Καιρός: Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3.

Το σκηνικού του καιρού στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Καιρός: Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3.

Στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, μεταξύ των οποίων και η Αττική, θα έχουμε τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις πάνω από τα 200 με 300 μέτρα υψόμετρο το πρωί του Σαββάτου.

Το βράδυ θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις σε Κυκλάδες και νησιά Αιγαίου. Τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική μέχρι το μεσημέρι αλλά όσο θα βαδίζουμε προς το απόγευμα κάποιες πρόσκαιρες μπόρες χιονιού θα πέσουν και σε περιοχές κάτω από τα 300 μέτρα υψόμετρο, έπειτα θα βελτιωθεί ο καιρός.

Την Κυριακή χιόνια θα έχουμε στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Αττική. Η υπόλοιπη χώρα χωρίς φαινόμενα.

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υποτροπή όπως λέγεται, καθώς από τα βόρεια θα υπάρξει ένταση των χιονοπτώσεωνΤα χιόνια θα φτάσουν και σε Λαμία, Βόλο, Αττική ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Δείτε όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3:

Αναλυτικά η κατά τόπους πρόγνωση της ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και από τη νύχτα στα πεδινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα) και γρήγορα στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών, καθώς και τα ημιορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα).
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 που από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά έως 6 μποφόρ.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας. Τη νύχτα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα).
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά το βράδυ έως 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και τη νύχτα πρόσκαιρα και στην πόλη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.