Κοινωνικό πείραμα: Σε viral έχει μετατραπεί ένα video που κυκλοφορεί στο YouTube (περισσότερα από 3.500.000 views) τις τελευταίες εβδομάδες.

Σε viral έχει μετατραπεί ένα video που κυκλοφορεί στο YouTube (περισσότερα από 3.500.000 views) τις τελευταίες εβδομάδες.

Κοινωνικό πείραμα: Σε viral έχει μετατραπεί ένα video που κυκλοφορεί στο YouTube (περισσότερα από 3.500.000 views) τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο κοινωνικό πείραμα στο video που αναρτήθηκε στο YouTube, πρωταγωνίστρια είναι ένα κορίτσι περίπου 12 ετών, το οποίο έχει την πρώτη έμμηνο ρύση ενώ βρίσκεται στο δρόμο.

Απευθύνεται σε περαστικούς και των δύο φύλων, κάθε ηλικίας, και έχει ενδιαφέρον να δείτε τις αντιδράσεις τους (δεν έγινε τυχαία viral).

Στην Ελλάδα ο μέσος όρος της ηλικίας εμφάνισης της έμμηνου ρύσης είναι τα 12,1 έτη.

Γενικά από τις διάφορες μελέτες έχει προκύψει, πως στο 84,5% των περιπτώσεων η έμμηνος ρύση θα εμφανιστεί μεταξύ των 11,9 και των 13,25 ετών περίπου.

Οι τιμές αυτές δεν διαφέρουν σημαντικά από τις τιμές που προέκυψαν από ανάλογες μελέτες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ

Η πρώτη φορά, που η έφηβη θα δει περίοδο είναι ιδιαίτερα έντονη και σε μερικές περιπτώσεις τραυματική.

Στην πραγματικότητα το καλύτερο «φάρμακο», για να βοηθηθεί είναι η σωστή ενημέρωσή της.

Είναι σημαντικό να απαντάμε στις ερωτήσεις της με ειλικρίνεια και να της δώσουμε να καταλάβει, πως η έμμηνος ρύση είναι μια φυσιολογική διαδικασία.

Επιπλέον στα κορίτσια που αδιαθετούν για πρώτη φορά πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν πως η πρώτη τους έμμηνος ρύση είναι σημάδι υγείας και δείχνει πως το σώμα τους ωριμάζει.

Ιδού το video: