VIRAL

2020: Όλα όσα ζήσαμε σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα!

2020: Σκηνές απώλειας και θλίψης εναλλάσσονται με στιγμές ελπίδας και αισιοδοξίας, σε μια χρονιά που άλλαξαν πολλά...
2020: Όλα όσα ζήσαμε σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα!

2020: Σκηνές απώλειας και θλίψης εναλλάσσονται με στιγμές ελπίδας και αισιοδοξίας, σε μια χρονιά που άλλαξαν πολλά…

To 2020 ήταν αναμφίβολα μια χρονιά διαφορετική, που σημάδεψε την ανθρωπότητα και μεταμόρφωσε ριζικά την καθημερινότητά της σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η εξάπλωση της πανδημίας που οδήγησε στον θάνατο πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνανθρώπους μας και τα πρωτοφανή μέτρα που επιβλήθηκαν ανά τον κόσμο αφήνουν μια πικρή γεύση στο στόμα καθώς αποχαιρετούμε το 2020. Ήταν ένα έτος που έφερε την απώλεια σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, και αναμένεται να έχει αρνητικές επιδράσεις στη ζωή αναρίθμητων ανθρώπων και τα επόμενα χρόνια, λόγω των ολέθριων επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία και της αναμενόμενης αύξησης της ανεργίας.

Ως «σκοτεινός» πρωταγωνιστής της χρονιάς που πέρασε λοιπόν, ο κορoνοϊός δεν θα μπορούσε παρά να κατέχει κεντρική θέση στο βίντεο με την ανασκόπηση της χρονιάς που δημιούργησε ο Ελβετός καλλιτέχνης Cee-Roo, και έχει γίνει viral τα τελευταία 24ωρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bloοmberg: Η Ελλάδα μία από τις χειρότερες χώρες για να ζει κανείς εν μέσω κορονοϊού!

Στο κλιπ που έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες views σε διάφορες πλατφόρμες βλέπουμε τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει. Η ανασκόπηση με την υποβλητική μουσική περιλαμβάνει πλάνα από την συγκλονιστική έκρηξη στη Βηρυτό, τις ταραχές στην Αμερική και το κίνημα Black Lives Matter, τις καταστροφικές πυρκαγιές που μετέτρεψαν σε στάχτη δασικές εκτάσεις σε διάφορες περιοχές της Γης και τους δύο «γίγαντες» του αθλητισμού που χάσαμε φέτος: Τον Κόμπι Μπράιαντ, που βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2020 και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που έφυγε πριν από μερικές εβδομάδες μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Η φονική πορεία της πανδημίας παρουσιάζεται με διαδοχικές σκηνές που ξεκινούν από την Ουχάν και επεκτείνονται σε όλον τον κόσμο. Άδειοι δρόμοι, φοβισμένα πρόσωπα, απεγνωσμένοι υγειονομικοί υπάλληλοι αλλά και σκηνές ελπίδας, ανθρωπιάς και συμπαράστασης που εκτυλίχθηκαν στις γειτονιές.

Πρόκειται για ένα βίντεο που πραγματικά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει μέσα σε λίγα λεπτά τα ανάμικτα συναισθήματά μας για μια χρονιά που άφησε ανεξίτηλα το σημάδι της πάνω μας, και που μας επηρέασε με τρόπους που δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «2020: Όλα όσα ζήσαμε σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.