×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

«Το NBA εμπνέει αγόρια και κορίτσια σε όλο τον κόσμο»


    Sportime Team

«Το NBA εμπνέει αγόρια και κορίτσια σε όλο τον κόσμο»


Ο Νιλ Μέγιερ, Associate Vice President Basketball Operations στο NBA για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή εξηγεί στο Sportime το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για τα παιδιά.

Ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση σε όλο τον πλανήτη, ωστόσο το NBA νοιάζεται και δημιούργησε ένα πρόγραμμα, το Jr. NBA και ο Νιλ Μέγιερ απάντησε στις ερωτήσεις που του έστειλε το Sportime για τα οφέλη και τον σκοπό αυτού του προγράμματος.

Η περίοδος που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολη, με την κοινωνική απομόνωση να έχει χαρακτήρα ζωτικής σημασίας. Το NBA έδειξε έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο και δημιούργησε ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε νέους, με στόχο να παραμείνουν ενεργοί ακόμα και στο σπίτι.

Μέσα από ένα δωρεάν αλληλεπιδραστικό πρόγραμμα οι νέοι μπορούν να κρατήσουν την επαφή τους με μπάσκετ που τόσο πολύ αγαπάνε, αλλά παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν υγιής μέσα στο σπίτι.

Έξτρα κίνητρο; Διάσημοι παίκτες και προπονητές του NBA και του WNBA. Ο Νιλ Μεγιερ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου λύσει όλες τις απορίες, στα ερωτήματα που του έθεσε το Sportime.

Μπορείτε να μας πείτε  περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Jr. NBA στο σπίτι;

«Το Jr. NBA στο σπίτι είναι μέρος της καμπάνιας NBA Together, είναι μια δωρεάν σειρά αλληλεπιδραστικού περιεχομένου που παρέχει δεξιότητες μπάσκετ και ασκήσεις με τη συμμετοχή αθλητών του NBA και του WNBA, που μπορούν να τις ολοκληρώσουν μεμονωμένα και σε περιορισμένο χώρο.

Και αυτό γίνεται για να εμπνεύσουν τα αγόρια και κορίτσια σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν ενεργά με έναν υγιή και ασφαλή τρόπο, ειδικά για όσους αδυνατούν να παίξουν με φίλους και συμπαίκτες, αλλά θέλουν να είναι ενεργοί, να δουλεύουν στο παιχνίδι τους και να επικοινωνούν με την οικογένεια του NBA.

Επιπλέον, ως μέρος της παγκόσμιας καμπάνια NBA Together, αυτή την εβδομάδα το NBA ξεκίνησε ένα νέο Jr. NBA στο σπίτι, προσφέροντας το περιεχόμενο της εφαρμογής OWQLO, την επίσημη Jr. League NBA League στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Οι ημερήσιες προπονήσεις- όλα με έμφαση στο μπάσκετ- γίνονται από τους προπονητές φυσικής κατάστασης Νάταλι Χίγκμπι και Κρίστιαν Πλασένια από το «The Durable Athlete», οι οποίοι έχουν πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στον χώρο της γυμναστικής και εργάζονται τόσο με ερασιτέχνες όσο και με επαγγελματίες αθλητές.

Ποια είναι η αναγκαιότητα αυτού του προγράμματος και πώς ακριβώς βοηθά τους νέους;

«Είναι ζωτικής σημασίας σε αυτή την δύσκολη εποχή, όπου τα παιδιά και οι οικογένειές τους πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι, ότι εξακολουθούν να βρίσκουν τρόπους να επιταχύνουν την καρδιακή τους συχνότητα μέσω άσκησης.

Βοηθάει, δίνοντας τα οφέλη από τον να παραμένει κάποιος ενεργός από την άποψη της ενίσχυσης της διάθεσης και την ενίσχυση της αίσθησης της σύνδεσης με τους άλλους.

Επίσης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τα παιδιά και τους γονείς να διατηρούν επαφή με τους αγαπημένους τους παίκτες.

Μπορούν επίσης να μοιραστούν την εκπαίδευσή τους με το Instagram, το Twitter ή το TikTok, έτσι ώστε οι προπονητές μας, οι παίκτες ή ακόμα και άλλοι οπαδοί να δουν τι κάνουν οι νέοι και είναι ένας τρόπος να δώσουν σε όλους νέες ιδέες. Είναι μια μεγάλη πλατφόρμα για να εμπλακούν όλοι οι άνθρωποι».

Πόσοι παίκτες και προπονητές από το NBA και το WNBA συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα; Μπορείτε να αναφέρετε μερικούς από αυτούς;

«Μέχρι στιγμής έχουν υπάρξει σχεδόν 300 θέσεις στις ψηφιακές ιδιότητες του NBA σε όλο τον κόσμο που έχουν συγκεντρώσει προβολές των βίντεο 17 εκατομμυρίων και ολόκληρη η οικογένεια NBA – συμπεριλαμβανομένων των σημερινών και πρώην παικτών NBA και WNBA – έχουν αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία με την ανταλλαγή ασκήσεων και προπονήσεων για να ακολουθήσουν οι νέοι.

Παίκτες όπως ο γκαρντ  των Σάρλοτ Χόρνετς, Ντεβόντε Γκράχαμ,ο σέντερ των Ιντιάνα Πέισερ Μάιλς Τέρνερ, ή η γκαρντ των Σιατλ Στορμ Τζούελ Λόιντ , καθώς και προπονητές, όπως αυτός των Ντάλας Μάβερικς, Ρικ Καρλίσλι».

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει το πρόγραμμα στους νέους;

«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους ανθρώπους ότι, όπως συνιστάται από τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας και τους ειδικούς των λοιμωδών νόσων, η κοινωνική απομάκρυνση είναι ένας κρίσιμος τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί η εξάπλωση του κορονoϊού, ωστόσο αναγνωρίζουμε επίσης ότι η παραμονή στο σπίτι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι δύσκολη.

Ως εκ τούτου, ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να παραμείνουν δραστήριοι και να διασκεδάζουν ταυτόχρονα μέσω του περιεχομένου του Jr. NBA στο σπίτι και της σειράς 30-ημερών προπόνησης του Jr. NBA OWQLO App».

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα του NBA; Είναι προσβάσιμο προς όλους;

«Όσοι ενδιαφέρονται είναι ευπρόσδεκτοι να απολαύσουν το περιεχόμενο και να δοκιμάσουν αυτές τις δραστηριότητες στα σπίτια τους. Αν και στοχεύει στη νεολαία, η σειρά παρέχει ασκήσεις, δραστηριότητες και οδηγίες για την προώθηση της ανάπτυξης δεξιοτήτων, της σωματικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης χαρακτήρα για άτομα όλων των ηλικιών.

Είναι επίσης σημαντικό επειδή οι ενήλικες που αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι ή να δουλέψουν στο σπίτι έχουν τώρα την ευκαιρία να είναι πιο δραστήριοι.

Εγώ προσωπικά προσπάθησα να αναπαράγω ορισμένες ασκήσεις στο σαλόνι μου και καθώς μεγαλώνεις συνειδητοποιείτε ότι κάποιες ασκήσεις που δεν έχεις κάνει εδώ και χρόνια είναι τώρα δύσκολο να τις κάνεις, δείχνοντας ακριβώς το όφελος από την προσπάθεια αυτών των δραστηριοτήτων.

Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει και είναι πολύ ωραίο για την οικογένεια να κάνει μαζί».