×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τι γίνεται στον εγκέφαλο όταν νιώθεις πιο νέος από την ηλικία σου


    Sportime Team

Τι γίνεται στον εγκέφαλο όταν νιώθεις πιο νέος από την ηλικία σου


Ναι, τελικά η ηλικία δεν μετράει και ιδιαίτερα και αυτό αποδείχθηκε και επιστημονικά!Μπορείς να είσαι όσο αισθάνεσαι και το σώμα σου θα ακολουθήσει.

Ο εγκέφαλος είναι το πιο περίπλοκο όργανο στο σώμα μας κι ενώ οι επιστήμονες είναι σίγουροι για ορισμένα πράγματα για τα οποία είναι υπεύθυνα τα ημισφαίρια του εγκεφάλου, υπάρχουν πολλά που παραμένουν ένα μυστήριο, όπως γιατί κάποιοι άνθρωποι  νοσούν με Αλτσχάιμερ.

brain age

Υπάρχουν επίσης πολλές ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον εγκέφαλο. Αυτό όμως που είναι βέβαιο είναι ότι η διατήρηση του εγκεφάλου σας νέου και υγιούς είναι ζωτικής σημασίας – και ορισμένες ασκήσεις έχουν αποδειχθεί ότι αποτρέπουν τις συνέπειες της γήρανσης.

 

Ο Jeanyung Chey από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ ήθελε να διερευνήσει τη σχέση μεταξύ υποκειμενικής και πραγματικής ηλικίας του εγκεφάλου.

 

Δημιουργήθηκε μία ομάδα με 68 υγιείς ανθρώπους ηλικίας 59 έως 84 ετών και πραγματοποίησαν ακτινογραφία εγκεφάλου MRI για να αναλύσουν την κατάσταση του.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσο χρονών ήταν και κατά πόσον αισθάνονταν μεγαλύτερης ηλικίας ή μικρότερης ηλικίας, καθώς και τις γνωστικές τους ικανότητες  και την αντίληψή τους.

Οι άνθρωποι που δήλωσαν ότι αισθάνονταν νεότεροι από την ηλικία τους ήταν πιο πιθανό να πάρουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε ένα τεστ μνήμης. Επίσης, φαινόταν να θεωρούν τους εαυτούς τους πιο υγιείς και ήταν λιγότερο πιθανό να είναι καταθλιπτικοί.

«Βρήκαμε ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται νεότεροι έχουν τα δομικά χαρακτηριστικά ενός νεότερου εγκεφάλου», δήλωσε ο Τσέι.

 

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα εάν τα νεότερα χαρακτηριστικά του εγκεφάλου είναι υπεύθυνα για την υποκειμενική ηλικία ενός ατόμου ή όχι, αλλά πιστεύουν ότι όσοι αισθάνονται μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της διαδικασίας γήρανσης του εγκεφάλου τους.

 


Τελευταία Νέα