Καιρός - Κακοκαιρία Ελπίδα: Στον... καταψύκτη την χώρα, η οποία θα βιώσει σχεδόν σε όλη της την επικράτεια θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Διαβάστε αναλυτικά τις πολικές θερμοκρασίες που αναμένονται τη Δευτέρα (24/1)

Καιρός: Η Κακοκαιρία που φέρνει η «Ελπίδα» θα βάλει στον… καταψύκτη την χώρα, η οποία θα βιώσει σχεδόν σε όλη της την επικράτεια θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα (24/1) αναμένεται το κύριο κύμα χιονοπτώσεων, το οποίο θα χτυπήσει ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ τοπικά θα επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού.

Οι χιονοπτώσεις αυτές γρήγορα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα έως τις μεσημβρινές ώρες και αναμένεται να είναι τοπικά ισχυρές κυρίως στη Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στη Ανατολική Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες.

Χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται έως και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των Δωδεκανήσων κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες.

Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών θα έχει η Δυτική Μακεδονία, με -14 έως -2 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα αυτές θα είναι από -13 έως 3. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι:

  • Ήπειρος με -13 έως 4 βαθμούς
  • Θεσσαλία από -13 έως 1
  • Υπόλοιπα ηπειρωτικά από -12 έως 5
  • Νησιά του Ιονίου από -2 έως 5 βαθμούς
  • Νησιά του Βορείου Αιγαίου από -3 έως 2 βαθμούς
  • Κρήτη από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Καιρός – Αθήνα: Χιόνια μετά το μεσημέρι

Στην Αττική αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια του νομού. Γρήγορα ο καιρός έως τις μεσημβρινές ώρες θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις έως και τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά ισχυρές κυρίως μετά τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 1 βαθμούς.

Αρκετές νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.