.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες θα υποχωρήσουν και θα δώσουν τη θέση στο φυσιολογικό για την εποχή κλίμα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες θα υποχωρήσουν και θα δώσουν τη θέση στο φυσιολογικό για την εποχή κλίμα.

Καιρός: Εδώ και περίπου μία εβδομάδα ο υδράργυρος έχει πάρει την… ανηφόρα σε ασυνήθιστο βαθμό, όμως, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει πως από τα μέσα Φεβρουαρίου το σκηνικό του καιρού αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, οι πολύ υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν, με τον υδράργυρο να κατηφορίζει και το κρύο να κάνει την επανεμφάνισή του στη χώρα μας.

Ο καιρός θα έχει μια πιο ψυχρή διάθεση από τις 12 με 13 του μηνός και έπειτα, ωστόσο, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να αρχίσει να εκδηλώνεται από την προσεχή Δευτέρα.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης σημειώνει πως «τη Δευτέρα θα έχουμε μια σοβαρή αλλαγή του καιρού, κυρίως από πλευράς ανέμων, το τονίζω. Θα φυσήξει παντού -πολύ δυνατά- και σε θάλασσα και ξηρά, ενώ θα έχουμε και κάποιες βροχές».

«Θα είναι σφοδροί οι άνεμοι στη χώρα, θέλει προσοχή, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Θράκη, μετά το μεσημέρι», προσθέτει.

Αέριες μάζες πολικής προέλευσης, συνοδευόμενες από πυκνές χιονοπτώσεις, πλησιάζουν τη Γηραιά Ήπειρο και την ερχόμενη Κυριακή θα έχουν πια επισκεφθεί τη Βόρεια Ευρώπη.

Για το επόμενο Σάββατο, «βαρομετρικά χαμηλά θα φέρουν κάποιες αξιόλογες βροχοπτώσεις και καταιγίδες και στη Νότια Ευρώπη, αλλά ο καιρός ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα μαλακός», συνέχισε, κι επεσήμανε:

«Ελαφρώς πιο ψυχρές αέριες μάζες θα μας πλησιάσουν τη μεθεπόμενη Δευτέρα, κυρίως μετά το μεσημέρι. Θα έχουμε μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας».

«Από την Πέμπτη και Παρασκευή, 11 και 12 του μηνός, όμως, σιγά-σιγά, τα νότια κράσπεδα αυτής της ψυχρής μάζας θα προσπαθήσουν να κατέβουν και στα Βαλκάνια και μέχρι 15 με 16 του μηνός θα πρέπει να επανέλθει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα, δηλαδή, γύρω στους 8 με 10 βαθμούς στην Βόρεια- πεδινή- Ελλάδα, γύρω στους 10 με 12 στις υπόλοιπες περιοχές, μονοψήφιες θερμοκρασίες στις ορεινότερες περιοχές», κατέληξε στο δελτίο της ΕΡΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μελισσανίδης: Και όμως είναι… ακόμη εδώ

Ολυμπιακός: Στο λιμάνι μέχρι το 2023 ο ΜακΚίσικ!