ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς – Φόβοι για πλημμύρες

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού θα φέρει η νέα εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα
Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς - Φόβοι για πλημμύρες

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός από τη νέα εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, με το σκηνικό να αλλάζει και την ηλιοφάνεια να δίνει τη σκυτάλη στην ραγδαία επιδείνωση.

Όπως διαβάσατε από το Sportime, η σημερινή ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, όμως από τις μεσημβρινές ώρες, η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει άρδην.

Σύμφωνα και με τη πρόγνωση του καιρού που έκανε στο κανάλι του Open ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, η νέα εβδομάδα αναμένεται να κυλήσει με άστατο καιρό, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς 

Μπορεί η προηγούμενη εβδομάδα να χαρακτηρίστηκε ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη αναφορικά με τις πυρκαγιές όμως η νέα θα φέρει ακραία καιρικά φαινόμενα όπως καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς.

Όσον αφορά την Αττική αναμένονται και σήμερα ορισμένες καταιγίδες που όμως θα γίνουν πιο έντονες την Πέμπτη και την Παρασκευή ενώ εκφράζονται μεγάλοι φόβοι για πλημμύρες.

Στην Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη από σήμερα κιόλας θα κάνουν την εμφάνιση τους ορισμένες καταιγίδες ενώ τις επόμενες ώρες υπάρχει φόβος και για χαλάζι.

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει αρκετά και τις επόμενες ημέρες, με τον Ιούνιο να δείχνει τα δόντια του παρότι μόλις μπήκαμε στη καλοκαιρινή περίοδο.

Στα νησιά του Αιγαίου αναμένεται να επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια καθώς τα νότια και θαλάσσια κύματα δεν θα επηρεαστούν από αυτή την κακοκαιρία.

Σε Ιόνιο και Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι χωρίς οι εντάσεις τους να προκαλούν προβληματισμό ενώ οι πρώτες απογευματινές και βραδινές ώρες της σημερινής ημέρας θα δώσουν το μήνυμα για όσα θα επακολουθήσουν.

Έτσι, στο τέλος της Δευτέρας αλλά και κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εβδομάδας αναμένεται να δούμε το σκηνικό να αλλάζει με καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα που θα έχουν μάλιστα μεγάλη ένταση και ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα όπως για παράδειγμα το χαλάζι.

Δείτε τα όσα είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