Αστικοί μύθοι ή όχι: Τα τέρατα που εμφανίζονται μόνο το χειμώνα (vid)


    Sportime TeamΟι μύθοι και οι θρύλοι έρχονται στην εποχή μας από πολύ παλιά και οι παραδόσεις θέλουν πολλά πλάσματα και τέρατα να εμφανίζονται ενίοτε στον κόσμο μας.

Μερικά από τα τέρατα-μυθικά πλάσματα που εμφανίζονται μόνο το χειμώνα είναι:

  1. NuckelaveeΑποτέλεσμα εικόνας για Nuckelavee

Το Nuckelavee προέρχεται από την αρχαία σκωτσέζικη λαογραφία και, για εκείνους που ζούσαν στα νησιά Orkney στα βόρεια της Σκωτίας, ήταν ένα τέρας. Το πλάσμα θεωρήθηκε ότι ήταν κακό, του οποίου η μόνη πρόθεση ήταν να βάλει τον τρόμο στο μυαλό των νησιωτών. Σύμφωνα με τους παλιούς Ορκάνους, το μόνο πράγμα που μπορούσε να κρατήσει την εξουσία του Nuckelavee υπό έλεγχο ήταν ο ωκεανός.

  1. ChenooΑποτέλεσμα εικόνας για Chenoo

Το Chenoo, επίσης γνωστό ως Kiwakwa ή Apotamkin, είναι ένα θηρίο από τη λαογραφία της Βόρειας Αμερικής, γύρω από την περιοχή του Maine. Τα ονόματα που δίνουν οι αρχικές φυλές της περιοχής μεταφράζονται και σημαίνουν «περιπάτος για το δάσος» και  μία από τις πρώτες εικόνες του πλάσματος μοιάζει με Bigfoot.

  1. TornitΑποτέλεσμα εικόνας για tornit

Το Tornit προέρχεται από τη μυθολογία Inuit. Σύμφωνα με τις ιστορίες, οι Ινδουιστές δεν ήταν οι πρώτοι που κατοικούσαν στις κ περιοχές του Βορρά και έπεσαν στα εδάφη των Τουρίντων. Ήταν μια φυλή πολύ μεγάλων ανθρώπων που ήταν εξαιρετικά θυμωμένοι και έσκαψαν το έδαφος με τους λόγχες και τα δόρατά τους.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=wZPuAdfVdgE

 

 Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.