VIRAL

Οταν μαχαιρώθηκε η τενίστρια Μόνικα Σέλες (vid)

Ήταν 30 Απριλίου του 1993, σε προημιτελικό αγώνα τουρνουά τένις στο Αμβούργο. Αντίπαλες ήταν οι Μαγκνταλένα Μαίβα και η Μόνικα Σέλες.Ήταν 30 Απρίλη που η ζωή της Μόνικα Σέλες άλλαξε εντελώς, σε μια στιγμή με μία κίνηση. Η Μόνικα Σέλες μιλούσε με τον προπονητής πριν το τελευταίο σετ, το οποίο όπως έδειχναν όλα, θα ήταν...
Οταν μαχαιρώθηκε η τενίστρια Μόνικα Σέλες (vid)

Ήταν 30 Απριλίου του 1993, σε προημιτελικό αγώνα τουρνουά τένις στο Αμβούργο. Αντίπαλες ήταν οι Μαγκνταλένα Μαίβα και η Μόνικα Σέλες.Ήταν 30 Απρίλη που η ζωή της Μόνικα Σέλες άλλαξε εντελώς, σε μια στιγμή με μία κίνηση.

Η Μόνικα Σέλες μιλούσε με τον προπονητής πριν το τελευταίο σετ, το οποίο όπως έδειχναν όλα, θα ήταν και το νικηφόρο της, αλλά όλα άλλαξαν ξαφνικά.

Μέσα στους θεατές βρισκόταν ο Γκούντερ Πάρτσε. Εμφανισιακά δεν διέφερε από τον καθένα. Ο Γκούντερ Πάρτσε θα άλλαζε τη ροή του αγώνα και θα σόκαρε με τις ενέργειές του τον πλανήτη.

Ο Παρτσέ έχοντας ένα μαχαίρι στην τσέπη του κατέβηκε τις εξέδρες, κάθισε ήρεμα πίσω από το διαχωριστικό κι έβγαλε το μαχαίρι από την τσέπη του. Με μία κίνηση αστραπιαία, το κάρφωσε στην πλάτη της Μόνικα Σέλες.

Η Μόνικα Σέλες θυμάται μόνο το αίμα να βάφει την μπλούζα της και την εικόνα του άντρα που την μαχαίρωσε. Έπειτα λιποθύμησε. Η ασφάλεια συνέλαβε τον Παρτσέ και τον μετέφερε εκτός σταδίου. «Ξαφνικά μου ήταν δύσκολο να αναπνεύσω κι ένιωθα έναν φρικτό πόνο στην πλάτη. Δεν ήξερα τι ακριβώς έχει συμβεί.» είπε η Σέλες.

Μόνικα Σέλες

Η Μόνικα Σέλες είναι πρώην πρωταθλήτρια αντισφαίρισης από την Σερβία. Γεννημένη το 1973, αγωνίστηκε για την ΣΟΔ Γιουγκοσλαβίας και ύστερα για την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι ουγγρικής καταγωγής και κατέχει την ουγγρική και αμερικανική υπηκοότητα. Μπήκε στον κόσμο του τένις σε ηλικία μόλις 16 ετών. Από το 1990, η νεαρή αθλήτρια γνώριζε μόνο νίκες και είχε την αδιαμφισβήτητη πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη.

Είχε δύναμη, ταχύτητα και εκπληκτική συγκέντρωση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μόνικα Σέλες Όταν οι άλλοι «πρωτάρηδες» υπέκυπταν στην πίεση, η Σέλες διέπρεπε. Η μοναδική αθλήτρια που μπορούσε να συγκριθεί μαζί της, ήταν η γερμανίδα Στέφι Γκραφ, που διατηρούσε την πρωτιά μέχρι την εμφάνιση της Σέλες. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο αθλητριών ήταν τεράστιος, αλλά η Σέλες κατάφερε να επικρατήσει.

Μετά τη νίκη της τον Ιανουάριο του 1993, στον τελικό της Αυστραλίας, όλα έδειχναν ότι θα ήταν ακόμα μία θριαμβευτική χρονιά για τη νεαρή τενίστρια.

Γκούντερ Πάρτσε

Ο 38χρονος Γκούντερ Πάρτσε ήταν φανατικός θαυμαστής της Στέφι Γκραφ. Ζούσε μόνος του και είχε πρόσφατα απολυθεί από τη δουλειά του σε εργοστάσιο χαρτικών. Μοναδική του ασχολία ήταν να παρακολουθεί αγώνες τένις, κυρίως γυναικών. Εντυπωσιάστηκε από τη συμπατριώτισσά του, Στέφι Γκραφ και ο θαυμασμός του γρήγορα εξελίχθηκε σε εμμονή.

