Βοτανικό

Αμπελόκηποι, Γουδί, Ελληνικό, Βοτανικός και, προσφάτως, ΟΑΚΑ. Οι περιοχές που έχουν συνδεθεί με το γήπεδο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Το τελευταίο εννιάμηνο έχουν προστεθεί δύο λέξεις στο λεξιλόγιο των φιλάθλων του «τριφυλλιού» και όχι μόνο: Αthens Alive. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ Η Πολιτεία έχει κύριο ρόλο στο πλάνο της κοινοπραξίας, που δηλώνει έτοιμη να αναβαθμίσει τις Ολυμπιακές...
Ο Γιώργος Βασιλειάδης στο Sportime για Athens Alive και Βοτανικό

Αμπελόκηποι, Γουδί, Ελληνικό, Βοτανικός και, προσφάτως, ΟΑΚΑ. Οι περιοχές που έχουν συνδεθεί με το γήπεδο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Το τελευταίο εννιάμηνο έχουν προστεθεί δύο λέξεις στο λεξιλόγιο των φιλάθλων του «τριφυλλιού» και όχι μόνο: Αthens Alive.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Η Πολιτεία έχει κύριο ρόλο στο πλάνο της κοινοπραξίας, που δηλώνει έτοιμη να αναβαθμίσει τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις. Μία επένδυση που δεν αποκλείεται να συνδεθεί μελλοντικά και με τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Τη στιγμή που ο Βοτανικός περιμένει καρτερικά να βρεθεί χρήμα και βούληση, ώστε να φτιάξει εκεί το «τριφύλλι» τη νέα του έδρα.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στο Sportime της Τρίτης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα σε οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, δίνεται στη θωράκιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, των Ομοσπονδιών και των εθνικών ομάδων. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το σημαντικό για το Athens Alive είναι ότι οι διαδικασίες έχουν αρχίσει, ενώ δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν συνδέεται με την πρόταση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός περί χρήσης του εσωτερικού χώρου του Ποδηλατοδρομίου. Οσον αφορά τον Βοτανικό, ουσιαστικά, επιβεβαίωσε τα κατά καιρούς ρεπορτάζ του Sportime, τονίζοντας τη νομική καθαρότητα του ενδεχομένου.

Από το 2013 υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που εξασφαλίζει τη δημιουργία νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Είναι υλοποιήσιμο;

«Αν υπήρχε κάποιος επενδυτής στον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει το πλάνο, με τη σύμφωνη βέβαια γνώμη του Ερασιτέχνη, τότε πράγματι θα μπορούσε να προχωρήσει. Γιατί είναι δικαστικά και νομικά ξεκαθαρισμένο, υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που οριοθετεί τι και πώς μπορεί να γίνει. Επομένως, θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς πολλές διαδικασίες».

Υπάρχει περίπτωση να νομοθετηθεί άμεσα η αλλαγή του συντελεστή δόμησης, προαπαιτούμενο για την εξέλιξη του Athens Alive;

«Το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά. Υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται, με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο της πολεοδομικής νομοθεσίας. Σ’ αυτό το σημείο βρισκόμαστε σε μία επεξεργασία ενός νέου χωρικού σχεδιασμού για το Ολυμπιακό Στάδιο. Είναι διαδικασία αρκετά σύνθετη. Το διάστημα που θα κρατήσει δεν μπορεί ν’ απαντηθεί, εξαρτάται και από τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην πορεία. Το σημαντικό είναι ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει».

Γνωρίζουμε ότι για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος χρειάζεται σεβαστό χρονικό διάστημα. Θα μπορούσατε να το προσεγγίσετε;

«Ολα συνδέονται μεταξύ τους. Πρέπει να γίνει μία διαδοχική σειρά πράξεων. Οποιαδήποτε εκτίμηση θα ήταν παρακινδυνευμένη. Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία. Από τη στιγμή που ξεκίνησε, νομίζω ότι σ’ ένα λογικό χρονικό διάστημα θα μπορούμε να έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες».

Η χρήση γης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων είναι κοινωφελής, επομένως πρέπει να χαρακτηριστεί πολεοδομικού έργου για να δρομολογηθούν εξελίξεις. Μήπως μιλάμε για  ένα νομικό άλμα;

«Σε όλες τις συζητήσεις για την οποιαδήποτε αξιοποίηση του Ολυμπιακού Σταδίου, ο κομβικός άξονας είναι η προστασία του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το καλό της πρότασης του Athens Alive είναι ακριβώς αυτό. Οτι έχει λάβει υπ’ όψιν και τις ανάγκες της ΕΟΕ, των εθνικών ομάδων και των Ομοσπονδιών. Επομένως, αυτό που συζητείται είναι η χρήση του πέρα από τις υφιστάμενες. Με απόλυτο σεβασμό στις εθνικές Ομοσπονδίες και ομάδες. Αρα, λοιπόν, νομίζω ότι αυτό που θέσατε επί της ουσίας δεν αποτελεί πρόβλημα. Εξάλλου, αυτό είναι που δίνει αξία στο ΟΑΚΑ: Η συνύπαρξη του ερασιτέχνη με τον κορυφαίο αθλητή».

