VIRAL

Το τραγικό τέλος μιας από τις πιο όμορφες και ικανές ηθοποιούς όλων των εποχών

Θα αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, δεν θα δεχτεί τη βοήθεια φίλων και θα φύγει φτωχή και αγνώριστη.
Το τραγικό τέλος μιας από τις πιο όμορφες και ικανές ηθοποιούς όλων των εποχών

Η Ιταλίδα Λάουρα Αντονέλι (Laura Antonelli) γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1941 και έφυγε στις 22 Ιουνίου 2015.

Υπήρξε μια από τις πιο όμορφες κυρίες του Ευρωπαϊκού σινεμά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν διέθετε και αξιοπρόσεκτες υποκριτικές ικανότητες.

Η Λάουρα Αντονέλι (Laura Antonelli) από τα μισά της δεκαετίες του ’60 βγήκε δυναμικά μπροστά χάρις στα χαρίσματά της, παίζοντας στις διάσημες ιταλικές ερωτικές κωμωδίες αλλά και σε σοβαρά έργα σπουδαίων κινηματογραφιστών όπως στον «Αθώο» (1976) του Βισκόντι, στη «Βενετσιάνα» του Μπολονίνι (1986), κ.ά.

Το απόγειο της αναγνωρισιμότητάς της ήρθε με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην «Malizia» του 1973 έργο που προκάλεσε αίσθηση τόσο με την κωμική όσο και με την ουσιαστική ματιά του, γύρω από την σεξουαλική απελευθέρωση των εφήβων στα φορτισμένα εκείνα χρόνια.

Η Λάουρα Αντονέλι (Laura Antonelli) αν και προκλητική στη σκηνή, ποτέ δεν υπήρξε χυδαία. Δεν είναι τυχαίο πως στη γείτονα χώρα αλλά και στον υπόλοιπο κινηματογραφικό πλανήτη – το Χόλιγουντ άλλωστε δεν έμεινε αδιάφορο στα θέλγητρά της – αντιμετωπίστηκε με σεβασμό και θαλπωρή, σαν αληθινή κυρία.

Μαζί με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό αποτέλεσαν το διάστημα 1972-1982 ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια.

Η Λάουρα Αντονέλι (Laura Antonelli) μέχρι και 1990 θα έχει παίξεις σε σχεδόν 50 ταινίες….

Κάποια προβλήματα αισθητικών επεμβάσεων που δεν πέτυχαν θα την «τραυματίσουν». Την χαριστική βολή θα δώσει η σύλληψη στο σπίτι της για κατοχή, χρήση και διακίνηση ναρκωτικών το 1991 και μια σειρά από δίκες που ακολουθήσουν και που το 2006 θα την δικαιώσουν επισήμως. Έχει προηγηθεί όμως η φυλάκιση η διαπόμπευση, η ψυχολογική βία.

Το σκάνδαλο είναι βαρύ, όπως και οι συνέπειές του. Θα αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή, δεν θα δεχτεί τη βοήθεια φίλων και θα φύγει φτωχή και αγνώριστη το 2015.

Η Λάουρα Αντονέλι (Laura Antonelli) αποτελεί εμβληματική περίπτωση όπου το ταλέντο, η ηθοποιός δηλαδή, αδικήθηκε από τη θεσπέσια εμφάνισή της.

Τα έργα όπου πρωταγωνίστησε, «μικρά» τα περισσότερα αλλά και «μεγάλα», εξακολουθούν να συγκινούν αφού δημιουργήθηκαν από επαγγελματίες που κατείχαν καλά τα μυστικά της τέχνης τους, και απευθύνθηκαν στο κοινό με ειλικρινή νεορεαλιστική ματιά. Ταπεινή μεν συχνά, αλλά τόσο καίρια και ανθρώπινη.

Όλα κάποτε τελειώνουν, όπως και η ομορφιά και η αναμφισβήτητη γοητεία, και «κλάση». Οι ταινίες όμως μένουν.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
VIRAL: Ο Καραντίνης παίζει Frank Sinatra … με μπουζούκι!

Ο Καραντίνης παίζει Frank Sinatra … με μπουζούκι!

