Καιρός - Κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν μετεωρολόγοι. Πότε και από πού θα ξεκινήσει η νέα κακοκαιρία.

Κακοκαιρία θα έχουμε τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου και μάλιστα θα σημειωθούν επικίνδυνα φαινόμενα όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Για την ακρίβεια ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει από την Παρασκευή (22/10) κιόλας, δηλαδή σε δύο ημέρες από σήμερα.

Συγκεκριμένα  ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ότι από την Παρασκευή και μετά έρχονται και πάλι βροχές με τα προγνωστικά να θέλουν το μήνα να κλείνει με επικίνδυνο και πάλι καιρό όπου είναι πολύ πιθανό να έρθουμε και πάλι αντιμέτωποι με καιρικά φαινόμενα που μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρες.

Επίσης όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ERT, Σάκης Αρναούτογλου, από την Παρασκευή (22/10)  θα αρχίσει να «χτυπά» η κακοκαιρία. Συγκεκριμένα θα γίνει αισθητή από τα νησιά του Ιουνίου και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Αναλυτικότερα από αργά το απόγευμα της Παρασκευής θα έχουμε βροχές και μπόρες περισσότερο στις πιο κεντροβόρειες περιοχές του Ιονίου. Επίσης είναι πιθανό μέχρι και αργά τη νύχτα κάποιες τοπικές βροχές να επηρεάσουν και παράκτιες περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα στην υπόλοιπη χώρα και η Παρασκευή θα κυλήσει με ομίχλες το πρωί, λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και έναν δυτικό άνεμο στα 4 – 5 μποφόρ

Το Σάββατο 23/10, ο καιρός χειροτερέψει περισσότερο. Για την ακρίβεια θα είναι άστατος σε όλη τη δυτική Ελλάδα με τις περισσότερες μπόρες και καταιγίδες να εκδηλώνονται στην περιοχή του Ιονίου ενώ θα επηρεαστούν και τα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα.

Πάντως όσοι φοβούνται φαινόμενα όπως αυτά που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος» να μην το κάνουν καθώς θα είναι σαφώς πιο ήπια. Πάντως ο Σάκης Αρναούτογλους ζητάει να είμαστε προσεκτικοί καθώς στις περιοχές που έχει ήδη πέσει πολύ νερό τις τελευταίες ημέρες οι όποιες βροχές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα γιατί το έδαφος είναι κορεσμένο.

Για την Κυριακή 24/10 θα έχουμε συννεφιά στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, οι οποίες θα δώσουν μέτριες βροχές στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο οι περισσότερες και πιο έντονες θα σημειωθούν  στις πιο δυτικές – βορειοδυτικές περιοχές και στα πιο βορειοανατολικά τμήματα της Ελλάδας.

Τέλος ο κακός καιρός θα πλήξει μεγάλο κομμάτι και της δυτικής και της κεντρικής και βόρειας χώρας, με παροδικές βροχές, ίσως και καταιγίδες, κυρίως στην δυτική Ελλάδα.

Ο Καιρός την Τετάρτη (20/10)