ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική – Πότε θα χτυπήσουν τα ακραία φαινόμενα

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» συνεχίζει την επέλασή της με την ΕΜΥ να εκδίδει Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
Καιρός: Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική – Πότε θα χτυπήσουν τα ακραία φαινόμενα

Καιρός: Η κακοκαιρία «Φίλιππος» βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη με πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες να επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ τοπικές χιονοπτώσεις συνιστούν προσοχή.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει κι από χτες, με το δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου, το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια σε συγκεκριμένα μέρη της χώρας αποτελούν κύρια προβλήματα σήμερα. Από αύριο όμως οι χιονοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν.

Η ΕΜΥ μετά και τις τελευταίες επανεκτιμήσεις εξέδωσε  Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) προειδοποιώντας τους πολίτες για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν σήμερα αλλά και τις επόμενες 2 ημέρες.

Καιρός: Αναλυτικά το Έκτακο Δελτίο της ΕΜΥ:

«Η κακοκαιρία που έχει κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, τον κατά τόπους ισχυρό παγετό στη βόρεια Ελλάδα και τις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο, θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή (13-03-2022).

Οι χιονοπτώσεις πιο αναλυτικά:

1. Σήμερα Παρασκευή (11-03-2022) θα συνεχιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και βόρεια Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι όμως μικρής γενικά έντασης και παροδικές.

2. Αύριο Σάββατο (12-03-2022) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται:
α. Στη Μαγνησία, τις Σποράδες και την Εύβοια από νωρίς το πρωί.
β. Στη Χαλκιδική από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα.
γ. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης, ενώ θα χιονίσει και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα πεδινά της βόρειας Κρήτης.

3. Την Κυριακή (13-03-2022) οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές από νωρίς το πρωί θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν και μόνον στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα (14-03-2022), αλλά όχι με μεγάλες εντάσεις.»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καιρός: Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική – Πότε θα χτυπήσουν τα ακραία φαινόμενα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις