ΚΑΙΡΟΣ

Καύσωνας Κλέων: Ποιες περιοχές θα έχουν 40αρια σήμερα – Έκτακτα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Ξεκίνησε η επέλαση του καύσωνα «Κλέων» από σήμερα Πέμπτη 13/7 με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 βαθμούς σε κάποιες περιοχές.
Καύσωνας Κλέων: Ποιες περιοχές θα έχουν 40αρια σήμερα – Έκτακτα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Οι μετεωρολόγοι και η ΕΜΥ μας προειδοποιούσαν μέρες τώρα. Ο καύσωνας Κλέων λοιπόν είναι εδώ και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη ξεκινήσει στη χώρα μας.

Οι προβλέψεις δυστυχώς είναι δυσοίωνες για την εξέλιξη του καύσωνα καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν για περίπου 8 μέρες με μικρές ανάσες 1-2 ημερών.

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέλυσε τα φαινόμενα για σήμερα με τον Τάσο Αρνιακό να τονίζει με τη σειρά του τα μέρη και τις πόλεις που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς σήμερα Πέμπτη.

Όπως είπε λοιπόν ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, η θερμοκρασία θα κορυφωθεί στις κλειστές πεδιάδες της χώρας. Στο «μάτι» του καύσωνα θα βρεθούν οι παρακάτω πόλεις: Σέρρες, Κιλκίς, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πάτρα, Πύργος, Αγρίνιο, Λιβαδειά, Κόρινθος, Σπάρτη.

Η ζέστη αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ μετά από μια μικρή ανάσα σε πολλές περιοχές την Κυριακή και τη Δευτέρα, από Τρίτη ο υδράργυρος θα φτάσει εκ νέου πολύ υψηλά επίπεδα.

Καύσωνας Κλέων: Έκτακτα μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους

Με υπουργική απόφαση εκδόθηκε εγκύκλιος για την προστασία των εργαζομένων εν μέσω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Για τον ιδιωτικό τομέα τα μέτρα είναι:

  • Η υποχρεωτική παύση εργασιών σε περιοχές που ο κίνδυνος θερμικής καταπόνησης καθίσταται εξαιρετικά υψηλός κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00
  • Η παροχή εξ αποστάσεως εργασία με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου
  • Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία
  • Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων
    Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας

Για τον δημόσιο τομέα θα ισχύσει:

  • Η εφαρμογή τηλεργασίας στους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην εργασία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας.
  • Όσοι εργαζόμενοι δεν είναι σε ευπαθείς ομάδες μπορούν επίσης όπου είναι εφικτό να κάνουν τηλεργασία. Αν η τηλεργασία δεν είναι εφικτή μπορούν να προσέλθουν και να αποχωρήσουν σε ευέλικτο ωράριο.
  • Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17.00).

Δείτε επίσης:

«Υπερπαραγωγή» η παρουσίαση του Μέσι από την Ίντερ Μαϊάμι – Θέλει να τραγουδήσουν Σακίρα, Bad Bunny και Maluma!

Αλλάζει στάση ο Ερντογάν για να πάρει τα F-16 – «Στόχος να αυξήσουμε τους φίλους μας»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καύσωνας Κλέων: Ποιες περιοχές θα έχουν 40αρια σήμερα – Έκτακτα μέτρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις