Καιρός – Κακοκαιρία Λέανδρος: Χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι από την Πέμπτη (14/1)


Αλέξανδρος Κωτάκης

Καιρός – Κακοκαιρία Λέανδρος: Χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι από την Πέμπτη (14/1)


Καιρός – Κακοκαιρία Λέανδρος: Χειμωνιάτικο γίνεται το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, με χιόνια, θυελλώδεις βοριάδες και τσουχτερό κρύο.

Πιο αναλυτικά την Πέμπτη (14/1) προβλέπονται τοπικές βροχές στο Αιγαίο οι οποίες το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος στα Ηπειρωτικά, ωστόσο ένα νέο σύστημα θα φέρει από το απόγευμα στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια.

Χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα και το βράδυ τοπικά θα είναι πυκνές.

Αναλυτικά η πρόγνωση από το meteo.gr

Ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης 13/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από την Πέμπτη 14/1 έως τη Δευτέρα 18/1. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος, ύψος το οποίο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των μεταβολών της θερμοκρασίας στην κατώτερη ατμόσφαιρα.  Όπως προκύπτει, ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες (παρουσιάζονται με μπλε σκίαση) θα επικρατήσουν στη χώρα, τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 18/1.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16/1 έως τη Δευτέρα 18/1. Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται από την Τετάρτη 13/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα. Λεπτομέρειες για την εξέλιξη των φαινομένων θα δοθούν σε επόμενες ανακοινώσεις μας.

Καιρός – Κακοκαιρία Λέανδρος: Παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΕΚ: Χωρίς Τσιγκρίνσκι με Άρη, μέσα ο Γκαρσία

Σχολεία: «Οχι» από Κεραμέως στο άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου – Κλειστά και τα Γυμνάσια

 


Sportime Extras