Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη βροχή


  Sportime TeamΕίναι η χαρά του ρομαντικού και απαραίτητο στοιχείο του φθινοπώρου!Ακόμα όμως κι αν δεν την αγαπάς, πρέπει να παραδεχτείς πως η βροχή είναι απαραίτητη.

Και πίστεψε μας, είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζεις για τη βροχή και ναι θέλεις να τα μάθεις!!!

 1. Είναι ο κύριος τρόπος που το νερό, απαραίτητο για όλες τις γήινες μορφές ζωής, διασκορπίζεται σε ολόκληρο τον πλανήτη.
 2. Όμως, μια μελέτη του 2015 στο Nature Geoscience κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρόωρη βροχή της Γης ήταν φτιαγμένη από σίδηρο. Πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, κομμάτια διαστημικού πετρώματος εξατμίστηκαν κατά την κρούση με τον πλανήτη μας που εξακολουθεί να σχηματίζεται τότε, και έπεσαν πίσω ως βροχή.                                                                                                                                                       Î‘ποτέλεσμα εικόνας για βροχη
 3. Η βροχή με βάση το νερό χρονολογείται τουλάχιστον στο τέλος της αρχαϊκής εποχής: Οι ερευνητές έχουν βρει απολιθωμένα αποτυπώματα σταγόνων σε 2,7 δισεκατομμυρίων ετών.
 4. Η όξινη, ενώ είναι ακόμα νερό, αφήνει ένα διαφορετικό είδος αποτύπωσης σε πολλές επιφάνειες, διαβρώνοντας μέταλλο και ασβεστόλιθο και μάρμαρο.
 5. Η κανονική βροχή, παρεμπιπτόντως, είναι ελαφρώς όξινη, με ένα ρΗ περίπου 5,6. Η τιμή του pH των βροχοπτώσεων ποικίλλει ελαφρά λόγω παραγόντων όπως η εποχή και το κλίμα.
 6. Η όξινη μπορεί να συμβεί φυσικά μετά από ηφαιστειακές εκρήξεις, δασικές πυρκαγιές και άλλα γεγονότα που απελευθερώνουν διοξείδιο του θείου στην ατμόσφαιρα. Η ένωση διαλύεται σε βρόχινο νερό και οξειδώνεται σε θειικό οξύ.
 7. Η αφύσικη όξινη βροχή δημιουργεί μεγαλύτερες περιβαλλοντικές απειλές, όπως η αποδάσωση. Από τη Βιομηχανική Επανάσταση, η καύση ορυκτών καυσίμων έχει απελευθερώσει θειικά και νιτρικά ιόντα – και τα δύο πρόδρομα όξινων βροχών – στην ατμόσφαιρα σε πρωτοφανή επίπεδα.
 8. Σήμερα, οι βορειοανατολικές ΗΠΑ βλέπουν την πιο όξινη βροχή στη χώρα λόγω της πυκνότητας τόσο των ανθρώπων όσο και της βιομηχανίας, καθώς και των επικρατούντων ανέμων.
 9. Η όξινη είναι αρκετά κακή, αλλά στο φεγγάρι του Κρόνου, Τιτάνα, η βροχή είναι από μεθάνιο. Κανείς δεν τραγουδάει εκεί.

 Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.