×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Χρήστος Βολικάκης στο Sportime: «Το ΟΑΚΑ είναι το σπίτι μας»


    Κώστας Ευθυμιάδης

Χρήστος Βολικάκης στο Sportime: «Το ΟΑΚΑ είναι το σπίτι μας»


Ο Χρήστος Βολικάκης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ό,τι καλύτερο έχει «παράγει» η Ελλάδα στην ποδηλασία πίστας, με διακρίσεις αμέτρητες.

Η τελευταία, που ήταν η κορυφή στην κατάταξη του παγκοσμίου κυπέλλου στο όμνιουμ, τον φέρνει κατά… 99.9% στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι και ο μεγάλος του στόχος. Κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο στη Νέα Ζηλανδία, κάτι που βοήθησε στα μέγιστα για να έρθει ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2019.

«Το παγκόσμιο κύπελλο ήταν ένας μεγάλος στόχος γιατί εξασφαλίζει κατά 99% την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για μένα. Ήμουν σταθερός στην διάρκεια της σεζόν και αυτό μου έδωσε το πλεονέκτημα. Είναι καλό το ότι πρόκριση ουσιαστικά έχει έρθει από νωρίς, γιατί με βγάζει από αυτό το άγχος. Θεωρώ πως έχω δείξει φέτος σταθερότητα σε όλα τα αγωνίσματα. Ήταν μια δυνατή χρονιά για μένα», μας είπε αρχικά ο πρωταθλητής από τον Βόλο.

Για να φτάσει ως τη κορυφή, πέρασε πάρα πολλά. Η ομοσπονδία για διάφορους λόγους, δεν κάλυπτε τα έξοδα για να πάει στο εξωτερικό για αγώνες. Ταξίδευε από την τσέπη του, όσο δεν υπήρχαν χορηγοί και μετά όταν αυτοί εμφανίστηκαν, έλυσαν πολλά προβλήματα.

«Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν πολλά προβλήματα. Αν δεν υπήρχαν χορηγοί να καλύψουν τα έξοδα των αγώνων, τώρα δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε. Θα ήταν μια διαφορετική κατάσταση. Είναι αλήθεια όμως πως η νέα διοίκηση στην ομοσπονδία, δείχνει θετικά δείγματα και ελπίζω πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Η ποδηλασία είναι ένα πολύ ακριβό άθλημα και τα έξοδα είναι πολλά. Με το επίπεδο να είναι ταυτόχρονα πολύ υψηλό, αν δεν υπήρχαν και οι χορηγοί δίπλα μας, θα ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Και δεν είναι μόνοι οι χορηγοί αλλά και η ΕΟΕ και ο κύριος Καπράλος», μας εξομολογήθηκε.

Προπόνηση σε τσιμεντένια πίστα!

Ο Βολικάκης συνεχίζει την προετοιμασία του στη Ρόδο, κάτω από πολύπλοκες συνθήκες, καθώς οι προπονήσεις γίνονται εκεί σε τσιμεντένιο ποδηλατοδρόμιο!

«Έστω και με τα λίγα χρήματα που μπορούν να διατεθούν, κάνουμε προετοιμασία. Φέτος την κάνουμε στην Ρόδο. Θα ήταν καλύτερα να κάναμε στο εξωτερικό όπως όλοι οι τοπ αθλητές, αλλά δεν μας το επιτρέπουν τα οικονομικά. Στη Ρόδο θα κάνουμε προπόνηση σε ένα τσιμεντένιο ποδηλατοδρόμιο, το οποίο υπάρχει από τον πόλεμο. Παλεύουμε με δύσκολες συνθήκες», ανέφερε και η κουβέντα πήγε και στο ΟΑΚΑ μοιραία…

«Το ΟΑΚΑ είναι το μόνο σπίτι μας»

«Το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ είναι το μόνο που έχουμε με ολυμπιακή πίστα. Δεν μπορείς να πάρεις από το άθλημα το μοναδικό του σπίτι. Θα το αφανίσεις. Πρέπει να σκεφτούν σοβαρά οι αρμόδιοι να δημιουργήσουν κι άλλα ποδηλατοδρόμια. Μόνο έτσι θα βοηθήσεις και τα παιδιά να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους», ανέφερε ο σπουδαίος πρωταθλητής.

Τέλος, ο κυπελλούχος κόσμου, αναφέρθηκε στον σύλλογο του, ΠΟ Βόλου, τον σκοπό της δημιουργίας του, αλλά και τα όνειρα που έχει για το άθλημα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

«Είχαμε μια φοβερή χρονιά και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς, που μας βοήθησαν να τα ξεπεράσουμε. Φτιάξαμε ένα σύλλογο φέτος στη μνήμη του θείου μου, Βαγγέλη, που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο. Ενωθήκαμε όλα τα σωματεία του Βόλου και δημιουργήσαμε το σωματείο. Είχαμε και την πολύτιμη στήριξη από τον κύριο Κωνσταντίνο Μάκαρη. Πάμε όλοι μαζί στη Ρόδο για να μεταφέρουμε στα νέα παιδιά όσα ξέρουμε. Θέλουμε να γίνει ποδηλατοδρόμιο στον Βόλο και να φτιάξουμε μια επαγγελματική ομάδα, κάτι που λείπει από την Ελλάδα», είπε.


Τελευταία Νέα