ΤΩΡΑ 12:06 • Τούρκοι: Έφτιαξαν πύραυλο stinger για τα ελληνικα drone; – Eτοιμάζονται 12:06 • Το Λιγνάδης: Το μήνυμα του Βασίλη μετά την προφυλάκιση: «Η αλήθεια πάντα νικάει! Όχι άλλα παιδιά» 12:02 • Τσαφούλιας υπέρ Μπιμπίλα: «Μέτριος Εγώ» 12:00 • ΑΕΚ: «Κώστα Βουτσά δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ»! 11:45 • «Wanda Metropolitano»: Έγινε εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορονοϊού 11:42 • AEK-Kορονοϊός: Την… χτύπησε ξανά ο ιός Sportime Latest News

Η φωτορύπανση επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη με άγρια ​​φύση


Sportime Team

Η φωτορύπανση επηρεάζει τις περισσότερες περιοχές του πλανήτη με άγρια ​​φύση


Η φωτορύπανση επηρεάζει πλέον μεγάλο μέρος του πλανήτη – και τις περισσότερες από τις σημαντικότερες περιοχές άγριας πανίδας του πλανήτη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Όπως αποκαλύπτει η νέα έρευνα, το φως μπορεί να φτάσει σε βιότοπους  μακριά από τους οικισμούς των ανθρώπων. Όταν αντανακλάται και διαθλάται στην ατμόσφαιρα, οι φωτεινές ακτίνες μπορούν να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις.

Αυτός ο τύπος φωτός, που ονομάζεται “skyglow”, επηρεάζει περίπου τα δύο τρίτα των βασικών ζωνών βιοποικιλότητας της Γης, όπως ορίζεται από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.

Τα είδη που ζουν σε περισσότερες από τις μισές περιοχές της βιοποικιλότητας του πλανήτη ζουν κάτω από τεχνητά φωτισμένους νυχτερινούς ουρανούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για light pollution

Προηγούμενες μελέτες αποδεικνύουν ότι η φωτορύπανση μπορεί να μεταβάλει τη συμπεριφορά συγκεκριμένων ειδών και να επηρεάσει ολόκληρα οικοσυστήματα.

«Αυτά τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά επειδή γνωρίζουμε ότι πολλά είδη μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη και σε μικρές αλλαγές στο φως της νύχτας », δήλωσε ο Jo Garrett, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Exeter σε δελτίο ειδήσεων και πρόσθεσε

« Ο νυχτερινός φωτισμός είναι γνωστό ότι επηρεάζει τα μικρόβια, τα φυτά και πολλές ομάδες ζώων, όπως καρκινοειδή, έντομα, ψάρια, αμφίβια, ερπετά, πουλιά και θηλαστικά. »

Η φωτορύπανση μπορεί να επηρεάσει ακόμα το χρονοδιάγραμμα κατά το οποίο τα φυτά ανοίγουν τα φύλλα και ανοίγουν τα λουλούδια τους. Συχνά, τα πουλιά αρχίζουν να τραγουδούν νωρίτερα την ημέρα σε χώρους με τεχνητό φως.

Οι προκαλούμενες από το φως αλλαγές στη μικροβιακή συμπεριφορά μπορούν να μεταβάλουν την κυκλοφορία του άνθρακα και άλλων οργανικών ενώσεων.

Αποτέλεσμα εικόνας για light pollution

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση, που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Animal Conservation, περισσότερο από το 20% των ουρανών εντός των Περιοχών Κύριας Βιοποικιλότητας είναι μολυσμένες στο ζενίθ.

Καθώς οι αναπτυσσόμενες οικονομίες εξακολουθούν να αναπτύσσονται σε ολόκληρη την Ασία, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όπου υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις βιοποικιλότητας, τα επίπεδα της φωτεινής ρύπανσης είναι πιθανό να αυξηθούν.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras