×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

«Πέτυχαν διάνα ο Παναθηναϊκός και ο Λάνγκφορντ»


    Νίκος Μπουρλάκης

«Πέτυχαν διάνα ο Παναθηναϊκός και ο Λάνγκφορντ»


ιαίτερες συστάσεις για τον Ζβι Σερφ δεν χρειάζονται καθώς είναι ένας προπονητής που εργάζεται χρόνια σε υψηλό επίπεδο, διαθέτει σπάνια εμπειρία και βέβαια γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα λόγω της θητείας του σε Αρη, ΠΑΟΚ και Μακεδονικό.

Ο 67χρονος προπονητής, όμως, είναι και ο τελευταίος που καθοδήγησε τον Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος ετοιμάζεται να ντυθεί στα πράσινα και να στελεχώσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Από το Λας Βέγκας όπου βρίσκεται, ο πάντα ανοιχτός σε κάθε πρόσκληση μπασκετικής κουβέντας «Τσβίκα», ανέλυσε στο Sportime.gr το πως είδς τον 35χρονο Αμερικανό στην Μακάμπι Ρισόν που συνεργάστηκαν από τον Απρίλιο και για 12 αγώνες.

«Το πρώτο που πρέπει να τονίσω είναι ότι πρόκειται για μια άριστη επιλογή, τόσο του Παναθηναϊκού όσο και του Κιθ. Και οι δύο αποφάσισαν σωστά και τους εύχομαι ολόψυχα να έχουν καλή συνεργασία και να πετύχουν» είπε ο Σερφ και πρόσθεσε:

«Με τον Κιθ συναντηθήκαμε στην Ρισόν, είχε έρθει λίγες μέρες πριν από εμένα, εκείνος τον Μάρτιο κι εγώ τον Απρίλιο. Είχαμε μια άριστη συνεργασία και τα πήγαμε καλά σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Ο Κιθ ήταν πάντα κοντά μας για την ομάδα γιατί σκόραρε τους πόντους του και μας βοήθησε πολύ. Προερχόταν από δύσκολη περίοδο μετά από μια χειρουργική επέμβαση αλλά σταδιακά κάλυψε το έδαφος και τα πήγε καλά. Από την εμπειρία μου μπόρεσα να διακρίνω ότι ο Κιθ αν και τα πήγε υπέροχα στην Ρισόν χρειαζόταν ακόμα έναν μήνα ώστε να βρεθεί στο εκατό τοις εκατό»…

Σε ό,τι αφορά στην προσωπικότητα του Λάνγκφορντ αλλά και στην κατανόηση του ρόλου του, ο Ζβι Σερφ είναι κατηγορηματικός: «Είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου, θαυμάσιος σαν χαρακτήρας και με ισχυρή προσωπικότητα. Μπορεί άμεσα και λόγω της εμπειρίας αλλά και των ικανοτήτων του να κατανοήσει τον ρόλο σε κάθε ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει επιλέξει έναν παίκτη με μεγάλο επιθετικό ταλέντο που όμως, λόγω της κλάσης και της εμπειρίας του, μπορεί να καταλάβει ότι δεν θα του ζητηθούν όσα έκανε στο Καζάν… Δεν θα είναι εκείνος που θα παίζει σαράντα λεπτά, θα έχει όλες τις προσπάθειες και όλη την αντίπαλη άμυνα επάνω του. Δεν θα είναι μόνο αυτός στο παιχνίδι. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο αυτή την στιγμή για τον Κιθ γιατί θα αξιοποιήσει το ταλέντο του σε συγκεκριμένο χρόνο και υπό ειδικές καταστάσεις αλλά ακόμα κι έτσι θα είναι επικίνδυνος για κάθε άμυνα».

Το θέμα της ηλικίας, συζητείται πολύ βεβαίως καθώς ο Λάνγκφορντ βρίσκεται περισσότερο προς την δύση της καριέρας του παρά προς την ακμή του. Ο Σερφ ξεκαθαρίζει: «Λογικό να λέγονται τέτοια πράγματα αλλά έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη και μια ομάδα υψηλού επιπέδου που έχουν εβδομήντα αγώνες μπροστά τους, πολλές μετακινήσεις, μεγάλο ανταγωνισμό και σίγουρα γνωρίζουν καλά πως θα διαχειριστούν την κατάσταση. Εγώ επιμένω ότι πρόκειται για έναν έμπειρο παίκτη, με τεράστιο επιθετικό ταλέντο, που με το μυαλό, την ικανότητα και την προσωπικότητά του, συν την βοήθεια της ομάδας, θα αποδειχθεί πολύ σημαντική μεταγραφή. Να ξέρετε ακόμα ότι στον Κιθ αρέσει πολύ να παίζει σε γεμάτο γήπεδο και όμορφη ατμόσφαιρα σαν κι αυτή που φτιάχνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Επαναλαμβάνω εύχομαι τα καλύτερα και στον Λάγκφορντ αλλά και στον Παναθηναϊκό»