.

Σε τροχιά καύσωνα μπαίνει η Ελλάδα μόλις εξασθενήσουν οι θυελλώδεις άνεμοι, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 42 βαθμούς.

Καιρός: Σύντομα… παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν τα «τρελά» μποφόρ, καθώς από την Παρασκευή (22/7) αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, που σταδιακά θα μπει σε κλοιό καύσωνα.

Την ώρα που επικρατεί «συναγερμός» στην Βρετανία για την πιο ζεστή μέρα της ιστορίας σε ένα γενικότερα εφιαλτικό καλοκαίρι για την Ευρώπη, η Ελλάδα φαίνεται τουλάχιστον να αποφεύγει ένα θερμό κύμα σε αυτή την έκταση.

Κι αυτό διότι η πολύ θερμή αέρια μάζα που ταλαιπώρησε τη δυτική Ευρώπη θα μετατοπιστεί ανατολικά και θα φτάσει στη χώρα μας, αλλά με τον βοριά στο Αιγαίο θα έρθει πιο εξασθενημένη.

Όπως σημειώνει η ΕΜΥ στους χάρτες της από αύριο λοιπόν ο υδράργυρος θα πάρει την… ανηφόρα, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο είναι η Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία, το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, η δυτική Πελοπόννησος προς τον Πύργο, το Άργος, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και την εσωτερική πλευρά της Βοιωτίας.

 

Καιρός: Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους χάρτες με τη θερμοκρασία σε κάθε περιοχή τις επόμενες ημέρες