Ο Άκης Πετρετζίκης έχει σωσία

Τα videos στου κανάλι του Άκη Πετρετζίκη στο youtube έχουν πολλά εκατομμύρια views. Κάποια απο αυτά τα εκατομμύρα όμως δεν είδαν τον Άκη

Ηταν 23:43 βράδυ Παρασκευής όταν χτύπησε επίμονα το τηλέφωνο στο γραφείο της Sportime. Στην άλλη άκρη της γραμμής μια φωνή σχεδόν τρεμάμενη αλλά αλλοιωμένη, πιθανώς με πετσέτα, μας έδινε την πληροφορία για το #PetretzikisGate. Αδυνατώντας να πιστέψουμε αυτά που μόλις ακούσαμε τρέξαμε να διαπιστώσουμε αν ήταν αλήθεια. Είδαμε δεκάδες, εκατοντάδες video. Μας άνοιξε η όρεξη για τα καλά (ειδικά αυτό το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα ψωμακια πρέπει να το δοκιμάσετε, είναι όλα τα λεφτά). Τελικά ήταν αλήθεια. Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο Milli Vanilli (οι παλιότεροι θα το καταλάβουν) της ελληνικής γαστρονομίας. Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο Keanu Reeves του ελληνικού Youtube. Ο Ακης Πετρετζίκης έχει… σωσία!

Σίγουρα έχετε δει ένα από τα δεκάδες video στα οποία πρωταγωνιστεί ο σωσίας του και όχι ο ίδιος. Νομίζετε ότι είναι ο Ακης. Δεν είναι όμως, και ακολουθούν τα αδιάσειστα στοιχεία

Στα video με τις συνταγές της κατηγορίας «Μόνο χέρια» στο κανάλι του Ακη Πετρετζίκη, βλέπουμε με πολύ εύκολο και πρακτικό τρόπο οδηγίες για διάφορα φαγητά. Η κάμερα εστιάζει μόνο σε ένα σημείο, στο τραπέζι με τα υλικά και με τα χέρια του σεφ να δημιουργούν.

Τα video με αυτή την τεχνική ο Άκης τα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 5 χρόνια στο κανάλι του. Στην αρχή τα έκανε ο ίδιος, όμως εδώ και αρκετό καιρό τα χέρια που βλέπουμε, όσο και αν μοιάζουν, δεν είναι του Ακη.

Τα τατουάζ

Ακης Πετρετζίκης σωσίας τατουάζ

Στα «μόνο χέρια» videα βλέπουμε ότι το αριστερό χέρι έχει τατουάζ. Δεν είναι όμως αυτό το τατουάζ του Άκη. Εδώ και πολύ καιρό τις συνταγές τις κάνει χέρι με άλλο τατουάζ. Δείτε τις διαφορές των δυο χεριών

Τα κομποσκοίνια μπερδεύουν

Ακης Πετρετζίκης σωσίας κομποσκοίνια
Ένα στοιχείο που μπερδεύει, και κάνει πιο δύσκολο το να καταλάβεις ότι δεν είναι ο Ακης είναι τα κομποσκοίνια. Παρά το ότι μιλάμε για δυο διαφορετικά χέρια, έχουν και τα δυο παρόμοια κομποσκοίνια (4-5 ο καθένας). Σας τα βάλαμε δίπλα δίπλα όμως για να εντοπίσετε τις μικρές διαφορές τους.

Κατά καιρούς έχουν κάνει guest σύντομες εμφανίσεις και άλλα χέρια, χέρια χωρίς τατουάζ, χέρια γυναικεία, αλλά ο κυρίως αντικαταστάτης είναι το χέρι με το τατουάζ και τα κομποσκοίνια. Να πούμε βέβαια πως ποτέ δεν γράφτηκε επίσημα πως αυτά ειναι τα χέρια του Ακη Πετρετζίκη, αυτή την αίσθηση όμως δημιουργούν τα video και η περιγραφή τους.

Ποιος είναι όμως το χέρι;

Μάρκος Παπακωνσταντίνου
Ψάξαμε λίγο παραπάνω για να βρούμε σε ποιον ανήκουν αυτά τα χέρια. Το ονομα του συνεργάτη του Ακη Πετρατζίκη βρίσκεται μαζί με την υπολοιπη ομάδα κάτω από κάθε video, σαν «Ειδικος συνεργάτης». Είναι ο Μάρκος Παπακωνσταντίνου.

Ο Μάρκος Παπακωνσταντίνου είχε πάντα χόμπυ την μαγειρική για αυτό και αποφάσισε να τη σπουδάσει και να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτή. Ξεκίνησε από μάγειρας στο εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου και εδώ και αρκετό καιρό είναι στο πλευρό του Ακη Πετρετζίκη σαν Sous-Chef. Κάνει προφανώς πολλά παραπάνω πράγματα από το να είναι τα χέρια στην σειρά «μόνο χέρια».

Κιανου Ριβς Ρολεξ
Κλείνοντας αυτό το άρθρο να αναφέρουμε πως ο Κιάνου Ριβς έκανε δώρο σε όλους τους κασκαντέρ του στην ταινία John Wick από ένα συλλεκτικό Rolex, προσωποποιημένο, για να έχουν κάτι κοινό να τους ενώνει. Άκη;

Δείτε ενα απο τα παλιά “Μόνο Χέρια” video με τα χέρια του Άκη

Δείτε ένα απο τα τελευταια “Μόνο Χέρια” video με τα χέρια του Μάρκου

Διαβάστε επίσης: 

Τηλεθέαση: Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα σε απίθανη βραδιά – «Πάτωσαν» τα ριάλιτι

The Bachelor: Σκηνές απείρου κάλους – «Η Φένια μου ζητάει ένα φιλί, εντάξει» (vid)