Χαρδαλιάς: «Θα χρειαστεί κι άλλο διάστημα για να έχει ρεύμα η Αττική»- Πότε επανέρχεται το ρεύμα


Χρήστος Μαγγίνας

Χαρδαλιάς: «Θα χρειαστεί κι άλλο διάστημα για να έχει ρεύμα η Αττική»- Πότε επανέρχεται το ρεύμα


Για την αποκατάσταση των βλαβών που οδήγησαν στη διακοπή του ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής μίλησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Δείτε πότε επανέρχεται το ρεύμα.

Χαρδαλιάς: Την ανάγκη να περιμένουν λίγο ακόμα οι κάτοικοι στην Αττική που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα μετα τη φωτιά που προκλήθηκε σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ εξαιτίας της κακοκαιρίας, τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς προσθέτοντας πως μέχρι το βράδυ της Τετάρτης(17/2) θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που δημιουργήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας στα βόρεια προάστια της Αττικής.
Ωστόσο, αυτό αφορά στις κεντρικές αρτηρίες και σε πυλώνες και καλώδια μέσης και χαμηλής τάσης κάτι που σημαίνει ότι όπου υπάρχουν προβλήματα σε καλώδια που έχουν κοπεί σε στενά και προβλήματα σε στύλους, θα χρειαστεί κι άλλο διάστημα για πλήρη αποκατάσταση. Δηλαδή, αποκλείεται να επανέλθει το ρεύμα και στα 250.000 νοικοκυριά μέχρι το βράδυ…

Οπως δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με την παρουσία ΔΕΔΔΗΕ, Στρατού, Πυροσβεστικής «έχει αποκατασταθεί σχεδόν στο σύνολο η υδροδότηση καθώς είχαμε μεγάλα προβλήματα στις δεξαμενές σε Κιούρκα κι Αγιο Στέφανο», ενώ για το μείζον θέμα της διακοπής της ηλεκτροδότησης, είπε ότι «θα δοθεί μάχη και μέχρι αργά τη νύχτα θα έχει επανέλθει το ρεύμα σε βόρεια και ανατολική Αττική», ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά γιατί στα στενά και στα μικροπροβλήματα γενικότερα θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος για να αποκατασταθούν πλήρως.

Κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνουν και σήμερα πολλά νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, μιας και το βάρος πέφτει στην αποκατάσταση βλαβών των δικτύων μέσης και χαμηλής τάσης και θα ακολουθήσουν οι πυλώνες και τα καλώδια στις συνοικίες και στα δρομάκια.

Μήδεια: Φωτιά σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ, πάνω από 250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Μήδεια: Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αττική, όπου από το πρωί υπάρχει σοβαρό θέμα με την ηλεκτροδότηση και όχι μόνο.

Ένα ακόμα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί σε αυτά, καθώς λίγο μετά τις 22:00 βραχυκύκλωσε ένας μετασχηματιστής μέσης τάσης στην Κάτω Κηφισιά που είχε σαν αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι κι άλλες περιοχές της Αττικής.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news