(VIDEO) Ένα κλασικό παγκόσμιο τραγούδι ερμηνευμένο… αλλιώς.

VIRAL
VIRAL: Συνελήφθη ο κυβερνήτης του γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μαγνησία – Ζημιές σε τέσσερα σκάφη

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μαγνησία – Ζημιές σε τέσσερα σκάφη

Ο διάσημος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα με το εντυπωσιακό του σκάφος.

VIRAL
VIRAL: Ο Φουρνιέ έγινε κανονικά ένας από εμάς: Ο καύσωνας στη Γαλλία είναι μια δροσερή μέρα στην Ελλάδα

Ο Φουρνιέ έγινε κανονικά ένας από εμάς: Ο καύσωνας στη Γαλλία είναι μια δροσερή μέρα στην Ελλάδα

Ο Εβάν Φουρνιέ φαίνεται πως πλέον τρολάρει και σαν… Έλληνας. Με τη φράση «La canicule en France c’est une journée fraîche en Greece 🤣🤣», ο Φουρνιέ υιοθετεί το ελληνικό… χιούμορ για το καλοκαίρι. «Ο καύσωνας στη Γαλλία είναι μια δροσερή μέρα στην Ελλάδα 🤣🤣», σημαίνει αυτό που έγραψε στα ελληνικά και που μεταξύ μας έτσι...

VIRAL
VIRAL: Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η νεαρή και όμορφη ξανθιά κοπέλα με το μπικίνι

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η νεαρή και όμορφη ξανθιά κοπέλα με το μπικίνι

Μία κοπέλα που χόρευε σε καμπαρέ έγινε η πρώτη, καθώς κανένα μοντέλο δεν δέχτηκε.

VIRAL
VIRAL: Όταν σε έβαζαν στο… μάτι αυτές οι Ρωσίδες δεν γλύτωνες με τίποτα

Όταν σε έβαζαν στο… μάτι αυτές οι Ρωσίδες δεν γλύτωνες με τίποτα

Με εκατοντάδες επιβεβαιωμένα «χτυπήματα» στο ενεργητικό τους.

VIRAL
VIRAL: Τα αδέρφια που δεν χωρίστηκαν ούτε στον θάνατο: Η σπαρακτική ιστορία του Τζακ και του Τζιμ από το μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου

Τα αδέρφια που δεν χωρίστηκαν ούτε στον θάνατο: Η σπαρακτική ιστορία του Τζακ και του Τζιμ από το μέτωπο του Α’ Παγκοσμίου

Μια απρόσμενη ανακάλυψη το 2006 σε ένα χωράφι του Βελγίου έφερε στο φως κάτι παραπάνω από τα οστά ενός στρατιώτη: ξύπνησε μια ιστορία αδελφικής αγάπης που άντεξε τον πόλεμο, τον χρόνο και τη λήθη.

VIRAL
VIRAL: Πανσέληνος Ιουλίου: Αύριο το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού» στον νυχτερινό ουρανό

Πανσέληνος Ιουλίου: Αύριο το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού» στον νυχτερινό ουρανό

Η αυριανή πανσέληνος προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για νυχτερινή παρατήρηση.

VIRAL
VIRAL: Το «πλωτό» αεροδρόμιο της Ιαπωνίας που αντέχει σεισμούς, τυφώνες και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας

Το «πλωτό» αεροδρόμιο της Ιαπωνίας που αντέχει σεισμούς, τυφώνες και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας

Σε μια χώρα όπου οι φυσικές καταστροφές είναι καθημερινότητα, η Ιαπωνία έχτισε ένα αεροδρόμιο που κυριολεκτικά επιπλέει στη θάλασσα και αντέχει τα πάντα.

VIRAL
VIRAL: Οι άγνωστες Πυραμίδες της Ελλάδας – Πιο παλιές και από της Αιγύπτου;

Οι άγνωστες Πυραμίδες της Ελλάδας – Πιο παλιές και από της Αιγύπτου;

Οι ελληνικές πυραμίδες δεν έχουν ακόμα ερευνηθεί σε βάθος.

VIRAL