Γενετικά τροποποιημένο φυτό εσωτερικού χώρου καθαρίζει την ατμόσφαιρα


Sportime Team

Γενετικά τροποποιημένο φυτό εσωτερικού χώρου καθαρίζει την ατμόσφαιρα


Ένα φυτό εσωτερικού χώρου αποφάσισαν να τροποποιήσουν γενετικά επιστήμονες στις ΗΠΑ προκειμένου να το κάνουν να καθαρίζει τον αέρα από επικίνδυνους ρύπους.

Το φυτό ονομάζεται «πόθος» και πρόκειται για αναρριχητικό κισσό ο οποίος αφαιρεί το βενζόλιο και το χλωροφόρμιο από τον αέρα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Washington τροποποίησαν το DNA του φυτού αυτού προκειμένου να καταφέρει να παράγει μία πρωτεΐνη η οποία είναι ικανή να μετατρέψει το βενζόλιο και το χλωροφόρμιο σε μόρια και έπειτα να τα χρησιμοποιήσει για να αναπτυχθεί το ίδιο.

Σχετική εικόνα

«Οι άνθρωποι δεν μιλάνε πολύ γι’ αυτές τις επικίνδυνες οργανικές ουσίες μέσα στα σπίτια, επειδή στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα γι’ αυτές. Τώρα όμως τροποποιήσαμε φυτά εσωτερικού χώρου, προκειμένου να αφαιρούν αυτά το βενζόλιο και το χλωροφόρμιο», δήλωσε ο καθηγητής πανεπιστημίου.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να βελτιώσουν περαιτέρω το φυτό αυτό προκειμένου να μπορεί να απορροφήσει από τους κλειστούς χώρους τη φορμαλδεΰδη που υπάρχει σε προϊόντα ξύλου στον καπνό του τσιγάρου και σε άλλα.


Sportime Extras