Ολυμπιακός: Ο κύκλος του Φρανοσυά Μοντέστο κλείνει στον Ολυμπιακό. Ο Κορσικανός είχε τα καλά του και τα κακά του: Ένα το μεγάλο πρόβλημα.

Ο κύκλος του Φρανοσυά Μοντέστο κλείνει στον Ολυμπιακό. Ο Κορσικανός είχε τα καλά του και τα κακά του: Ένα το μεγάλο πρόβλημα.

Ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε συμφωνία με τον Μόργκαν Ντε Σάνκτις για να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Ο Φρανσουά Μοντέστο αποχωρεί, με πολλά καλά, αλλά και ένα μεγάλο αρνητικό. Αυτό συντέλεσε στην αλλαγή μοντέλου από εδώ και πέρα και στο άνοιγμα για συνεργασίες με μεγαλοατζέντηδες.

Υποθετικά μιλώντας, αν και τα νούμερα λίγο πάνω λίγο κάτω, αυτά είναι. Ο Φρανσουά Μοντέστο έφερε σαν προσωπική επιλογή του, με δικό του scouting, καμιά δεκαριά παίκτες. Ας πούμε δέκα για την οικονομία της συζήτησης. Κανένας δεν κόστισε ακριβά. Οι περισσότεροι ήρθαν ελεύθεροι και μάλιστα με πολύ χαμηλές ετήσιες απολαβές στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό. Κυρίως μιλάμε για τους Αφρικανούς που είχαν… ξεμείνει στα αζήτητα των γαλλικών ομάδων.

Από όσους έφερε, κι εδώ μιλάμε με αριθμητική ακρίβεια, μια τετράδα παικτών έβγαλε μάτια. Παπέ Σισέ, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Ουσεϊνού Μπα! Παίκτες πρώτης γραμμής όλοι τους. Παίκτες που δικαιώσουν τον Μοντέστο στο 100%. Και δεν ξέρουμε κι αν βγει και κάποιος ακόμα στην πορεία. Από αυτούς που αφήνει προίκα, φεύγοντας για την Μόντσα.

Το διαζύγιο είναι συναινετικό. Για την ακρίβεια δεν φεύγει απλά σαν φίλος, αποχωρεί σαν κάτι παραπάνω. Οι σχέσεις των δύο πλευρών θα παραμείνουν πολύ καλές. Ο Ολυμπιακός έχει μόνο ένα πράγμα να καταλογίσει στον Μοντέστο. Τη διαδικασία των πωλήσεων. Ευθύνες έχει και το ίδιο το club ασφαλώς, αλλά και ο ίδιος στον δειγματισμό των παικτών. Πολλές οι επαφές που έκανε ο ίδιος στη Γαλλία, συνεχείς κιόλας, καμία από αυτές δεν απέφερε κάτι αξιόλογο με προοπτική πώλησης. Από ένα σημείο και μετά μάλιστα, οι παίκτες άρχισαν να «κολλάνε» και αγωνιστικά εξαιτίας της στασιμότητας στο να κάνουν το επόμενο βήμα.

Ολυμπιακός Ανάγκη για αγορές από τη βιτρίνα

Η ατζέντα που θα έχει ο νέος τεχνικός διευθυντής είναι συγκεκριμένη. Οφείλει να βρει χρήματα και να προχωρήσει σε ξεσκαρτάρισμα. Να κάνει δηλαδή τη δουλειά που δεν μπόρεσε να φέρει εις πέρας ο Μοντέστο. Αυτό δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Τουναντίον. Ακόμα και οι συνεργασίες που έκανε με τον Αλεξ Ντε Μπαρτόλο (Λοβέρα, Σολδάνο) δεν απέδωσαν.

Ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει ένα κάρο πωλήσεις στην Αγγλία, για παράδειγμα. Αυτές έγιναν με συγκεκριμένο τρόπο. Αν εξαιρέσει κανείς την υπόθεση του Κώστα Τσιμίκα, όπου η Λίβερπουλ, τον είδε, τον ήθελε και τον πήρε –τόσο απλά, στις υπόλοιπες έπαιξε ρόλο ο ατζέντης. Ο Ζόρζε Μέντες έβαλε το χεράκι του και τις γνωριμίες του για τις πωλήσεις των Σα και Ποντένσε στη Γουλβς. Παλαιότερα και για Μασουακού στη Γουέστ Χαμ. Ο Φάλι Ραμαντάνι πήγε τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας. Ο ίδιος ατζέντης έκανε την παντρειά επίσης στο τεράστιο deal του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν.

Οι συγκεκριμένοι μεγάλοι agents φρόντισαν και για το ξεσκαρτάρισμα όταν αυτό χρειάστηκε. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Βινάγκρε με τον Μέντες, ή η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή με τον Σεμέδο. Ακόμα ακόμα και με τον Πέπε γίνεται προσπάθεια να βοηθήσει. Ο Φαλι Ραμαντάνι παλαιότερα, επίσης, με τις υποθέσεις των Τζούρτζεβιτς, Μάριν και αρκετές ακόμα.

Εν κατακλείδι…

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο που να μπορεί να πάρει την ευθύνη της επόμενες μέρας. Με άλλα λόγια, να είναι αυτός που θα αναλάβει να βρει την επόμενη ομάδα του παίκτη που «έπιασε», προκειμένου να πάρει αξία η επένδυση και ασφαλώς να πάρει την ευθύνη και στο ξεφόρτωμα, όταν δεν βγει μια μεταγραφή. Αυτό το κομμάτι δεν ήταν το δυνατό χαρτί του Μοντέστο…

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός θα πήγαινε σε προσθήκη στελέχους ούτως ή άλλως. Ακριβώς για να καλυφθεί αυτή η τρύπα. Το άνοιγμα ξανά προς τα γραφεία που ορίζουν το μεταγραφικό «γίγνεσθαι» είναι απαραίτητο.

Αθλητικές ειδήσεις

Ολυμπιακός: Αυτή ήταν η δουλειά του Ντε Σάνκτις στη Ρόμα – Ο ρόλος του στους πρωταθλητές Ελλάδας και τα 200 εκατομμύρια σε παίκτες U23

Άρης: Αυτόν θα φέρει ο Καρυπίδης για να ξεχαστεί ο Καμαρά

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη υποδέχθηκε το καλοκαίρι με μια άκρως αποκαλυπτική φωτογραφία