.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο μας ενημερώνει για την εξέλιξη που θα έχει ο καιρός την Κυριακή (6/3/2022)

Καιρός (Κυριακή 6/3): Βροχερή θα είναι η Ελλάδα στο μεγαλύτερο μέρος για την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022 σύμφωνα με το meteo.gr, Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, ενώ στη Θεσσαλονίκη η κακοκαιρία αναμένεται να εξασθενίσει από από το απόγευμα.

Αναλυτικότερα σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Στερεά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ωστόσο από το μεσημέρι σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Να σημειώσουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Επίσης θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά και στη βόρεια και κεντρική χώρα και σε ημιορεινά τμήματα. Σταδιακή βελτίωση μέσα στην ημέρα από τα δυτικά.

Από εκεί και πέρα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 7 με 9 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τέλος οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Καιρός (Κυριακή 6/3): Τι καιρό θα έχουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ και στα νότια και δυτικά έως 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στροφή σε βορειοανατολικούς με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 4, στην Ήπειρο από -4 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 13 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο αρχικά βορειοανατολικοί εώς 7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 5 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Καιρός (Κυριακή 6/3): Παρακάτω τα δελτία καιρού