Οι γνωστοί του θυμούνταν ότι αναφερόταν με πάθος στους αγώνες της αθλήτριας. Πανηγύριζε με κάθε θρίαμβο και κατέρρεε με κάθε ήττα της. Έτρεφε ασίγαστο μίσος για τη νεαρή Σέλες, που τόλμησε να εκθρονίσει τη «βασίλισσά» του. Έκανε υπομονή από το Μάρτιο του 1991, όταν η Σέλες αντικατέστησε την Γκραφ στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και η υπομονή του άρχισε να εξασθενεί. Τον Απρίλιο του 1993, αντιλήφθηκε ότι θα «ζούσε» την ταπείνωση για ακόμη μία χρονιά και δεν άντεξε άλλο.

Αποφάσισε να εξασφαλίσει τη νίκη για την αγαπημένη του με το μόνο τρόπο που μπορούσε να σκεφτεί. Θα εξολόθρευε την αντίπαλό της. Παραδόξως, το τουρνουά δεν ματαιώθηκε και η Στέφι Γκραφ κατέκτησε τον τίτλο, νικώντας στον τελικό την Αράντσα Σάντσεθ Βικάριο. «Κατέστρεψε τη ζωή μου» Ο Πάρτσε μπορεί να μην κατάφερε να σκοτώσει την Σέλες, αλλά ο τραυματισμός την ανάγκασε να αποσυρθεί από το τουρνουά.

BBC Audio: https://www.bbc.co.uk/sounds/play/w3cswmts

Στις 7 Ιουνίου, η Γκραφ κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση στην κατάταξη. Ο Πάρτσε δικάστηκε, αλλά δεν φυλακίστηκε, γιατί οι γιατροί έκριναν ότι έπασχε από ψυχική ανωμαλία. Ο Πάρχε δεν μπήκε ούτε μία ημέρα στη φυλακή. Το γεγονός αυτό ανάγκασε τη Σέλες να μην ξαναπατήσει το πόδι της σε γερμανικό έδαφος. «Η Γερμανία είναι η χώρα όπου αυτός ο άνθρωπος μου επιτέθηκε πισώπλατα, αλλά δεν τιμωρήθηκε επαρκώς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν πλήρωσε για το έγκλημά του», δήλωσε λίγο καιρό αργότερα σε τηλεοπτική συνέντευξη. Η Σέλες καθυστέρησε να αναρρώσει, αλλά το πρόβλημά της ήταν κυρίως ψυχολογικό. Το τραύμα από το μαχαίρι θεραπεύτηκε ταχύτατα, χωρίς να προκαλέσει καμία σωματική βλάβη. Άλλα η ατρόμητη Σέλες είχε χάσει το κουράγιο της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τσιτσιπάς πάει βήμα-βήμα για την κατάκτηση ενός Grand Slam

Η Σέλες μετά την επίθεση Όσοι την είδαν μετά την επίθεση, μιλούσαν για μία κοπέλα φοβισμένη, λιγομίλητη που δίσταζε να πάρει πρωτοβουλίες. Η ίδια δήλωσε ότι ο Πάρτσε κατέστρεψε τη ζωή της. Η ψυχολογία της καταρρακώθηκε όταν ο πατέρας της διαγνώστηκε με καρκίνο, στον οποίο υπέκυψε το 1998.

Πέρασαν δύο σκοτεινά χρόνια, αλλά το 1995, η Σέλες επέστρεψε στον αγώνα. «Δεν ξέρω αν θα φτάσω στο επίπεδο που ήμουν, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου. Αν δουλέψω σκληρά, θα τα καταφέρω», είπε σε συνέντευξή της. Έχασε από την Γκραφ, αλλά τον επόμενο χρόνο, κέρδισε το τελευταίο Grand Slam της καριέρας της. Το 2003 τραυματίστηκε στο πόδι και έκτοτε αγωνιζόταν μόνο περιστασιακά. Το 2008, αποσύρθηκε από το επαγγελματικό τένις, σε ηλικία 35 ετών….

ΠΗΓΗ: http://www.mixanitouxronou.gr/

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οταν μαχαιρώθηκε η τενίστρια Μόνικα Σέλες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Μπακάλης

Εργάζομαι στον όμιλο του Sportime σαν διευθυντής στον τομέα του Web Developer & Web Design. Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Είμαι φανατικός με την Formula 1, διαβάζοντας όλα τα νέα και άρθρα για το κορυφαίο πρωτάθλημα της αυτοκίνησης.