Κακοκαιρία

Μετά από μερικές ημέρες καλοκαιρίες ο καιρός χαλάει και πάλι καθώς την Πέμπτη θα έχουμε κακοκαιρία. 

Καιρός – Πέμπτη 30/9: Τις προηγούμενες ημέρες πολύς κόσμος «ξεχύθηκε» στις παραλίες καθώς ο καιρός θύμιζες καλοκαίρι. Καθώς όμως ο Σεπτέμβρης βαδίζει στο φινάλε του οι καιρικές συνθήκες δείχνουν να «συμμορφώνονται» με την εποχή, δηλαδή θυμίζουν Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Meteo.gr την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Παράλληλα θα υπάρξει και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα την Πέμπτη (30/9) θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, αλλά και στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα της ίδια ημέρα, τα παραπάνω φαινόμενα θα «εστιάσουν» κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στα ορεινά της Κρήτης.

Από εκεί και πέρα στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 22.

Οσον αφορά τη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά ο υδράργυρος θα «κινηθεί» από τους 14 έως τους 23 βαθμούς στην Ήπειρο από 13 έως 23, στη Δυτική Στερεά από 19 έως 27, στην Πελοπόννησο από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 26, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 17 έως 22, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 27, στις Κυκλάδες από 18 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 27 και στην Κρήτη από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου αναφορικά με τις «ορέξεις» του ανέμου, στο Αιγαίου οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι από 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Αναφορικά το Λεκανοπέδιο στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά 4 έως 6 Μποφόρ. Τώρα η θερμοκρασία στο κέντρο στην Αθήνα  θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη  θα σημειωθούν νεφώσεις. Μάλιστα θα έχουμε πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Το θερμόμετρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα «δείξει» από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.