Πώς θα είναι ο καιρός στην Αθήνα

Πώς θα είναι ο καιρός στην Αθήνα - Πώς προετοιμάζονται αρχές και κάτοικοι

Καιρός Αθήνα: Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει ήδη εμφανιστεί στη χώρα και πιο συγκεκριμένα στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία είναι προετοιμασμένη.

Εν αντιθέσει με τους κατοίκους της πρωτεύουσας, σε περιοχές όπως η Φλώρινα άπαντες αντιμετωπίζουν συχνά τέτοια φαινόμενα.

Στη συγκεκριμένη πόλη, οι φορείς αλλά και απλοί πολίτες έχουν σπεύσει να καθαρίσουν τους δρόμους με φτυάρια, προκειμένου να διατηρηθούν ανοιχτοί.

Προς το παρόν, το χιόνι δεν έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όμως άγνωστο παραμένει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία.

Ολικός παγετός αναμένεται τις επόμενες ώρες, επομένως τα μηχανήματα για αποχιονισμό βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Θυμηθείτε τι είπε ο Σάκης Αρναούτογλου για την κατάσταση τις επόμενες ημέρες.

Επιδείνωση καιρού

Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από τη Δευτέρα (24/1), αλλά οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει προ πολλού.

Καιρός Αθήνα: Είναι πολύ πιθανό να πέσει χιόνι ακόμα και στο κέντρο εκείνη τη μέρα.

Νωρίτερα, έγινε έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με στόχο τον για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ο καιρός θα επιδεινωθεί, αρχής γενομένης από το Σάββατο (22/1), συνεπώς άπαντες πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Είναι νωπό εξάλλου το περυσινό σκηνικό με την κακοκαιρία στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι όλος ο μηχανισμός Περιφέρειας Αττικής με

  • 80 μηχανήματα
  • 2,5 χιλιάδες τόνους αλάτι
  • 250 άτομα προσωπικό

Κάτοικοι σπεύδουν να προμηθευτούν αλάτι και ξύλα, υπό τον φόβο ότι θα βρεθούν και πάλι χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν σε λίγες ώρες και αναμένεται να κρατήσουν τουλάχιστον έως και την Τρίτη.

Παράλληλα, στα Καλάβρυτα έγινε συντήρηση στα αυλάκια ομβρίων υδάτων, διότι αν πέσει χιόνι στο οδόστρωμα, θα δηημιουργηθεί πάγος.

Οι κάτοικοι της Μαγνησίας, από την πλευρά τους, ανεβαίνουν στο βουνό με άλογα και κατεβάζουν ξύλα, προκειμένου να διατηρηθούν ζεστοί στις πολικές θερμοκρασίες.

Μέχρι και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου θα καταγράφονται ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες στη χώρα σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δίνουν τα μοντέλα πρόβλεψης του καιρού.

Καιρός Αθήνα – Ελλάδα: Δείτε σχετικό ρεπορτάζ