×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Βρήκαν δηλητηριώδη βιβλία – Δείτε τι συνέβη (pics)


Sportime Team

Βρήκαν δηλητηριώδη βιβλία – Δείτε τι συνέβη (pics)


Τρία σπάνια βιβλία που χρονολογούνται από τον 16ο και τον 17ο αιώνα,ανακαλύφθηκαν από επιστήμονες και μάλιστα διαπίστωσαν πως είναι καλυμμένα με δηλητήριο.

Η ανακάλυψη έγινε σε μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη στην οποία βρέθηκαν κομμάτια του μυθιστορήματος και της ταινίας «Το όνομα του Ρόδου», το οποίο συνδέεται με το θάνατο μοναχών σε ένα ιταλικό μοναστήρι του 14ου αιώνα, από τις τοξικές σελίδες ενός απαγορευμένου χειρογράφου.

Η ανάλυση με ακτίνες Χ των βιβλίων του Πανεπιστημίου της Νότιας Δανίας αποκάλυψε εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση αρσενικού στα καλύμματα των βιβλίων.

Προσπαθώντας να προσδιορίσουν τα λατινικά κείμενα που χρησιμοποιήθηκαν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ήταν δύσκολο να διαβαστούν εξαιτίας ενός  στρώματος από ένα υγρό πράσινου χρώματος που κάλυπτε τις επιστολές.

Η μελέτη αυτού του στρώματος πράσινης χρωστικής, αποκάλυψε ότι είναι εν τέλει αρσενικό – μία από τις πιο τοξικές ουσίες στον κόσμο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Poisonous books denmark

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας όπου έγινε η ανακάλυψη, δήλωσε στο Fox News:

«Τη στιγμή που ρίξαμε τη δέσμη ακτίνων Χ στην πράσινη επιφάνεια, είδαμε τις εξαιρετικά υψηλές ποσότητες αρσενικού».

Αποτέλεσμα εικόνας για Poisonous books denmark

 

Είναι πιθανό ότι εφαρμόστηκε στα βιβλία για να τα προστατεύσει από τα έντομα και τα παράσιτα, όπως διευκρίνισε ο καθηγητής.Τελευταία Νέα