Μετά από 2,5 χρόνια η παίκτρια του μπιτς βόλεϊ επέστρεψε και μας διηγήθηκε τον δύσκολο δρόμο μέχρι τον πρώτο αγώνα

Όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση προσωρινά, η Βίκυ Αρβανίτη είχε δηλώσει πως δεν θα ήταν το τέλος της από το μπιτς βόλεϊ. Ήθελε ένα διάλλειμα.

Τελείωσε την σχολή της, παντρεύτηκε, έκανε ένα παιδί… Πριν μερικές ημέρες, επέστρεψε στην ενεργό δράση και μαζί με την Πένυ Καραγκούνη, κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη θέση στο τουρνουά της Λιουμπλιάνας, το οποίο ήταν ενός αστεριού.

Για να φτάσει εκεί όμως και να αγωνιστεί η Αρβανίτη, πέρασε από χίλια κύματα. Πολύ δουλειά, πόνος, κλάμα. Η επιστροφή ήταν δύσκολη, αλλά ήταν και γλυκιά όπως διηγήθηκε στο Sportime.gr.

«Είχα πει πως ήθελα να κάνω μία παύση. Τελείωσα την σχολή, παντρεύτηκα, έγινα μητέρα… Η επιστροφή μου θα γινόταν ή τώρα ή ποτέ», μας είπε χαρακτηριστικά στις πρώτες της κουβέντες.

«Θέλω να ξεχάσω τον προηγούμενο μήνα»

Για να φτάσει να αγωνιστεί στην Λιουμπλιάνα, η Αρβανίτη πέρασε έναν πάρα πολύ δύσκολο μήνα. Μετά από 2,5 χρόνια χωρίς προπονήσεις, έχοντας γίνει και μητέρα, η διαδικασία ήταν πολύ επίπονη. Ήταν κάτι το οποίο θέλει να ξεχάσει, καθώς όπως είπε, έφευγε με δάκρυα από τις προπονήσεις.

«Πέρασα ένα στάδιο πριν το τουρνουά, που έφευγα κλαίγοντας από τον πόνο στις προπονήσεις. Ήταν μεγάλη η κούραση. Ήμουν απροπόνητη 2,5 χρόνο και μετά από εγκυμοσύνη όταν δεν είσαι γυμνασμένος, το σώμα θέλει πολύ δουλειά για να ανταπεξέλθει. Και είναι δύσκολο γιατί έχει αλλάξει και η καθημερινότητά μου πλέον. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το σώμα που δεν ανταποκρινόταν, έκαναν πολύ δύσκολη την διαδικασία και ήταν μια περίοδος που θέλω να ξεχάσω», διηγήθηκε η σπουδαία πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ και πρόσθεσε:

«Λίγο πριν το τουρνουά ένοιωσα καλύτερα, αλλά έτσι κι αλλιώς έπρεπε να κατέβουμε. Εγώ δεν ήθελα, αλλά είχαμε δηλώσει ήδη συμμετοχή. Πήγαμε στα τυφλά. Ο γυμναστής μου, μου είπε πως θα είμαι έτοιμη. Πήγαμε τελικά και ουσιαστικά το τουρνουά για εμένα ήταν μια ομαλή μετάβαση στην επιστροφή μου στους αγώνες, καθώς ήταν ενός αστεριού. Και φυσικά πήραμε και τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Από τα σχόλια που πήρα, μου είπαν πως ήμουν όπως και πριν, κάτι που είναι θετικό. Και είναι αλήθεια πως πλέον νοιώθω καλύτερα σωματικά».

Πλέον μαζί με την Καραγκούνη περιμένουν να μάθουν αν θα μπουν στα προκριματικά της Χάγης, ένα τουρνουά πολύ πιο δύσκολο καθώς είναι τεσσάρων αστέρων.

«Μπορούμε να πάμε στο Τόκιο»

Ένας από τους λόγους που η Αρβανίτη έχει πάρει πολύ ζεστά την επιστροφή της, είναι και το Τόκιο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πάντα είναι ένα κίνητρο και στο παρελθόν είχε σπουδαίες παρουσίες.

«Πιστεύω πως με την Πένυ μπορούμε να είμαστε ακόμη καλύτερες απ’ ότι την πρώτη φορά που γίναμε δίδυμο. Γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια με ένα τιμ που είναι το καλύτερο που υπήρξε ποτέ. Γίνεται μεθοδική δουλειά, αλλά η πρόκριση δεν θα είναι εύκολη. Το επίπεδο, ειδικά στην Ευρώπη, είναι πολύ ανεβασμένο», ήταν το σχόλιό της.

Όσο για το τί πρέπει να γίνει για να επιστρέψει η αίγλη στο άθλημα, στην Ελλάδα;

«Πρέπει να αρχίσουμε δουλειά από την βάση. Υπάρχουν και οι Τσοπούλου-Μαναβή, αλλά πρέπει να γίνει δουλειά από την βάση. Να δουλευτούν τα μικρά κορίτσια. Δεν θα κάνεις ομάδες σε έναν χρόνο και δύο, αλλά σε 5-6 χρόνια μπορείς να έχεις χτίσει κάτι καλό. Είναι και ένα κίνητρο ο ξένος προπονητής που έφερε η ομοσπονδία. Αλλά πρέπει να γίνει δουλειά από τα τζούνιορς. Όλες οι χώρες, όπως η Ολλανδία για παράδειγμα, από εκεί ξεκινούν».

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως και η ΕΟΠΕ έχει πάρει «ζεστά» πλέον την επιστροφή της αίγλης του αθλήματος του μπιτς βόλεϊ, κάτι το οποίο δίνει και ένα παραπάνω κίνητρο στην Αρβανίτη να το παλέψει. Όπως μας είπε, το παρελθόν ήταν οδυνηρό από την εμπειρία που είχε, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει.

«Πραγματικά εκπλήσσομαι με αυτή την αλλαγή, γιατί ως το 2016 παλεύαμε με τα κύματα για τα πιο απλά πράγματα. Βλέπω τώρα μια ομοσπονδία που πραγματικά ενδιαφέρεται και στηρίζει. Αυτό δίνει και κίνητρο σε μένα να συνεχίσω, γιατί είναι καλές οι συνθήκες να αγωνιστώ. Με το πρόγραμμα που έχω στην καθημερινότητά μου πλέον, δεν θα ήταν εύκολο να επιστρέψω όπως ήταν παλιά η κατάσταση», σχολίασε.

Τέλος, η σπουδαία αθλήτρια της άμμου, θέλησε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν αυτήν και την Πένυ, στην πρώτη τους διοργάνωση.

«Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες και ειδικά στον Θανάση Πανούσο, που παρά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ανέλαβε να μας βοηθήσει, μέχρι την ημέρα που ήρθε ο Σαντάνα. Πρέπει να πω και ένα ευχαριστώ στους Κώστα Στάικο, Φ. Μπιλίρη, αλλά και τον Γιώργο Βαβέτση, που είναι ο εργοφυσιολόγος. Από τον Ιούλιο ξεκίνησα δουλειά στο γυμναστήριο και με βοήθησε στα μέγιστα. Πρέπει να πω και ένα ευχαριστώ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, γιατί σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ, μας έχει στηρίξει στο να επιστρέψουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και φυσικά την ΕΟΠΕ γιατί βοηθά πάρα πολύ και η συνεργασία είναι εξαιρετική», είπε.