Η Redstone, διαχειρίστρια εταιρεία του Athens Alive, δηλώνει ότι όλα βαίνουν καλώς. Συμμερίζεστε αυτήν την αισιοδοξία;

«Οι διαδικασίες προχωρούν απ’ όλα τα συναρμόδια υπουργεία για να σχεδιάσουμε το Ολυμπιακό Στάδιο της επόμενης ημέρας. Δεν μένουμε στα λόγια. Εμείς ψάχνουμε έναν τρόπο, ούτως ώστε να καταστήσουμε το ΟΑΚΑ έναν μεγάλο αθλητικό, αλλά και ταυτόχρονα οικονομικό πόλο. Ξαναλέω, και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό: Στις προτάσεις για το Athens Alive υπάρχει απόλυτος σεβασμός στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και, κυρίως, στις Ομοσπονδίες μας. Αυτό για εμάς είναι σημείο κλειδί».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ χτίζει γήπεδο. Σε περίπτωση που δεν κυλήσει ομαλά το Athens Alive ή, σε κάθε περίπτωση, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν εγκατασταθεί στο ΟΑΚΑ υπάρχουν ανησυχίες ότι θα μαραζώσει;

«Το ΟΑΚΑ είναι ένας ζωντανός οργανισμός, δεν μαραζώνει. Πάντοτε, βέβαια, οι συμπράξεις με μεγάλες ΠΑΕ βοηθούν. Κατ’ εμέ ένα γήπεδο για να είναι βιώσιμο, θα πρέπει να έχει γύρω του κι άλλες εμπορικές χρήσεις. Δηλαδή δεν μπορεί να είναι βιώσιμο αν λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα. Πρέπει να έχει συνεχώς κόσμο και κίνηση. Κατά τη γνώμη μου η Πολιτεία θα πρέπει να βοηθά, προκειμένου να υλοποιούνται τέτοια πλάνα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ΟΑΚΑ, έτσι; Αφού μιλάμε για τον Παναθηναϊκό, αυτό μπορεί να σημαίνει και Βοτανικός. Αλλά αυτό το βλέπει ο επιχειρηματίας που βλέπει τους όρους που καθορίζουν τη δραστηριότητά του».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει ζητήσει αλλαγή της υπάρχουσας σύμβασης για το κλειστό του ΟΑΚΑ, με ένα άλλο συμφωνητικό που θα περιλαμβάνει το Ποδηλατοδρόμιο και γύρω χώρους για εμπορική και αθλητική αξιοποίηση. Σε ποιο σημείο βρίσκεται αυτή η υπόθεση;

«Με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός υπάρχει μία χρόνια συνεργασία μέσω του ΟΑΚΑ. Προέκυψε πρόταση για να γίνει χρήση όχι του Ποδηλατοδρομίου, πολλώ δε μάλλον καταστροφή του γιατί έχουν ακουστεί διάφορα που στην πραγματικότητα δεν έχουν κανένα έρεισμα. Η πρόταση ήταν για τον κενό χώρο εσωτερικά του Ποδηλατοδρομίου. Το συζητάμε, αλλά στη λογική ότι μεταφέρονται εκεί ακαδημίες – προπονητικό και, άρα, φεύγουν από τα βοηθητικά γήπεδα του ΟΑΚΑ. Επί της ουσίας δηλαδή, απλά αλλάζει χωροθέτηση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης. Δεν ξέρω που θα καταλήξουν οι συζητήσεις με το ΟΑΚΑ, αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο να παραμείνει η κατάσταση ως έχει».

Αρα έχει ζητηθεί η χρήση του εσωτερικού χώρου του Ποδηλατοδρομίου μέχρι το 2023, αλλά παράλληλα ο διοικητικός της ηγέτης της Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι εταίρος στο Athens Alive.

«Δεν συνδέονται μεταξύ τους. Μιλάμε για δύο διαφορετικά πλάνα. Αν προχωρούσε το Athens Alive, προφανώς θα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα και για τη χρήση του Ποδηλατοδρομίου. Δεν θέλω, όμως, να υπεισέλθω στα ενδοοικογενειακά ή τα επιχειρηματικά του Παναθηναϊκού. Αυτή τη στιγμή το ερώτημα δεν είναι ποιο από τα δύο πλάνα είναι εφικτό να προχωρήσει. Κι επειδή αντιλαμβάνομαι ότι αναφέρεστε και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το ερώτημα είναι πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια. Αγωνιστικά έχει βρει έναν βηματισμό και είναι ιδιαίτερα ελκυστική από την άποψη ότι έχει νέους, Ελληνες παίκτες. Μιλάμε για μία ομάδα που έχει κερδίσει τους αντικειμενικούς λάτρεις του ποδοσφαίρου. Είναι εξαιρετική η δουλειά που έχει κάνει ο προπονητής Γιώργος Δώνης».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Γιώργος Βασιλειάδης στο Sportime για Athens Alive και Βοτανικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.