ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Τι είναι η ψυχρή λίμνη και πως επηρεάζει την Ελλάδα

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και ο καιρός άλλαξε για τα καλά, με το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης να επηρεάζει την Ελλάδα.
Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και ο καιρός άλλαξε για τα καλά, με το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης να επηρεάζει την Ελλάδα. Τι είναι

Καιρός: Λέγοντας τον όρο «ψυχρή λίμνη» εννοούμε τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα, οι οποίες με τη μορφή «ψυχρής λίμνης» επηρεάζουν τη χώρα μας.

Τη δεδομένη στιγμή οι μάζες αυτές εντοπίζονται πάνω από την Ελλάδα και την Ιταλία, και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τον καιρό της χώρας μας σήμερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πέραν των χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα.

Από το βράδυ, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, φαινόμενα που κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή θα κινηθούν προς τα νοτιοδυτικά, επηρεάζοντας τις Σποράδες και ενδεχομένως από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τμήματα της Μαγνησίας, της Εύβοιας και των Βόρειων Κυκλάδων.

Καιρός: Λέγοντας τον όρο «ψυχρή λίμνη» εννοούμε τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα, οι οποίες με τη μορφή «ψυχρής λίμνης» επηρεάζουν τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

Αρναούτογλου Καιρός: Προειδοποίηση – Δεν «κατεβάζουμε» τα… χειμωνιάτικα!

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